Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

dhoskins92

1987 Yamaha Warrior 350 - No Spark!!

Recommended Posts

I have a 1987 YFM350 Warrior with no spark. I am trying to test the magneto/stator and it is giving me 1.0-1.1 ohms coming out to the cdi lead. Do I need to replace it?:aargh:

Share this post


Link to post
Share on other sites




"You can do an OHMS reading on your stator and pick-up if you have a mulit-meter/ OHMS meter. Make sure your meter is set at the 2K setting.

Brown to Green wire should read 275 ohms (source coil)

Red to White wire should read 325-350 ohms (pick up coil)

and between phases (white wires) should be 0-10 ohms"

this comes from Ricky Stator ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

i would look for a new stator. does yours have two pick up coils? i see that some early warriors have two pick up coils. you shouldnt have a problem getting an aftermarket, and generally they will be better than OEM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

you could try replacing the pick up coil only first if you can get it cheap without the stator first, usually they do sell separate ... you only have one pick up coil there ...

2u7603o.jpg

2u7603o.jpg.c26f0327bfa15d463be07d738196d430.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


if its like my 91 big bear, a red and white wire comes off the pick up coil. you may have to go red to white and white to red at the connector (with aftermarket) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Brother Buddy Gardner
      Hello everyone! I recently purchased this quad for a mere 300.00 and it is pretty clean for the year. I bought it from a guy who bought it in a storage unit. He didn’t know anything about it. I got it home and noticed it did not have an ignition coil for the spark plug. I bought the ignition coil, a new battery, new CDI box, new starter relay, new safety neutral relay, new carb and so on... I got it to turn over, but when I pull the plug and check for spark I have nothing.. it has a non factory starter button that works when I push it and turns the engine over no matter if the key or stop switch is on or off..not sure what that’s all about, but it does turn over..just no spark at the plug. Any help would be greatly appreciated! Thanks!
    • By Josh Boyd
      I have replaced the cdi box,spark plug,coil and stator but still no spark.
    • By NoDeer
      I have an older (1987) Yamaha Big Bear 350.  I have arthritis in my thumbs.  Is it possible to replace the accelerator with a motorcycle accelerator (ie. twisting the handgrip)?  This would be more comfortable for me due to the arthritis.
    • By Aj Hurtibise
      I have a 2000 Honda trx90 I got from a buddy for free he said it needed a carb so I put his old carb back on it to try to get something out of it and it does not have any Spark. I already replaced the ignition coil I don't know much about four wheelers but I am a technician so I do know my way around a motor any electrical help would be wonderful or specs I don't have the best digital multimeter either.
  • Similar Tagged Content

    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By davidwestfall
      hey I'm dave westfall I'm new I just became an official member of this site a few minutes ago. Ive been crazy about quads and bikes since I was about 3 and ive always done my home work on them figuratively speaking. I would say for comparison to the common man that I am pretty knowledgeable about them. its been my passion about most of my life. I love talking about quads and bikes so if anyone out there would like to talk with me about mechanical subjects or about person experiences while riding or just shoot the breeze please feel free to chat with me. I'm looking forward to it.
    • By Barrysquad
      Somehow I lost all of my spark on my 350Big Bear, its a 1990. It ran well for maybe 3 days! Thought it was the carb. Cleaned it 4 times. It was losing power at midrange. Got worse and worse. Finally nothing!
      Are these good coils? I was thinking I could swap?
      2002 Honda-200cc: primary 0.4(ohm-200) secondary 9.0(ohm20k)
      1990 Yamaha-350cc: primary 0.8 secondary 11.0
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
    • By JenWal85
      Hope someone can help with this one.
      We took our 1984 Honda TRX 200 to the shop and they had it for about 2 weeks before they finally called and said that they had cleaned the carb and changed the battery and that it had started up.
      We went and got it and when we got home it would not start so we called them, they said bring it back in, so we did. They called us the next day and said they changed the spark plug, and that it was running. We went and got it again and it ran when we drove it off the truck.
      We parked it for about an hour because we were going to get ready to go on a ride. Well, it wouldnt start again.
      So we called them and they said the last thing they could do was order a new CDI box and put that on. I decided to just buy it myself, so I didnt have to pay them labor again. We put the new one on today and its still not starting.
      Does anyone have any ideas on what we could check to see what in the world is going on with this thing?
      Please and Thank you
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...