Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

phawesII

1999 Arctic Cat 300 4x4 - No Start

Recommended Posts

hello im having trouble getting this quad to start have great spark and compression. i have cleaned entire carb. im getting gas in the air box and i had the machine backfire threw carb once any advice or ideas will be greatly appriciated thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


have you tried any quick start spray in the carb? it may need that to bite ... could be a lazy carb (dirty) or timing might be off with valves. try a new plug?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have tried that and put new plug in i also have cleaned carb i'll have to check timing and valves tomorrow. i will have to look up what clerances should be for valves

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem with our 2000 300 and it was the valves. Had to order new valves because the old intake ones ended up inside the head as the face wore down. While I was on a roll I tore the 2003 250 apart and it was just about to the same point. Redid the valves on that one too. Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chris2018
      I have a 1996 Kawasaki Mojave KSF250. I have no manual on it and it has a no spark issue. If anyone could give me a hand with this or would possibly have a manual would appreciate it. 
    • By bradleyheathhays
      So this '02 Taurus with only 87k miles on her starts right up every time multiple times a day except for twice in the last 3 weeks. The first time was 3 weeks ago and the second was today. It happened the same both times. Turn the key and stop to let the pump prime, then when I turn to the start position the engine turns real slow and sort of in fits. Usually when a battery is low the engine turns slow but in rhythm. During my 2 starts the engine barely seemed to turn and the crankshaft rpm seemed to vary. On both starting events I let off the key and tried to start 2-3 times with rests in between. But then eventually on the 4th try it starts right up just as quickly as a normal start.

      I have No clue as to what might be causing this. Only thing I know to do is, next time it does this to put a voltage meter on the battery to see if it's weak. Actually though, because both events the engine ended up starting up like normal that would indicate something other than the batt. Electrically this car is a little odd though. The interior light never comes on when the doors are opened, for years, and then last week it comes on twice when one of the rear doors is opened.
    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By Kaj Colum
      Pushing the start button the engine turns and will forever without starting. But if I use the kick start it will start with one or two kicks everytime, any idea as to what is going on. New good battery and coil, I'm ready to try anything. It's a great bike, but this is getting anoying. Thank you.
    • By Ted Aregi
      I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?
  • Similar Tagged Content

    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
    • By chevyboy
      AL righty I did some trading around this weekend and ended up picking up a few 4 wheelers for cheap. I ended up with this one for $500 in it total and well the guy told me it dropped a valve. I haven't really messed with it at all. But this weekend I am going to try and start working on it some to get it running before winter time frame. So what I am asking is a couple of questions.
      1. First off where do I start I tried pulling the pull cord and could not get it to move at all.
      2. I need to get a service manual for this 4 wheeler where can I get it downloaded for free?
      3. what do I need to look for and how do I go about this really. I do have experience with 4 wheelers but this one is a little different to me than others because its a V2 and I have no clue where to start internal on the engines. Most of my experience is on the outside portion of troubleshooting on theses wheelers.
      Please no smart butt answers as i am new to here but just wanted opinions on where to start. Please and thanks wink:
    • By Wonderwoman
      Hello, well back to where I was last year with this carb. Took my 250 to the mountains for the first time this year and blue smoke, too much gas again. I can't believe that this carb gives me this much trouble. Seems like the choke is stuck but the cable moves freely. Anyone else ever experience this issue? Do you think a new choke cable would maybe resolve this?http://www.quadcrazy.com/atvforum/images/smilies/arghh.gif
      OK it was the choke. Put on all new cable and plunger and she is running 100% again. So now the question is, is the carb getting worn out where the plunger needle goes in the small hole and when I use the choke the needle end doesn't get lined back up with the hole?? We'll see how it runs and now that I know what the issue is I can always pull the choke plunger out and reinstall if I start having this issue again.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...