Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Douglas2008

1995 yamaha big bear 350 4x4 cv axle issue

Recommended Posts



I bet it would, I've interchanged all sorts of years in mine - 98 400 kodiak with 2002 grizzly 600 differential so I can disengage for 2wd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By MarkinAR
      Working on my oldest son's buddy's 2000 Big Bear.  He was having some power loss at WOT so i thought it worth while to clean the carb and put at kit in it...or at least clean the OEM jets and use the new orings that come in the kit.  It starts and idles like a champ, but dies and wants to backfire with any throttle at all.  I assume lean because it will run decent with the choke on. Air screw adjusted fine, nice crisp idle.  This one has fuel/air screw, low speed jet, mid jet, and main jet.  I was assuming just trash in the low speed circuit so pulled it and cleaned again, still does the same. 
      Two questions I guess:
      1. Does it sound most likely trash in the off idle circuit?  This one has a few more passages and jets than I'm used to...and a darn diaphragm.
      2. It now really wants to leak at the bowl drain screw.  It doesn't seem to tighten enough to completely stop the flow.  Seat looks good, screw was dirty but cleaned up fine with a touch of 2000 grit paper.  First for me.  Any idea here?
    • By Shook
      Hi I have a 2000 big bear 400 and i just put a new carburetor on it and it idles fine but when you try to accelerate it sounds like it is going to die, so when it sounds like it is going to die I will give it more throttle then it will go just fine.
    • By Dimelol
      I have a 2003 Kodiak 450 that i purchased a while back with around 300 hours on it. It has never ran right from the beginning. Initially i thought it was just a carburetor issue because it was all clogged up from sitting for months. It has been cleaned, rebuilt, and taken off probably about 10 times troubleshooting this problem. I have quadruple checked everything including float height ect and it is set correctly, the jets are also brand new, needle and seat have been pressure tested as well. So after all of that I am convinced that the carburetor is not the culprit. I have an issue where the idle is very choppy, almost as if it is misfiring with a rich condition on top of that. I can use a brand new plug and run the machine for just a few minutes and it will be a dry and and coated in black carbon build up. The exhaust also has a strong smell at idle. I had trouble restarting it when hot for a while, but i adjusted the valves and it seemed to solve that issue. They were both way out of tolerance (tight). The weird thing is, outside of idle it seems to run pretty well. 
      So with all that being said I have ruled out the carb/valves/compression and moved on to the ignition and this is where i have a few questions about factory specifications. I guess the main question I have is, how strict are these tolerances? And could them being off by this amount cause the issue I am having? Do all three of these parts really need to be replaced? I would like to know before I spend the money on these new parts, and it not fix my problem. Below I will list what the specs were in the service manual along with the reading i got.  This is my first experience testing ignition components. I just found it odd that all 3 are out of spec according to the service manual.
      Spark plug cap resistance: 10 kΩ at 20 °C (68 °F)
      My Reading: 8.90 kΩ
      Primary coil resistance: 0.18 ~ 0.28 Ω at 20 °C (68 °F)
      My Reading: Fluctuated between 0.4 - 0.5 Ω
      Secondary coil resistance: 6.32 ~ 9.48 kΩ at 20 °C (68 °F)
      Reading was within the specified range.
      Pickup coil resistance: 459 ~ 561 Ω at 20 °C (68 °F)
      Reading was within specified range.
      Rotor rotation direction sensing coil resistance: 0.085 ~ 0.105 Ω at 20 °C (68 °F) 
      My reading was 0.3 Ω
    • By Walter Awe
      I HAVE a 2002 big bear 400 4x4. I have two wires atacking to the front of the carb. What are they for?
    • By Lank Firdmont
      I have seen other posts and I'm not ableto download resources.
      I was gifted a Yamaha TerraPro and can find 0 online for help getting this running.
  • Similar Tagged Content

    • Guest Fox300exchic
      By Guest Fox300exchic
      The Hop-Up: You may be saying to yourself, “that’s a chick bike,” and you’re right. But honestly, it’s so much more than that. It’s one badass bike. http://www.quadmagazine.com/quad/features/article/0,24942,1587044,00.html
    • By dyyjrr9
      I just got a 1991 Yamaha Moto 4 for my son and I am looking for a service repair manual. I know that the timing chain needs replaced.
    • By alexcross324
      Hi all, I try to find this manual in the threads but you have a lot of stock here
      Cannot find this particular manual.
      I found it for YFM200 but not sure if they are the same.
      Thanks if you could help me with that.
      Im new here so if I did something wrong, please tell me.
    • By crazynordlander
      Hi All,
      I live in Minnesota and bought a 2016 CFORCE 500 HO. I am in hope to see if there is anyone in the US that is experiencing this sudden drop off in RPM below 4000 RPM. I have uploaded some videos of my issue on YouTube. I will list three of the four I posted. The fourth can be found on my channel but it is a comparison between my Polaris 570 and my CFORCE 500.
      I quit on my first dealer because we just did not mix well together. I brought it to another CFMOTO dealer that just became a CFMOTO dealer in January 2016. They are in a large ranch and agriculture area in a neighboring state that is pretty close to where I live. They have close to every brand available. They are a much larger dealer than the first one I bought the unit from.
      I brought the unit three weeks ago to them and they have worked on it a good solid week and have given up on it. I have read reports from owners in Canada that the dealers there were aware of the issue and have had success in fixing the herky jerky drivability issue.
      I am picking it up tomorrow and bringing it back home. It has been to the trails of the Black Hills this year and was new in late April. 300 miles on it. It has never changed. Very hard to ride on the trails or when I herd livestock.
      Here are the links to my videos.



      I can't accept that this is normal operation. Does anyone from CFMOTO China scan these posts?
      I need help that CFMOTO USA has not provided.
      Thanks
      Kevin
    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...