Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

HappyJack

Stator compatibility? LTR450

Recommended Posts

Evening everyone

With my friends, I'm building a one-person track-day car that is powered by an LTR450. One of the problems we're encountering is the lack of amperage created by the charging system.

Are there any stators that can swap into the LTR450 case to up the amperage? Are there any other methods to up the amperage? Weight is a huge consideration in this, so we can't really run a larger battery.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By Nate Hanson
      I am a new atv owner...I bought a used atv this summer (pretty sure it is a wolverine but reg card from last owner didnt actually say that so idk for sure). It ran great for most the summer and early fall but one day I tried starting it and it turned over a while without starting and then suddenly it quit turning over at all. No click or anything.
      I charged battery and light turns on showing neutral and heatlight can go on.
      A few other things that may be pertinent: The pull start is missing, I have a fluke multimeter but not many other advanced tools (or relevant experience), there is an extra aftermarket led light attached to front but it doesnt work either... never looked into why since I didnt need it. 
      I looked for a fuse box and didnt find one.
      Please recommend some easier things to try first as I really want to avoid taking it in if I can (having one income and 4 kids can keep out extra cash, plus I want to learn). Pictures would be awesome if possible. Thanks! 
    • By josephnbl91
      My four wheeler when i first got it seemed like it was very slow when i first got it and it had no throttle response so i replaced the belt and cleaned all of the rollers thinking that would solve the problem from what i read on the forums. well it turned out that it wasnt. so i went to the next thing i took out the injector to check it out and i seen that there was a tiny bit of debree in it so i cleaned it and it seemed to improve a little bit. but still did not solve the problem. i later found out how to find the trouble codes out from the lcd screen using a paper clip on the diagnostic port and it showed the code which stood for no codes C00. i also forgot to mention that the throttle position censor is working perfect. before i started all of this the four wheeler ran just not to its potential. after my friend and i did the trouble code test the bike wouldnt even start anymore and the injector would spray for a few seconds for the start up then it stops and the fuel injection light comes on and blinks. the four wheeler wouldnt start anymore. i took it over to the local shop and they hooked it up to the computer to see if there was any codes and it still showed it was free of codes. they hooked it up to the fuel pressure gauge and we found that it was making 22 pounds and it should be making around 43. i then bought a new fuel pump and put it in. it now starts and runs for a few seconds and then it stalls out and the fuel injection light comes on again. which then leads me to think it is the ecu now but i want to be sure before i invest around $500 more into it. any opinions on whether or not anyone thinks this is the problem or if they have had a similar problem before would be really appreciated. sorry for writing a novel and not spelling very well. also i forgot to put the year in the title it is a 2007
    • By Christopher Freshwater
      I just got a 750 brute force was not running been working on it all day finally got it running but rear cylinder acts like it cuts out and then starts working again and the fan does not come on
    • By Chris Cowell
      I have a 2012 yfz450r. I loaned it out to a friend now it won't start. He ruined the battery..I topped all the fluids off and try to jump it and it shows the fuel light on yet I filled the tank 3/4 full. I'm wondering if that fuel light is indicating maybe a duel problem possibly a pump or? It turns over strong and I took it apart and can't ever hear the fuel pump kick on...any ideas fellas? I sure appreciate it!

  • Similar Tagged Content

    • By JPRICE1981
      Hello everyone !! Looking for some help !! Im wanting to check my stator and pick up coil with a ohm meter and cant seem to find a guide that tells me what to read and what my reading should be !! Any help would be great !! THANKS IN ADVANCE !!
    • By JPRICE1981
      Hello Everyone very new to working on ATVs and pretty sure Im getting ready to ask a stupid question !! but here goes !! should i have oil in my stator compartment on my suzuki 500 ?? this bike is backfiring bad and running rich when i pulled the plug to set it at TDC to check the valves I find that there is oil on the flywheel and Ive never seen this on any other ATV before any info would help !! Pretty sure I already know the answer but if you all could entertain me I would be greatfu !! THANKS IN ADVANCE !!
    • By revid
      I have a 2003 trx 350 fourtrax thats not charging .I replaced the rectifier last yr and want to know how I can test it or the stator with a multimeter? I tried to download the manual here but the link must be dead cause I can't get anywhere with it. Iam attaching a pic of my meter so someone can tell me what settings cause I don't know alot about multimeters.Thanks


    • By rider001
      I installed a new stator due to spark problems. I re-assembled the minimum just to start it. Fired right up. However it would not shift, probably assembly error. I am attaching two pics, one is the crankcase left side and the other is the crankcase cover where the stator is mounter. I the cover pic I am pointing at a fork type part with two fingers. How should that be oriented for reassembly?? If you can see something else wrong in the photos let me know. Or could it be where the shifter rod goes thru the crankcase cover, the rod might of gone thru the case hole crooked?? For a quicker response email at byter1 at gmail.com




    • By ter737
      Me and my friends riding on litle tracks!!
      [ame=http://www.youtube.com/watch?v=EPZEQoaZexU&list=UUB2C2cXcO1WOiDDGB9d8Kcg]GoPro Hero2 HD: LTR450 and Yz450r+Yz250r riding tracks - YouTube[/ame]
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...