Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

allenmp

2007 sportsman 800 efi 4x4 question

Recommended Posts

About 3 weeks ago I traded a mc for a 2007 polaris sportsman 800 efi 4x4.

When I test drove it all worked well.

we went to some trails and my son got stuck in some mud and when I pulled him out the 4wd worked great

So a friend of mine wanted me to bring it over to see if it would pull a grader blade he had made.

we were pulling it great till it hit some real loose gravel once he started to spin I told him to engage 4wd.

he engaged it and nothing from the front wheels just rear wheels spinning.

Here is my confusions

I hear JD parts will fit some polaris 4 wheelers cant confirm for the 07

I changed the oil in front differential and flushed out and filled again still nothing

the front drive shaft is turning but front wheels arent (all 4 wheels jacked up)

Checked plugin going to front differential it has voltage.

no noise or anything when in 4wd last but could the cage be bad seems like a popular breaking point

is there other yrs that innerchange with the 07 as far as differential parts

did they upgrade this in the 07

the dealer told be there was 4 different differentials in 07 pending on what month it was built

he also told me it should hole 10oz of fluid but it dont.

I have download the service manual and will print it today but any advice suggestions would be great

thanks Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ryann Racho
      So Id say about 2 years back I bought a 2013 Polaris Sportsman 500 H.O. off of my uncle. It ran perfectly, nothing wrong at all. I usually go mudding with it or just ride trails with buddies. So as you would assume, the quad is quite dirty from sitting for a few weeks.
       
      STUTTERING PROBLEM: I noticed one day out of nowhere that in high gear at 15-20 MPH, I was already maxed out at 4500-5000 RPM  It would get to 15-20 mph, max out on rpms and start sputtering. It sounded like it was basically acting like it couldn’t go any faster than this.
       
      IDLING PROBLEM: I was fucking with the carberator the other day maybe thinking that is causing my sputtering, and now my idle will shoot up to 2600 on start usually, then I will turn the throttle adjustment down to the normal 1400. The rpms with then fluctuate 10-30 rpms back and forth repeatedly, it will then run for about another 30-60 seconds and the RPMs will slowly drop to about 900-1000 RPM and stall out. I replaced the carburetor and everything seems to be working perfect on that, no leaks and what not but it’s still acting strange. Also, I’ve noticed that when looking into the Electronic Throttle Control that two plates that aren’t supposed to touch have to be WAY past touching to even try to fire up. Even when set at a wide open throttle like that, I still have to give it some throttle to get it to fire up.
       
      Here is what I have done so far: 
      Checked the belt and clutch
      Changed out spark plug (Last one was covered in carbon)
      Cleaned the intake and air box
      Replaced the carburetor
      Replaced the inline fuel filter
      Checked that all lines on carburetor are connected into the right spots
      Checked If intake boot was cracked (Not from what I can see)
      Unhooked and reattached new carburetor (About 4-5 times)
      Cleaned battery terminals and battery off
      Shut on and off Gas Line Cutoff Valve
       
       
       
      My next thoughts are that maybe the TPS is fucked up or maybe the Spark Arrestor is plugged with mud. I was thinking tomorrow to purge the exhaust and also check the ohms output on the TPS.
       
      ANY HELP IS GREATLY APPRECIATED. I HAVE BEEN BATTLING THIS FOR WEEK AND REALLY WANT TO GO RIDING. THANK YOU!
    • By Kevin Vlogs
      Hey Guys,
      I'm pretty new to ATV's and never owned a Polaris before. Lately I have noticed that it is very hard to shift from Park to any other gear. Is there an adjustment, or is that just the way they are?
    • By stinky
      I have an Outlaw 110 that will struggle to turn the engine over. Jump starting doesn't help other than the battery will drain LONG before the bike eventually starts, so is required. If you keep messing with it long enough it will eventually magically begin to crank fine and sometimes finally start. Once we finally get the bike to start and warm it up thoroughly, it will turn over and start just fine the rest of the day like nothing ever happened... next day it won't turn over again.  Internet research has found lots of people saying they replaced starters, starter clutch, wiring, etc. but with only about 50/50 success rate for their particular problems... and I never found anybody describing a problem like mine, so I'm looking for advice/experience. Would rather not just start blindly throwing parts at it. Does anybody have any thoughts/ideas?
    • By 79davecampbell
      just bought a 2000 polaris 325. was told i vould pull start and ride but needed new battery for electric start. so bought new bat and charged it but nothing. while spraying with a hose after a ride it all came on. neutral light cooling fan and then quit. checked those things in the black bag and power at both ends. starter will roll when i jump solenoid. power to the ignition switch jumped that but still nothing. maybe switch for headlight and starter? NEED HELP PLEASE. 
    • By caperwing
      The rear brakes on this are hydraulic and manual. The hydraulic part is all messed up so I disconnected it all and want to go just manual on the rear. I got it all put back together but doesn't seem to work to well, like not enough pressure. The manual says I should mark the casing before taking it apart which I didn't read until to late. Any ideas? I put new brake pads on.
  • Similar Tagged Content

    • By mikeexplorer
      Wiring diagram for 2007 Arctic Cat 700 EFI 4x4
       
       
    • By ut1w7b
      I have a 94 sportsman 400. It sat for several years before i got it. I have cleaned the carb it will start and run for about 5 min then it will flood. I have torn it down and cant see anything wrong. has anyone else ran into this problem any hel would be great.
    • By buzzar56
      I am looking for a free repair manual for a 2003 Polaris sportsman 500 ho atv. all the posts on here lead me noplace
      thanks fred.
    • By bodatiouskid
      Have a 2002 Polaris Sportsman 700 that only has 34mi. on a carb & ring job.
      Cut the gas off today to drain carb.Now engine will not idle.If I open throttle will run,but let off & will cut off.Can screw idle in with no change.
      What happened? Why did this happen when fuel ran out?
      Please help me,my ATV is a daily driver.
      Please help!!
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...