Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

bgooch73

2000 Yamaha Wolverine - Won't Start

Recommended Posts

Hey guys and gals I have a 2000 wolverine that it seems like the starter is engaging but the engine isn't turning over. Any help.would be appreciated. Thanks in advance, Barry

Share this post


Link to post
Share on other sites


Yes it will turn over by the pull cord. The starter can be heard spinning it just isn't turning it over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the starter clutch sprag assembly is shot - it's a one-way bearing assembly on the back of the flywheel, 3 or 4 rollers are spring loaded to let the gear the starter engages freewheel in one direction but lock up the other way. You'll likely need a new flywheel and gear assembly - I'd look for a used one cause new isn't going to be cheap.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Michael France
      I have a Kawasaki Bayou 220 KLF220A and I cannot get it to start using the starter button. I have replaced the starter solenoid and the starter relay. I have followed the wiring diagram in the repair manual and it looks like the switch is working well, the neutral and reverse relay have power running through them and appear tp be working correctly. However, I can not find a wire runnng the the starter button that has power on it. Anybody have any idea what the break down is?
    • By David Miller
      Does anyone know how to access the check engine codes on a 2018 450 sportsman. Just changed battery and spark plug . It runs fine but the light is on and I need this to plow snow and need it reliable. Any ideas . Thanks
    • By StolenATV
      2000 ktm exc.. Orange and silver.. Brand new tires.. Stolen from shed..
      The post Stolen 2000 KTM EXC appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By Aaron Drost
      Hello bought my 2000 polaris sportsman 500 last week bike seems to work pretty good untill yesterday, when in reverse the bike seems to start bogging out? How come? 
    • By bradley nelson
      Im cool with the police in my area so i can ride on public roads.
  • Similar Tagged Content

    • By Christopher Williams
      Hello all, 
      i just rebuilt the top end of a 99 Bear Tracker 250 and it can’t get it to hit off of gasoline or starter fluid. Occasionally it will backfire. Right now I’m just trying to get it to fire off without the carburetor like I’ve done a thousand times before with other engines. Usually there is no response, but occasionally I get a backfire through the intake. ISeems like it’s out of time, but I don’t see how that could be possible. 
      Here’s what I know:
      1. compression 120psi
      2. all timing marks are lined up after numerous revolutions. 
      3. Strong spark. 
      4. Valves adjusted correctly. 
      Thanks in advance. 
    • By Michael Taralli
      My 2006 Prairre will only start with a shot of starting fluid. Any ideas or suggestions of what might be the problem?? Thanks.
    • By BeardedBackWoods
      We have a 2wd Bear Tracker that was flooded out by a tornado and I've since been trying to get it right. I've cleared the water out of the tank and now has fresh fuel, and I've opened the carb so many times I could do it blind folded under 10min. She'll fire up as soon as you turn the key and hit the button, even on a cold start, and idles perfectly. But the second you hit the gas it bogs down and dies. I had it running GREAT for about 10-15min once and suddenly ran like shit and limped it back to the house. I've barely got it to move under its own power since. I'm at a loss at this point. Does ANYONE know of something stupid I could've missed? The carb does have a fresh rebuilt kit that I put on about a month before the flood. It was not started until it dried, I cleared the tank and opened the carb the first time. I guess I'm just gonna pull the entire thing apart again and go from there. Maybe another rebuild kit? I'm gonna swear this thing is clean though. 
      Thanks for any ideas
    • By Azrack
      Hello new to the forums. Just picked up a 86 moto4 yfm225. When I got it the engine was partially seized I did the bp blaster for a few days and it turns over great now. I get plenty of spark and wet plug but it won't start. I checked the valve clearances and timing both correct and I cleaned the carb. Occasionally it will catch and backfire through the carb but that's the best I can get. I would greatly appreciate any ideas anyone has.
      Thanks
      Az
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...