Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

nickvinson9768

help with 2002 suzuki vinson 500

Recommended Posts

I am having problems with my 2002 suzuki vinson 500 the battery will not hold charge i can charge it and start it and the voltage starts droping the display flickers and when i rev it it backfires can someone give me some ideas what might be wrong with it

Edited by nickvinson9768

Share this post


Link to post
Share on other sites


First check that the battery is hooked up correctly. Might have a polarity issue; a wire that should be hooked to negative but is on positive.

Has this machine been running fine before?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 2002 vinson and had kinda the same problem once .I took and unplug and cleaned all my electrical plugs .They had mud caked in them from the previous owner it has ran fine since. Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Amboyjim
      Having serious problems with quad it completely stopped running on me took carb off and tore apart cleaned everything put back on and it started idled but when driving it had no power at all so took carb back off and noticed their was a puddle of gas and oil in the bottom of the air filter box and also their was gas in the vacuum line HELP
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
    • By JacobSlabach
      Got a 04 Sportsman 500 that wasnt running- owner said it needed a stater and a new battery.  It ran rough (been sitting out in the weather for a while).  A friend and I started by adding a new battery and it would start barely with the choke and his hand over the air-filter.  I decided to install the new battery in the holder on the side.  we had it on the rack because the old on was still in the bike.  I tried to be nifty by turning the battery to put the terminals in an easier spot to get to, but forgot to reverse the cables too.  In a sentence, I reversed the positive and negative on the battery like a dummy.  When we discovered my mistake and corrected it, we turned on the bike, but the display did not light up and the key did not turn on the starter.  jumping the solenoid worked the starter, so we thought the solenoid just burned up when I reversed the pos and neg...  new solenoid and no difference.  what have I burned up?  Also, the shifter does not seem to do anything in the trans.  it slides back and forth like its stripped in the trans.  any help would be appreciated!!
      I think the biggest issue right now is the electrical.
  • Similar Tagged Content

    • By Jean de la Chevrotière
      View File Polaris 700 2002 Owner's manual
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
      Submitter Jean de la Chevrotière Submitted 12/01/2018 Category Polaris ATV  
    • By Jean de la Chevrotière
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
    • By priglmeier
      I own a 2002 Can-Am Quest 650.
      It will start if you massage the throttle a bit and it will continue to run. BUT if you let go of the throttle and try to let it idle it will always die warm or cold.
      It has Non-Oxy premium gas, a new gapped NGK plug, a new carb (as of today) and fresh fluids. After installing the new carb it runs exactly the same.
       
      I only have a few things that I have observed since the new carb:
      The choke still doesn't do anything. It has a good cable and it is hooked up. It on fully off. There is a cable in the top, front of the engine that splits into two connectors. The connected side is in the photo. The other side has the yellow banded section and is not connected. I do not see anything in range of this connector so I don't know if this is normal or not??? The original carb wasn't really dirty or clogged. I'll use it as a spare. I don't see this cable and connectors listed in the Can-Am shop manual. Looking for some help. I want to ride!


    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...