Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

gangle04

Wolverine 350 Carb On Big Bear 400 ?

Recommended Posts

first off i have 2 parts bikes a 97 kodiak 400 and 97 wolverine 350 and a running 02 big bear 400......i just replaced my piston, cyl. and head with the one off the kodiak 400 but ripped my carb joint(from carb to head). my question is can i use the wolverine 34mm? carb on my big bear that now has a 33mm. they are 2 totally different carbs...wolverine stock has main 145 and big bear has 110 main forget what the pilots are....im thinking it should work but wanted to be sure. the reason i wanted to use that carb is it has a different style joint and i have the joint and its in good condition. any help would be aprreciated thnx

Share this post


Link to post
Share on other sites


i read on one of the forums someone did this before, could of been a warrior carb, but everything joined up nice and the only thing they had to do was play around with the jetting ... hope this helps ...

Edited by oxidized_black

Share this post


Link to post
Share on other sites

well thats why i want to use it the wolverine uses a different joint has a flange type on one end and hose clamp on the other instead of two flanges i wanna switch carbs so instead of buying joint only paid 500 for kodiak and big bear dont wanna pay any more lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

this thread can be deleted i figured it out took half the big bear joint (head side) honed it out to fit on carb side, used the joint off the wolverine and attached it to joint on carb the result was the carb an inch higher and in the center, still works with stock air box with snorkel off, then had to raise the gas tank half an inch using the rubber gas tank mounts off the kodiaks placed under the mounts already on the big bear. all i can say is wow, i guess this quads been slowly going downhill since before i bought it, huge power difference, exhaust sounds crisper, revs quiker, harder in 5th then it did in 3rd before, this things torque and all using used parts

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dave Ayoub
      Ok i am not quick to jump on a forum and post a question without doing my own part and trying to research and solve the problem myself but I cannot find any definitive information anywhere about my problem. I have a Big Bear 350 that I picked up very cheap which had been sitting in a field for years. I am not new to building wheelers but this one has me beat. After rebuilding top end and replacing the carb it fires right up. The vin has some number worn off from being next to the shifter but from the parts in the clutch i assume it is early since 87 parts seem to be the only ones that match. Thats when the plot thickened. 
      Reverse works fine but when in the forward gears it would not go past 1st and was hard to get into neutral. ie. a it took a million clicks up to thump into 1 and as many down to find neutral. still never getting past 1st. within minutes i could hear metal screeching and whirling around in the clutch side of the motor. I took the cover off to find that 3 out of the 4 springs on the centrifugal clutch had broken and were shredded. Also the black mechanism that the pawl on shift shaft grabs moves was loose so it wasnt always grab to change the gear on the transmission. I tightened that mech, and replaced the springs assuming it would solve the problem since the gears were not actually changing from the lever and the carrier should obviously not only have 1 spring left. 
      After putting everything back together it did go into 1st fairly easy but then i again couldnt get it back to N without a million clicks down and couldnt get it to go past 1st. I did one time get it into a higher gear who knows what one but i gained some speed and dropped rpm.
      If i jack both the front and the back wheels off the ground and run the motor it becomes much easier to shift and i can get it to run through the gears pretty well. Usually going into N without a huge fight. not perfect but it does hit neutral and roar while spinning the wheels instead of gain rpm and with the power. 
      I have tried every possible position on the clutch adjustment screw without any noticeable result. I think this could potentially be where my problem lies at this point.
      does anyone know if the case is supposed to be threaded? because mine is not. obviously it seems as though it should be since every other bike ive touched has been. i even took the cover off my quadrunner to make sure it wasnt crazy.
      when the screw is adjusted and the jam nut tightened the screw will just slide back out since there is no threading in the case. accomplishing nothing. 
       
      Does anyone have any insight on any of this? Are my plates stuck, Centrif clutch worn out, case stripped or something else crazy im over looking? 
       


    • By J Printz
      i have a 2004 Yamaha Kodiak 450 and it is losing oil but does not smoke what is it
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By lanow
      Hi Everyone,
      I am new to this forum and hope that someone out there can help me, I have an early Suzuki King Quad 300 (280cc) which starts intstantly every time but at about half revs or there abouts it starts spluttering and will not rev any higher, this fault is present whether choke is applied or not, some one suggested that silencer maybe be clogged so removed baffle but no improvement have removed carb and stripped 3 times but still no joy.
      Any ideas would be most welcome.
      Cheers Rob
    • By raybob
      I have it all but can find where the vacuum line on the carb goes its a 2000 suzuki 500 quadmaster I know where the two vent lines go but not the bigger vacuum line goes it has vacuum on this line. need help. Ray
       
  • Similar Tagged Content

    • By Wali
      I was riding my 400ex one day and when i shut it off to put it in the garage i tried to start it put again to drive it into the garge and it wouldnt start.I put a compression tester on it and its like 30 psi with out throttle and 0 psi WITH THROTTLE.
      when i put my finger over the hole it fell likes its pulling my finger in more then its pushing it out 
       
      Has good spark.When i took it into the shop the said it had 1oz of oil in it and a tiny pit of metal shaving(TINY BIT LIKE 30 flakes)
      When i try to pull start (push start/roll start) it made a not normal sound  and wouldnt stay running.
      If my bottom end is blow why would it still turn over fine,
      Are my valves siezed or not working properly 
      or is my timing off causeing valves to not open in correct order with fire 
      PLEASE HELP all help is appreciated 
    • By Hunter Aldridge
      Some times I get spark some times not can ride then it just dies and wont get spark it has new cdi box and stator but I don't know if it has the pickup coil I'm at a loss
    • By William Sims
      I have a 400 4by4 ,2005 green model,
      wounding how many different CDI boxes will work on it
       
    • By jerry houston
      Eiger 400 Suzuki runs fine Cook-Out joke face off the handlebars put it back on and will not start now will crank no no spark
    • By colin james
      View File 2012-2014 Polaris Sportsman 400 HD Service Manual
      This the factory service manual for the 2012- 2014 sportsman 400 hd service manual 
      Submitter colin james Submitted 02/08/2019 Category Polaris ATV  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...