Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

gatorchin

Help running seperate push button switch

Recommended Posts

Ok..I have the key for main ignition..for some reason, my push button isn't working..I have replaced starter solenoid, start circuit relay, new battery..when I turn the key on, I have 12 volts on the right side of my solenoid, not getting any voltage from the small blue/white stripe wire on the bottom of relay..assuming may be problem with one of the safeties..I can pull start everytime, I can jump solenoid with screwdriver, wrench, etc, and it starts everytime..so I just want to run a new aftermarket push button switch..my question is exactly how to do it..would I just run one wire the the small red/white wire on the bottom of solenoid, and run the other wire(from push button) to the small blue/white wire on bottom of solenoid?..I plan on using 14 guage wire, and I ordered a momentary , waterproof, push button..I plan on just drilling a hole between the key switch and reverse knob and installing it there..would like my e start working before winter hits

Share this post


Link to post
Share on other sites


you would run a wire that is hot when ign is on to your switch then from switch to your solenoid then run a ground wire to solenoid

Edited by gangle04

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Ajmboy
      Disconnected the plow yesterday on my 2004 Yamaha Grizzly 660 and am getting ready to do some riding yesterday and the battery went weak, Starter cranked a few times but week. Put my trickle charger on that I bought and went to the garage today to start it up, but the starter is just spinning and not engaging. The solenoid is clicking. The pull start sucks and is hard to pull (never use it and need to look into that). Quick video of the starter spinning. Could it be the starter or  the starter clutch one-way bearing? I guess I need to take the cover off to see what's going on.

      2004 Yamaha Grizzly 660 Starter Spinning.mp4
    • By Rigo Mena
      I have a Kawasaki bayou 220 that won’t start I don’t know if it has something to do with the electrical wires but when I put the screwdriver on both bolts of the relay it wants to crank but can’t and there’s a missing piece I think it’s another relay that has 6 wires going into it
    • By JacobSlabach
      i know this isnt an atv but same type of thing.  I have a riding mower im fixing and selling for my aunt and it has a dead battery.  i jumped it off my atv and when i turn the key nothing at all happens.  i tried jumping the relay still nothing.  this is with the seat down.  you wouldnt think this mower would have issues as its a top-of-the-line brand and almost brand new (aunt found it for a good price, still got tits on tires, just sat for a couple months in a mechanic shop
  • Similar Tagged Content

    • By gyminis
      i have a 2009 grizzly 700,replaced the fuel pump and filter,replaced the spark plug and checked the air filter for a mouse house! it runs then shuts down,wont stay running,does the fuel line need to be primed and air free to run properly or am i missing something obvious??????????????
    • By Nocluewhatimdoing95
      I have a 89 yamaha big bear. Sat for a couple years. Brought it in started it up and every time I start it, it will pop and than shut off. It won't stay running. Any ideas?
    • By lulu
      neutral light does not come on when in neutral, engine will not turn over. have not found any bare wires or loose connections. not sure exactly where the neutral switch is located or how to replace it. battery is hot and reverse light works
    • By stepadery
      The connector that that plugs into the switch evidently was caught by something while riding (I'm guessing) and a couple of wires were pulled out of the connector. I have attached a picture. Is there any where that I can get this female end with pigtails without buying the entire wiring harness? I'm a pretty good wire splicer and solderer.


    • By NoviceNorseman
      Hi:
      I am looking for some help. I just bought a 2004 Can Am 400 quad that had sat for 2-3 years. I can start it if I spray some gas into the carb but it only runs a few seconds. I haven't been able to get it to continue. Any advice on what the problem might be and how I might follow it would be very much appreciated. It had about a quart of gas in the gas tank when I got it. I siphoned that out and put in new gas. This is my first quad so I'm quite new to this.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...