Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jimbo1944

New and have a question about shifting

Recommended Posts

Greetings,

I have a 1998 Yamaha big bear 350, new to this. When its cold it is very difficult to shift. Once its warm its ok, however, my old feet don't like the shifting. I saw on ebay a hand shifter conversion kit. Any advice, I live in the Low Country of SC no hills, I use the machine around the farm for corning and scouting.

Thanks,

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites


No not really, I do just let it idle a while so its warm then it shifts fine. Still interested in a hand shifter if anyone has used one.

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dave Ayoub
      Ok i am not quick to jump on a forum and post a question without doing my own part and trying to research and solve the problem myself but I cannot find any definitive information anywhere about my problem. I have a Big Bear 350 that I picked up very cheap which had been sitting in a field for years. I am not new to building wheelers but this one has me beat. After rebuilding top end and replacing the carb it fires right up. The vin has some number worn off from being next to the shifter but from the parts in the clutch i assume it is early since 87 parts seem to be the only ones that match. Thats when the plot thickened. 
      Reverse works fine but when in the forward gears it would not go past 1st and was hard to get into neutral. ie. a it took a million clicks up to thump into 1 and as many down to find neutral. still never getting past 1st. within minutes i could hear metal screeching and whirling around in the clutch side of the motor. I took the cover off to find that 3 out of the 4 springs on the centrifugal clutch had broken and were shredded. Also the black mechanism that the pawl on shift shaft grabs moves was loose so it wasnt always grab to change the gear on the transmission. I tightened that mech, and replaced the springs assuming it would solve the problem since the gears were not actually changing from the lever and the carrier should obviously not only have 1 spring left. 
      After putting everything back together it did go into 1st fairly easy but then i again couldnt get it back to N without a million clicks down and couldnt get it to go past 1st. I did one time get it into a higher gear who knows what one but i gained some speed and dropped rpm.
      If i jack both the front and the back wheels off the ground and run the motor it becomes much easier to shift and i can get it to run through the gears pretty well. Usually going into N without a huge fight. not perfect but it does hit neutral and roar while spinning the wheels instead of gain rpm and with the power. 
      I have tried every possible position on the clutch adjustment screw without any noticeable result. I think this could potentially be where my problem lies at this point.
      does anyone know if the case is supposed to be threaded? because mine is not. obviously it seems as though it should be since every other bike ive touched has been. i even took the cover off my quadrunner to make sure it wasnt crazy.
      when the screw is adjusted and the jam nut tightened the screw will just slide back out since there is no threading in the case. accomplishing nothing. 
       
      Does anyone have any insight on any of this? Are my plates stuck, Centrif clutch worn out, case stripped or something else crazy im over looking? 
       


    • By StolenATV
      On Wednesday, September 18, our ATV was stolen from in front of our house after the locks were cut. This was around 2-3:15 AM.
      We realize the likelihood of ever finding the four-wheeler again is slim to none, but we had to try and put the word out there. We have put countless hours in to restoring this Banshee. It was more than just a passion project, it also was our investment for a down payment for our future house. We are devastated and beyond heart-broken. If you see any suspicious postings on Facebook Marketplace, Letgo, Craigslist, etc., or have any other information, please contact us or the Prince William County PD.
      *Update* We received a tip last night that it was possibly posted on Facebook Marketplace around 8AM yesterday morning with only pictures of the front and of the back of the ATV. The description only said: PM for more details. This came up in someone’s FB Marketplace feed that has it set for a 50 mile radius from Hartwood, VA. She also has her feed set to automatically translate everything into Spanish, so It could also possibly be posted in Spanish.
      WHAT WAS STOLEN:
      2004 Yamaha Banshee YFZ 350
      White plastics with bright green and pink graphics/stickers
      STOLEN FROM:
      Prince William County, Triangle, Virginia
      $500 REWARD FOR INFORMATION LEADING TO RECOVERY. BONUS FOR CONVICTION.
      The post Stolen From Our Front Porch – 2004 Yamaha Banshee YFZ 350 appeared first on STOLEN 911.
      View the full article
    • By J Printz
      i have a 2004 Yamaha Kodiak 450 and it is losing oil but does not smoke what is it
    • By Chase Cook
      I have a 2001 yamaha yfm350x and it has a brand new top end, new carburetor (stopped the leaking problem and is now getting gas to it), new CDI box, new stator, handlebar switches work, off-and-on switch works, new starter solenoid (works), new neutral relay (works), ordered a new Rectifier on its way, good strong blue spark. Has compression, valves are right. Timings is right and is TDC. When I try to start it it just makes a loud popping noise like its backfiring but it's not because its not running when I push the throttle all the way and when i barly push the throttle it try to start but won't, so I'm trying to figure out what could be the problem not starting now, Getting very fustrated with this thing and put some work and money into it and it's not still not working. This is the only atv I ever had that I can not figure out the problem to get running. Need help please..
    • By Chase Cook
      I have a Yamaha 350 in at once to try to fire up but won't. It's getting gas fire air and it has a lot of compression but still struggles to start check the timing it's top dead center valves are good valves are adjusted everything's working but won't fire I put my hand over the carb suck in gas and it tries to but it makes a lot of black smoke. Also when I put my hand over do you carb and tried to start it there's black black nasty stuff in the gas. So I don't know if it's trying to burn too much or what it is the gas tank clean and it anything to do with the gas it's with it firing. Took the spark plug out and it's pure black. What is dried up black not nasty corroded wet looking. Need help to solve the issue
  • Similar Tagged Content

    • By davidwestfall
      looking for direct shift shifting lever that properly fits my 2003 Yamaha warrior 350 and fits my foot the same as a stock 2003 Yamaha warrior 350 shifting lever fits my foot
    • By Suzukiquadrun
      Hello, i recently bought a 2000 Suzuki LTF500 semi-automatic. I was riding it and found out that its hard to shift into 3rd gear and above. could it be because of the tuning because the rpm might be to high, cuz in neutral it would sometimes rev high by itself? or could it be something in the trany?
      Also it shifts easily when off
    • By reich
      I have a 2005 Fourtrax. It wouldn't shift and the display was blinking three times so I replaced the angle sensor. It initially worked, but now the display is blinking eight times. I did not reset the computer after replacing the angle sensor. Do you think I need a new control motor? Anyone else have this issue after replacing the angle sensor? This is a great site. Thanks
    • By atvinca
      I just picked up a really clean 1995 Moto 4 350. It runs great, but it will only go into one forward gear, neutral and reverse. I can run the shifter up and down and it will finally find a gear, or neutral. What should I do to trouble shoot this?
      Does anyone have a service/repair manual for this model?
      Thanks!
    • By trx40012
      I have a 07 trx 400ex. I had issues with the shifting. It would shift up to 2nd then hit a roof and go no higher. I took it apart and split the case. The shift drum works fine when shifting by hand or with pliers. But when you use the gearshift plate and shifter it will not move. Any ideas?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...