Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

gatorchin

2001 Yamaha Wolverine - Running Bad

Recommended Posts

at the end of last summer, i had re jetted the the carb on my 2001 350 wolverine...i can't remember exactly what the stock size was, maybe a 143 or so?? but i know i put a 147.5 in it...that it..stock air filter, exhaust,etc..anyway, near the end of august and september i had that baby dialed in...once it warmed up, it had great throttle response, more power, and was running like a top...i had some issues with my electric start, but that's for another thread (actually i think there is another thread on here about that problem)..so here comes winter...all winter long it ran like crap, and still is..it wont idle very long before it just stalls out...sometimes when i put it in first gear and try to pull out, it stalls...sometime i can ride it down the road a ways, and if i let off the gas or come to a stop, it stalls....it has a little backfire to it as well..not real loud, but i can hear it inside the carb..now somebody told me that jet size was too big, especially in these colder conditions....somebody told me i had bad gas (water)...thing is i filled it up and have been on that same tank all winter long, becuase i haven't riddden much, mostly due to how it has been runing...i am thinking of selling it and getting something bigger, so i want it to be running like it was last summer...so should i put the stock jet back in ??? should i drain the gas and put new gas in?? or both??

Share this post


Link to post
Share on other sites


it will be easier to dump the fuel and put new in and see if that helps, if not maybe rejet ... how are the valves ?? set to the right valve lash ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Walter Awe
      I HAVE a 2002 big bear 400 4x4. I have two wires atacking to the front of the carb. What are they for?
    • By cavry
      Bevinsee P15D H6M LED Headlight Bulb For Kawasaki ATV KLF220 300 KFX400 KVF300
      I'm looking at replacing the headlamps on my 2001 KLF 300.  These LEDs are out of my experience range.  Supposedly they are "plug and play". 
      What problems am I not aware of? Other controllers, ballast? 
       
      Thanks, Cavry.
       
    • By Richard Britt
      Does anyone know if a grizzly parts compatible to  a big bear 
    • By John Ford
      i ordered a keihin carb for my 07 trx 90 and it fits nicely but the new cable they sent is way too long and i can't make it work.  the old honda cable cap [that fits on top of the carb] is too small to fit.  the keihin cap is approx 3/4 or 19mm.  honda cap is more like 1/2 in.  the keihin has a rubber boot on the cap where the throttle cable goes through . i don't know how to find the right length [most cites don't give the length].  i'm not sure how cables fit into that boot  and do i need to add the length of the boot to the cable?  the old honda cable is 28 inches total, but the cable movement is only approx 2'' which would not be enough to reach the actuator block on the keihin.  looking to find a throttle cable compatible with the keihin.  any help, please.
       
       
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Similar Tagged Content

    • By Ironfist104
      My wolverine has a new carb kit, new battery cranks over and over take it to the point of killing the battery to start sometime.... but it I give a tug on the start rope while I'm cranking it with the starter it fires right up.... any advice?
    • By gyminis
      i have a 2009 grizzly 700,replaced the fuel pump and filter,replaced the spark plug and checked the air filter for a mouse house! it runs then shuts down,wont stay running,does the fuel line need to be primed and air free to run properly or am i missing something obvious??????????????
    • By dblbassdrumer
      [ame]
      [/ame] only when u pull back in the clutch does it make this noise and wanna take off
    • By Nocluewhatimdoing95
      I have a 89 yamaha big bear. Sat for a couple years. Brought it in started it up and every time I start it, it will pop and than shut off. It won't stay running. Any ideas?
    • By NoviceNorseman
      Hi:
      I am looking for some help. I just bought a 2004 Can Am 400 quad that had sat for 2-3 years. I can start it if I spray some gas into the carb but it only runs a few seconds. I haven't been able to get it to continue. Any advice on what the problem might be and how I might follow it would be very much appreciated. It had about a quart of gas in the gas tank when I got it. I siphoned that out and put in new gas. This is my first quad so I'm quite new to this.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...