Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

michaelh6

2002 Yamaha Bruin - Electrical Problem

Recommended Posts

my 2004 yamaha bruin 350 4x4 has some kinda short in the wire harness or something the lights come on but very faint and then get brighter and some times not at all and sometimes works fine without a problem. all my connections are good. all my grounds are good that i can find. any ideas would help please

Share this post


Link to post
Share on other sites


look around the handlesbars, the wires as you turn, some are getting rubbed. look at the wires running by the gas tank and under the seat. everywhere there is a pinch point will be a problem ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      So my parents have not let me get my license yet and I need to get around to gets parts and stuff.  Answer: Yamaha CW50 scooter.  This is a 2-cycle self-mixing scooter that so far, I am really surprised with the power output and speed.  It reaches about 45mph since the speedo has been disconnected and has plenty of power for two riders.  Its stupid looking, but with some work and a title and plate, it'll take me around town..  My issue is this:  No key.  I bought it for $150 from a friend and he bought it from someone for $100 who wired in a switch in place of the ignition.  That guy got it form his neighbor who's renter left it behind.  The scooter will run with this switch on or off (kill switch on handlebar kills engine)  To get it tiled and a plate so its road worthy, I need to get the ignition working either by a replacement key or a new ignition.  All wires are cut to the ignition and the switch turned on the power to the signal light switch.  Also, the 2-cycle oil was leaking out the carb, through the air filter and onto the scooter.  also, it runs great, but its making blue smoke with throttle and the muffler is wet with oil.

      (I have new signal lights for it btw)  So the issues I have with it summed up:
      No key (need new ignition) smokes burnt out headlight-  can I replace them with LEDs?
    • By Ron Boyd
      I was wondering if the complete headlight assembly from a 06 yfz450 would fit my 05 raptor 660r looking for a quick responses I found a set new for 25 bucks and either way dont want to pass up but was qurious.
    • By Kevin Nicoll
      Anyone familiar with these models? Its a new to me quad, picked it up for basically nothing... Just time and materials now, this looks expensive. 




    • By james p
      Hey all new member so I'm sorry if this isn't the correct place to post, but I'm having trouble with a 2000 polaris magnum 500 I just acquired. The quad ran when I got it but was having problems that sounded like the camshaft, and sure enough camshaft lobe was pretty much gone, so we replaced the camshaft and exhaust rockers and now the quad doesnt have spark. We had the quad running right before we tore the old camshaft out and now no spark. Anybody else ever have a problem similar? We've been checking for loose wires, checked grounds, and double checked timing but cant get it figured out so any advice would be appreciated! Thanks 
    • By Travis Johnson
      My 1988 Honda 300 fourtrax has a short all of sudden neutral light works but when I put on headlight nothing can't start it unless kick start please help
  • Similar Tagged Content

    • By Andrew Klein
      Need some help please. I am trying to set timing on 4x4 350 bruin 2006. My brother and I disagree on which ones to use. If anyone has a picture they could share I would greatly appreciate it
    • By Matt3
      Recently, I changed the timing chain. I lined up all timing marks and set valve lash at TDC.  The mark on flywheel was on point as well when I looked through sight hole. I started the engine and starter turned it over then it hit and stuck. I did it one more time and the same thing happened. I took everything off and saw no damage. I tried to turn it over by hand and same thing. It turns halfway or so and hits. I loosened valve lash and took crank gear off and it does the same thing. It will turn over clockwise fully but not CCW. It seems like the crank sub assembly weight is hitting the gear balancer weight. I can turn crankshaft CCW while turning the gear balancer CW and get it to go but feel it hitting something. I also can spin crankshaft CCW without crank gear on and force the engine to break past the stick. It’s not the piston.
      Please give me some suggestions thanks
    • By BradF80
      Hello all,

       I registered on this site because I just purchased a new to me 2005 Yamaha Bruin 250 2wd. This seems to be the only place to get diagrams so I'm hoping I can download them sooner or later. The guy I bought it from said it had no spark. And it truly does not have spark...lol

      I haven't looked into much on it. Looks like he replaced the ignition switch and the stator. I'm thinking CDI box but I want to check the coil first.

      I look forward to helping others out on the electrical end of the world. I am an ASE certified automotive electrical technician. If it's 12v, I can usually figure it out.
    • By Karen
      Yamaha BRUIN 350 Quad
      Hi, think water got into the tank, have managed to drain fuel (not the best experience) and empty the carb of fuel ........ so it starts now and runs however, it cuts out on fuel and won’t restart, it will restart on reserve ?  When I turn it off and back onto fuel, it will start again.  If I take for a short run on fuel it will cut out again and only restart on reserve 😳. Any ideas what else I can check.  Many thanks
    • By oxidized_black
      2005-2006 Yamaha 250YFM Bruin 2007-09 Yamaha BigBear 2WD
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...