Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Eagleone

2006 Kawasaki Bayou 250 - Fuel Issue ?

Recommended Posts

My ATV will not start. The ATV sat for a couple of years so the carb and gas tanked were pretty gumed up. I rebuilt the carb, replaced the battery and choke cable and cleaned out the tank. The ATV still acts like is not getting any gas. If you put a couple drops of gas on the spark plug and reinsert it then it will start for a second. As soon as it burns that gas it sputters out. This ATV has been hard to start ever since I bought it new. Does anybody have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Walter Awe
      I HAVE a 2002 big bear 400 4x4. I have two wires atacking to the front of the carb. What are they for?
    • By gouletp
      The thing sat since Christmas 2018 and while I decided whether to replace the starter (which I finally did today).  I am not sure if I added fuel stabilizer or not but chances are good I did.  I kept the one year-old battery well charged during the winter.  It turns over well but won't start.  I have a blue spark on a brand new plug.  When I pour a bit of fuel down the cylinder, the engine starts and runs for a few seconds (once for as long as about 8 sections) and then dies.  Even before adding fuel to the cylinder I noticed that the spark plug was wet with fuel.
      The air filter looks a bit dirty so I removed it just to see if the engine would start better but it made no difference.
      If the fuel did not contain stabilizer then the carb may be gummed up.  I don't really want to remove the carb to do a thorough cleaning.  Is there a product I can spray into the carb while the engine turns over that will clean the carb?
      Any other suggestions?
      Thank you
    • By Jeff Comstock
      Help a brother four legger out
       Bayou300 acts like it's flooding if it's it's in the Alabama sun all day but, I've cleaned the carb. Sometimes it'll backfire even though the timing and valve lash are in spec. Thought it was sticking float but after 2 times cleaning the carb I'm lost. So
    • By Resurgence Small Engine Inc.
      Recently, Jonathan has been repairing & reassembling a client's 1983 Big Red Honda ATC200E. In this video, he gives an overview of how he approached diagnosing the ATC and creating a plan for the project.
       
    • By LMI
      I wanted to share an experience and a fix.
      Headed out was following a pole line, was looking for a cross track that may take me to this speckle trout looking spot on a creek.  All paths and semi paths... failed.  Second objective was to reach a speckle trout lake that has been recently stocked... followed 1 trail to dead end, followed second trail to dead end.... while investigating options on foot and the quad idling it died.
       
      It wouldn't start.  eventually it did... and when it did … it was essentially a pinned idle.  activating the throttle did seem to speed it up but it wouldn't knock out of the racing idle.  couldn't put it in gear at that idle speed.  got towed out.
      when I first got the quad, I ran it off a trail and buried it pretty good in the soft snow... eventually winched out.  It wouldn't start.  eventually did and it was fast idling.  not as fast as this last time. but still fast.  it eventually seemed to settle and I got it in gear and by the time I was back to the truck was acting ok.  chalked it up to the bike being at a bad angle in the snow.
      My investigation last year lead to the throttle position sensor TPS.  how to jumper the diag block to see the sensor position on the display,.  I focused on this nearly sure it was a detuned sensor or broken sensor again this time.
       
      I tore down the front plastic and stuck my head into the TPS area to see what I could see.  What I found was that the throttle body assembly had actually come out of the mounting area (not sure what it is called).  the ring clamp was loose I could move it easily.  Hopeful, I tore down the air intake assembly above it (air filter...etc) removed a sensor clip and a hose.
      I backed off the clamp some more and was able to reseat the throttle body assembly.  put some blue lock tite on the clamp screw.  When I was cleaning off the air intake assembly to ensure I dropped nothing down the intake, I noticed the underside of the air intake "box" also had a clamp.  this screw was completely missing.
      I went to the hardware store, bought a metric replacement (brought clamp with me), seated the assembly, settled the clamp blue lock tite that as well... 
       
      quad fired right up, idled normal, idled up without hesitation and dropped right back off.  Cost of solution $3.87 CND for a pack of 5 metric screws.  moral of my story was don't assume an idle issue is a throttle position sensor problem... there are a number of other factors including air pressure, which I believe was my issue.
       
       
       
  • Similar Tagged Content

    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By Kyboy
      Iam looking for help seperating the rear brake drum and the cover. Any suggestions would be greatly appreciate
    • By pizzaman_288
      How hard is it to change the outer seals on the rear differential mine are leaking fluid and I have no idea on how to change them out any help would be great thanks
    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...