Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

killim

1991 Honda Fourtrax 300 starting problem

Recommended Posts

My quad will no longer start using the electric starter. When you push the starter button, you can hear the starter relay (adjacent to the battery) click but the starter is silent. Bad starter relay or something else? Help!:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites


Try using a known good battery to start it or jump try to jump start it with a good known batter. If it starts, your battery is probably bad. You can also try to start it by taking an old screwdriver and jumping the two large terminals on the solenoid. If it starts your solenoid is bad. Also try taping on the starter with a hammer while performing both of these tests. This can help you find out if the starter is going bad. Sometimes the tapping can get it to spin if it has a bad spot on the armature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By amharrison24
      i have a 91 moto 4 100. has electric start only. for as long as i could remember we have always pushed start it. after riding for while you shut it off. you are able to hit the start button and it will start right up. anyone know where i should start with fixing this issue? im fixing it up for my niece. thank you in advance.
    • By Dra O
      posted a while back - it was running at one point - I have all the plastic shroud off - it's down to frame and engine now
      -fuel pump: when line from petcock is attached, no fuel comes out other side to carb; the line to the carb is open (can blow through it); I thought when I cranked engine that the pump would spit out fuel on other side but it does not; I removed fuel pump and opened it up - diaphragm looks good - but internal areas had lotsa calcification build up - I cleaned this out and dried it good - the clear plastic pieces (?diaphragms) aren't broken - the spring w/ steel ball on end moves freely; am putting it back on tomorrow; but can anyone answer about the pump? isn't it supposed to pump fuel through it... to other side... to carb? puzzling
      -along with fuel pump: I replaced petcock 3 weeks ago (gas tank had rusty fuel in bottom - cleaned it out prior to new petcock); when I turn petcock arrow NOT to on or reserve, fuel comes out of line; when I turn it to on or reserve, fuel doesn't come out; puzzling
      -I don't know what's on back of fuel pump - it's a valve that has a hose coming out of it - looks like it goes to engine/carb - I haven't traced this out yet - what is it?
      -can squirt gas on air filter and engine will run for 2-3 seconds then stop - fuel in top of carb (under diaphragm) does same
      -it likely needs carb rebuild - will get to this - but something isn't allowing fuel to get from fuel pump to carb
      -I THINK it has a mikuni model x carb - diaphragm is ID 26mm  OD 68mm - hard to find inexpensive diaphragm, I guess because it's a model x
      -last thing - I replaced solenoid due to old one clicking; I HAVE to be charging the battery or it won't start/turn over - battery just goes dead; but if charging, it'll turn over nicely; i'm guessing it's a bad battery
      -any help appreciated - I've never owned an ATV before - inherited this beast from grandparent in-law
    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By Maxx
      Hello Guys!
      Dumb question. How much oil registers on the oil level gauge while running? The oil level reads correct when off, but while running I can only see just a little bit in the oil level gauge. Makes wonder if the oil isn't circulating well enough.
      Also, whats your preference in battery brands for ATV's (standard or AGM). We don't ride it all that often.
      Thanks in advance for any info.
  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...