Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

changing stator in a 94 bayou 400.the oil is milky ,mixed with water.I am replacing water pump seals.how much oil ( if any) should be in this side of engine. there has been ( to me ) a lot of condination from vent tube lately. don't think head gasket is bad it was running ok when it was running. what do you think..

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Jeff Comstock
      Ok, so I had no spark issues and foundy coil was bad. Bought a caltric coil, put it on and fired right up...for bout 20 minutes then it backfired once and again, no spark. I put it on my buddies 300 and it runs.  Checked my cdi the same thing, but still no spark. Now I got my old coil and  was ohming it and got reading of .01 on primary and 11.89 from POS to plug ( meter set on 20k ) new coil reads same primary but 12.83. what gives? It tests bad but runs my buddies 300, helllllllpppp
    • By Dwight Williams
      Hey everyone, I've been scratching my head over this for most of the day.  I bought a couple of Bayou 220's, got them running (they've both been sitting), and started tweaking and fixing small things.  One of them is mostly done, the other had an aftermarket carb on it and I've been trying to sort that out.
       
      Anyway, while adjusting the carb it died a few times, I restarted and moved on until it died and wouldn't restart.  I figured maybe I'd flooded it or something - after further attempts I realized I had no spark.  Since I have two identical machines I have many parts at my disposal.  I've swapped the CDI, spark plug and coil with no luck.  I have good resistance readings from the stator and pick up (135 and 110 respectively),  I don't have a peak voltage meter but I measure around 53VAC on the stator when cranking.  I have a 4 wire stator, not an alternator like the newer ones.  Grounds look good, I've checked the kill switch by verifying that it and the ignition switch grounds the black/yellow wire to the CDI.  I can turn the engine slowly and see the pickup short the meter as well, seems normal right?  So far everything I've checked looks the same on both machines.  I've got the service manual and wiring diagrams.  Do these readings make any sense?  I'm obviously missing something but I'm stumped.  thanks!
    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Kaj Colum
      Pushing the start button the engine turns and will forever without starting. But if I use the kick start it will start with one or two kicks everytime, any idea as to what is going on. New good battery and coil, I'm ready to try anything. It's a great bike, but this is getting anoying. Thank you.
    • By Kaj Colum
      Have a Bayou 400. sometimes when I press the start button i hear the solenoid click but the starter does not engage. Here is the strange thing though, when that happens if I kick the kick start just once then press the start button starter engages normally. Any ideas?
       
  • Similar Tagged Content

    • By johncb
      I had the local garage change the oil and filter in my machine and ever since they changed it there has been an oil leak. Taken it back several times and they can't figure out the problem.
    • By mmgood
      Hey people
      Question for all, just picked a 1986 bayou 300 thinking of going synthetic any thoughts ?
    • By quadcrazy
      Common misconception is that you need to return to the dealer for an exact
      oil filter for your ATV.  Aftermarket companies actually make filters for
      the O.E.M. market. Why go to the dealer when you can get the exact filter you
      need at your local auto parts store such as CARQUEST or NAPA. Wix corporation
      makes ATV filters that you'll find in most of your popular autopart stores. 
      In most cases, you'll pay allot less! 
      WIX is a leader in the filter business.  Check out this
      ATV FILTER CATALOG.  Remember, you can
      right down the filter # and have it cross-referenced at your local autopart
      store if they don't carry WIX, CARQUEST, or NAPA.
      You can also click on the part # for the filter image.
       
      https://www.autopartsforum.com/topic/23-showmetheparts-catalog/
       
    • By caperman
      Can anyone tell me a oil I could use in my 99 Honda 450 automatic instead of Honda brand.. I live about 60 miles from the dealer so gets expensive.  Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...