Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

TIMBOv2

2006 Honda Rubicon Foreman 500 TRX

Recommended Posts

How much voltage should I see at the angle sensor? I am showing 4.5 volts on one wire and a little over 5 on the other. What shoul I look for if this is not enough voltage?

Thanks for any help.

Tv2

Share this post


Link to post
Share on other sites


The swash plate on this wheeler is locked up now, angle sensor was replaced, erased codes and tried to synchronize it, I heard the shift motor run a couple of times " like normal" messed with it again yesterday and found that motor was actuating but did not sound right. I pulled motor and did the key switch and up down shift button thing, motor ran fine, tried to turn gear in case and could only move it a 1/4" or so total. I know this is not right. Is the transmission shot or is this an easy fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites
no its not the tranny, its the sensors and modules and other electronic shifting stuff ...

Any way the new angle sensor could be bad? Can it be tested?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Got the reduction gear freed up this evening and it will turn a little over 12 rounds lock to lock. Where do I need to locate gear at before replacing shift motor? Should it be in the middle or all the way opposite of what motor will turn it when I synchronize again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a friend that has had allkinds of issues with his electric shift on his rancher ...he had to buy a book on his to find out ware everything was to be set at .. if you can find a manual on line on 1 of the forums it would greatly help ya out

Share this post


Link to post
Share on other sites


Downloaded one off this wonderful site last night. Will be doing a lot of testing for the next day or two.

Thanks,

Tv2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By benwheeler
      Hi All,
      I need to replace a sensor on my son's Polaris Sportsman 110.     It physically broke somehow.   It's Polaris p/n 0455053 , the best I can tell.    It's about a $140 part from Polaris.   I'm hoping there may be an auto industry equivalent.   Most of those are around $15 haha.
       
      Thanks!
      Bill
    • By Bmac
      I have been working on a 2004 arctic cat 400 that will run for a while with a new coil installed then after a few min start sputtering and quit. Checking the coil afterward it it is burned up. There is 350 Plus volts going to the coil and I'm not sure if I need a CDI or its something else? Flywheel magnets have been ruled out!
    • By Mike Johnson
      Hello Guys,  I'm new to the site, but have been reading about all the issues that I to  have had with my quad. I have rebuilt the carb a few times, once when I got it a few years ago and again a few weeks ago. Same problem, it cranks fine and idles well but when I take off it stumbles.  After looking at the site I saw all the posts about the rectifier/regulator so I grabbed one off eBay which came today. Once I found out where it went I saw that the original one wasn't there so I have no reference however I mounted it and began to connect it but one the plugs doesn't fit. The red/black plug connected fine but the yellow wire plug doesn't, and I don't see any other plugs available. Apparently the guy I bought it from had removed the original regulator and it wasn't with the ATV so I have no idea what it looks like. I will also say that I was surprised that it didn't have a rectifier on it but cranked and ran fine till the stumble.  My question is, do those yellow wires have to be hooked up ?  And my apologies for the rambling, I'm doing this on a phone and can't see the screen. Hahaha
       
    • By Frank Angerano
      I received this set this week and used them. 
      Could not be happier.  You strip the wires put them into the connector and hit them with some heat.   The tube shrinks and has a gasket material that melts and surrounds the wires, then there is a strip of soft solder that melts as well connecting the wires.  
      Very strong. 
      👍🏻
      50 pcs Solder Seal Heat Shrink Butt Connectors Electrical Marine Automotive Waterproof Wire Splice Insulated Connector Kit 26 24 22 20 18 16 14 12 10 Gauge AWG https://www.amazon.com/dp/B01LK2YJQC/ref=cm_sw_r_cp_api_i_RZ-GCb3N1M9Q1
  • Similar Tagged Content

    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By sloundez
      Does anyone out there know where I can get a functional pair of wheel cylinders for subject ATV? Any suggestions welcomed. Thanks
    • By marcuslachance
      I
      I bought a Honda 250sx 1986 but the exhaust is broken. Apparently it's not possible to order a new one. I checked to order one on others compagny but there's noting.
      Do you know which exhaust it's possible to install. Is there a company who sold an exaust to fit on my 250sx.
      Sorry for my english
      Thank you
      Marc
    • By Npeters
      Im working on a old 1987 honda 125 4 wheeler in the school shop. It will start by getting pulled by another 4 wheeler but wont start with the pull start or Electric Start. When you pull start it it tries to start but when you try the electric start it just turns over but doesnt even act like it wants to start. The spark plug is dry and it shoots fuel out of the back(air filter side) of the carb. Weve had the carb off twice and it is complety clean. What are some things we can try?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...