Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Guest bobbie97

2003 Polaris Scrambler 500 - 4x4 Wont Engage

Recommended Posts

Guest bobbie97

2003 Polaris SCRAMBLER 500

Cant get the 4wheel drive to work

turn the switch on and it will not engage

tested wires and they carry power - no pinched wires etc.

no service manual.....any help appreciate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites


i would locate the actuator and test it, (remove it and keep it wired up and engage it, or you should hear it turn on) and are those the machines with the magnet engagements? could be something with that too ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Massey Josh
      I have recently purchased at 2006 Polaris Phoenix  and I need to replace the CDI box.  Does anyone know if the CDI box off a 2005 model will fit the 2006?   Thanks
    • By flyinbrian365
      View File 2018 Textron Stampede 4x4 Service Manual
      2018 Textron Stampede 4x4 Service Manual
      Submitter flyinbrian365 Submitted 09/07/2018 Category Textron Off Road UTV  
    • By Tyler Reed
      Came here for help, If it’s in the wrong place I’ll move. I’ve got a 2000 model Polaris Magnum 500 that runs strong as can be for about 25 mins until warm, then sputters and loses power. Took it to a shop and they say it’s low compression and they will have to swap the entire engine. Seems a bit much and costs more than the entire bike. Was wondering if anyone has seen this and what the fix was. When I hear compression I think of gaskets, not an entire engine. Seems like if it was that bad it wouldn’t have power cold. I’m at a loss. Any help is appreciated greatly. 
    • By Dan Ellsweig
      Greetings
      I have a 98 Polaris Magnum 425. Runs GREAT for 10 minutes then starts to load up (sounds rich) and looses power. Final;ly just stalls out on idle. If it sits 20 minutes will run again.

      replaced fuel, added fuel treatment (seafoam), Replaced plug (carbon fouled), plug wires, air and fuel filter, checked all fuel and vac hoses, REPLACED carb with new. Still no good. Just ordered a coil, not sure if that will help
      Note: both the new and old carb only had the idel adjuster screw - cant find the jet adjustments or air/fuel mix screws so I cannot say how they are set.

      Looking for ideas short of spending big $$ on Polaris service

      HELP?????

      Thanks

      Dan
  • Similar Tagged Content

    • By oldcomet
      Morning Folks
      Ok so I have taken the front hubs apart everything is good and working fluids changed and full In 2 wheel drive the bike works great However in 4 wheel drive high I get a grinding clunking noise right near the foot pegs The universals are all brand new in the complete bike The problem just started after my last ride Sometimes I have to change the rpm to get the bike to go into gear in forward and reverse The bike doesn't make the grinding noise when I have the bike in 4 wheel driver low gear only in high gear Could the shifter need adjusting any help would be great Thanks for your time
      Oldcomet
    • By Quadguy420
      I have a 2002 prairie 650 and when i have the handlebars as straight as i can get them the one wheel toes out and isn't straight . is there anyway i can adjust this ? or anyway to rectify it .
    • By empire519
      Hi i have a 94 Timberwolf 4x4.
      I got it at the beginning of the summer and it ran great all summer apart for an idling issue.
      I looked into it and i had oil in my air box and when i checked the dip stick it looks like it was overfllled.
      I took some oil out of the motor jumped on the bike and put it in gear.. nothing.. it runs great but wont drive. i tried it again off the bike and it drove a few feet but once i gave it any kind of power it would act like it was in neutral even though i know it wasnt. i tried cycling the gears and in reverse but i wasnt getting anywhere. it acts like it is going into gear and cycling through them but i cant get power to the wheels. i tried taking more oil out of it and adding new oil to the bike and it seemed to make it feel like it was shifting into drive or reverse easier but it still wont drive..
      i talked to the guy that does small engine work in my town (although he is always booked up for 3 months at a time) so i didnt bring it in yet but he said something about some locking pin that seems to break on these models that would actually keep it from engaging into gear.. its located on the inside of the lever that you push forward for drive or backwards for reverse (i think this may not be the problem since i did have it moving somewat with no weight on the bike).
      any ideas?
    • By PCLZ28
      I have a yamaha wolverine 350 4x4 2002.
      I was riding and something popped and the rear wheels quit pulling. I got it home using front wheel drive.
      I pulled axle and rear end all still good.
      what should I check out next?
    • By jim1404
      the problem with the four wheel drive is instrument indicator will not go to two wheel selection in resonable time. cold or warm same. i have noticed occasional clunk from front differential on de-exceleration sometimes. advice or solution needed, thanks.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...