Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Bandit

Warrior problems

Recommended Posts

I have a warrior that i bored .50 over. and changed the cam chain. Well the problem is:

1. It cranks really hard with choke on,and will only start while cranking with choke on and quickly shut choke off while still cranking...then it fires.

2. When i rev it up a little it takes a while to come back to a idle. And dont idle well.

3. When it is idling, It makes some kind of flat sound and dies, Not a sputtering die, but a brupt sudden die. Almost like somthing in the engine catches and kills the engine. But not always....sometimes it will make that nosie and sounds like its gonna die but goes thru it.

One time when i was cranking it the starter wires started smoking. I also changed the cam chain.My guess is a timing issue. I unscrewed the sight window on the fly wheel and put the "T" on the mark, and put the cam sprocket mark on the top notch on the head.

The catching sound that sometimes kills it concerns me. Could it be the idle gear off the starter? Or could it be my starter messing up? I thought maybe a gear in tranny catching slightly, but i took chain off and watched the sprocket, that wasnt it.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hhhhmmmmmm Did You Just Do These Mods Or Did It Run And Just Start This? What Compression Does The Piston You Put In It Have 50 Over Is Pretty Big So I'm Sure You Have Alot Of Commpresion In There. If This Just Started You Might Need A Larger Cam To Get Rid Of The Exhaust Gases It Might Be Vapor Locking In The Haed. Till It Bleeds Off. I Don't Know For Sure Though Thats Sounds Kindda Odd I Would For Sure Check The Timing One More Time I Had A Warrior And Had Nothing But Problems With The Cam. If Its Off That Could Do It.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok...I think i might have a timing problem. I also have a stage 1 hot cam. So do i still set the timing the same? its .50 over and hot cam. I just rebuilt te carb and started it, and its still doing the same thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this sound right? I moved the cam gear one link towards the back of the bike. And it starts easier and runs a whole lot better. Could that be because of the hot cam why I cant have it set to the factory timing marks?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is a update...I bought a new carb,jetted it, and re timined it. And guess what? IT RUNS GREAT!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By bradleyheathhays
      So this '02 Taurus with only 87k miles on her starts right up every time multiple times a day except for twice in the last 3 weeks. The first time was 3 weeks ago and the second was today. It happened the same both times. Turn the key and stop to let the pump prime, then when I turn to the start position the engine turns real slow and sort of in fits. Usually when a battery is low the engine turns slow but in rhythm. During my 2 starts the engine barely seemed to turn and the crankshaft rpm seemed to vary. On both starting events I let off the key and tried to start 2-3 times with rests in between. But then eventually on the 4th try it starts right up just as quickly as a normal start.

      I have No clue as to what might be causing this. Only thing I know to do is, next time it does this to put a voltage meter on the battery to see if it's weak. Actually though, because both events the engine ended up starting up like normal that would indicate something other than the batt. Electrically this car is a little odd though. The interior light never comes on when the doors are opened, for years, and then last week it comes on twice when one of the rear doors is opened.
    • By Kaj Colum
      Pushing the start button the engine turns and will forever without starting. But if I use the kick start it will start with one or two kicks everytime, any idea as to what is going on. New good battery and coil, I'm ready to try anything. It's a great bike, but this is getting anoying. Thank you.
    • By Kaj Colum
      Have a Bayou 400. sometimes when I press the start button i hear the solenoid click but the starter does not engage. Here is the strange thing though, when that happens if I kick the kick start just once then press the start button starter engages normally. Any ideas?
       
    • By quadtech62
      I have a 02 Warrior i am trying to build a wiring harness i have looked in the manual and  i am confused... the pick up has 2 wires.  W/R W/G The source rotation coil has 2 wires. One is Red other is white/blue. The manual shows the  the white and blue wire connected to the w/g  right after the stator... so why is these 2 wires connected?  Does not show w/b wire at cdi 
      i have looked at many options with no luck if someone has a 2002-2004 warrior and can take a pic of the wires and location at cdi i would really appreciate it. Thanks
    • By bradleyheathhays
      Last time I installed a remote start system it was on an old Dynasty whose wiring was too delicate to work on really. A couple weeks after installation it started ok but a ton of white smoke came from under the dash. I uninstalled the entire system and everything was fine after that.

      So in picking out a starter for this '02 Taurus I want something simple that will work with this car well. The start systems I'm seeing are generally designed to do door locking and unlocking, trunk release, etc. As this car already has those functions on a fob I won't be using any function on any future remote start system other than the remote start.

      Can anyone with knowledge of my car recommend a decent but low cost / low extra functions start system that would work well with my Taurus?

      Thanks
       
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By davidwestfall
      hey I'm dave westfall I'm new I just became an official member of this site a few minutes ago. Ive been crazy about quads and bikes since I was about 3 and ive always done my home work on them figuratively speaking. I would say for comparison to the common man that I am pretty knowledgeable about them. its been my passion about most of my life. I love talking about quads and bikes so if anyone out there would like to talk with me about mechanical subjects or about person experiences while riding or just shoot the breeze please feel free to chat with me. I'm looking forward to it.
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
    • By Dalton318warrior
      I have a 2000 yamaha warrior that wont start it has gas air spark etc ive replaced the the cdi box but i need help thanks
    • By Chain_Attraction
      I recently bought a 2000 warrior that needed motor work. I got it all put back together and can't figure out why I have no electric coming on, it has a new battery with 12.5v the fuse is good and I believe I have all the ground wires connected. Any help or suggestions?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...