Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

data89

2005 Arctic Cat 500LE winch quit after storage

Recommended Posts

:huh:I left my Cat sit for several months while I visited the "States" for summer in WI. Battery had been removed. When I got back here to Panama and on the road again, I occasioned to find that the winch was non-responsive. Now, we have quite a bit of humidity here during the rainy season (it was doubly covered with tarps) and I'm guessing corrosion of contacts or wires.

I've cleaned all the connections, except the rocker switch and solenoid are sealed. No luck. Shouldn't I be able to run 12v directly to either the large diameter blue or yellow wire on the winch and see if the winch itself works? I got spark, but no function.

2nd question: I have an 8 post solenoid and I know the part # is 0409-066 and it is a Warn winch made for Arctic cat, but, I cannot find a model number on the winch so I can look up a wiring diagram. Can anyone possibly tell me which model winch I likely have? 2005 500LE automatic Arctic Cat. Or which winches use the 8 post solenoid? I have not been able to find any diagram of Warn winches that use an 8 post solenoid (lots of winch diagrams are available).:skeptic:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Just a safety sticker on the end, a sticker on top saying "Warn, made for Arctic Cat". I'll have to remove the winch. I'll get back to you.

Well, before I got that far, I decided to jump 12v to the winch posts. Now, my battery is apparently dead and won't take a charge. I don't see how a perfectly good battery could have been effected. The pull start works, but even after running for 20 minutes I can't even blow my horn very well and the lcd display gets all scrambled when pulling on the hand brake lever or blowing the horn, etc.

So it's either not holding a charge or the charging system isn't working.

I will get the battery tested and see.

Edited by data89
subsequent event

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Steve Howard
      Ran find shut down the quad next day would start and idle when you try to accelerate it would start popping through the carb got a rebuild kit soaked it in chem clean after break down for 12 hours on slow vibrate reassembled and adjusted per manual still the same thing any help would be really appreciated thanks and happy ridding  
    • By Seymore
      I made my intro about a QuadRunner I was working on and found a multitude of problems. Most I fixed, but I'm thinking that I'll be making more trips to see the 90' LT-250/4WD. Age and needing regular attention is the reason. The owner, NOT being mechanically inclined, adds into the equation.
      So, I deliver it and was offered, as payment, a 95' LT-250/4WD, with paper. It didn't run and had been sitting outside for last 12+ months. It was (basically) all there. This happened Saturday and this "Barn Find" came home to live out it's final years (I suspect).

       
      Today I finally found time to look at her. Not a pretty sight. Rough life, many hrs....... MANY! Only 2399mi, but the speedo is disco'd. I just want to know if this will be worth pursuing. First things first, a really good cleaning. I hate working on dirty vehicles.

      The battery actually took and held a charge! The carb was pulled, cleaned and the tank drained. Found a broken orange wire, dangling loose, near the carb. It was hot when the key was on and ended up connecting to a 10A fuse block. Well, I wonder why it didn't run???? Hmmmmmmmmmmmmm! 
      Carb back on, fresh non-eth fuel, had to remove the air filter for this test (needs replacement), sprayed a little ether..... hit the starter, fired and died. Third time's a charm, she runs. I'll be going thru things as I can and questions will follow, in this thread.
       
      WOOHOO!!!
    • By JacobSlabach
      recently picked up some project bikes off CL for cheap.  got a honda fourtrax (the ancient 4x4 kind with the straight axle in the front as well as the rear and a back-up kick-start)  plastics are crap, but my goal is to get running like a champ and patch the plastics up and sell to one of my many friends that want a reliable 4x4 for dirt cheap and doesnt care what it looks like.
      so the former owner says it needs carb rebuilt, but its sat for 3+ years since so who knows.  things I see:  carb is missing (he gave me a box of parts along with the bike), engine turns over and feels good with kick-start, brakes need work, battery missing (That always puts me off, cause then I know most likely someone's been tampering with the electrical.
    • By Andrzej Polak
      hi
      Where installing a winch to KINGQUAD ltf300?? someone have any pic?
    • By Kevin Vlogs
      Hey Guys,
      I just bought my first Quad, a 2014 Sportsman 400 HO and want to replace the battery. It's not dead, but the voltage seems low and I'm not sure how old the battery is. What does everybody recommend for a replacement battery? Is there a difference that I should know about? I see Gel batteries, Regular Acid sealed batteries and a lot of different prices. Any help would be appreciated.
  • Similar Tagged Content

    • By oxidized_black
      tag : zukifreak
       
       
       
    • By LMI
      Was using the quad the other day to shuttle wood from my pickup to my wood pile.  When the job was done I turned off the Quad and heard a bit of a racket from the front end.  When I got down underneath the sound seemed to be coming from the fan housing.  fan was moving in spurts and not quickly... much like a computer case fan that's had it's day.  What I know.
      Temp sensor is ok, as the fan tries to activate fan is getting some voltage as it is attempting to spin.  When I first bought it used I tested the fan direct to battery and it was fine. The fan was working ok even not direct wired as I went on a couple of rides and when stopped and idling the fan did run Seems to be free spinning with my finger read up in the manual and they require me to drop the rad.  now I'm not opposed to that as the rad has some damaged areas I want to try and straighten out.  But if I can get the fan working without, I can leave the rad as it is until next year.
      Fan assembly is about 300 bills, any work arounds or alternatives?  I even thought large computer case brushless fan.  smaller ones are about $7 larger ones better quality probably far below the 300.  They run standard 12v DC.
      Anything I should be doing before dropping the rad... other than check for obstructions even though it seems to spin, and trying to hardwire it to the battery again for a test to see if it acts the same?
    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By gregj49
      Blows out black smoke when you rev it up how do you adjust the carb?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...