Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Sqpeg47

1990 Suzuki LT-F250 2x4 Quadrunner Cutting Out

Recommended Posts

90 LT-F250 2x4 Quadrunner. I bought it about 1 year ago. Dont know how many hours on it. It ran great for about 18 miles. Then it started to cut out. What I mean is it will run for a few seconds, then like you turned off the key for a few seconds, then start this cycle all over again. It starts easy and will idle and rev up in neutral. This seams to start when you put it in gear an under load.

I have cleaned and put a kit in carb. Put on a new rectifier and coil. Changed spark plug.

I am at a loss as to what to try next. Any help would be appreciated.

Edited by Sqpeg47

Share this post


Link to post
Share on other sites


remove the gas cap- vapor lock can occur once ridden for a few minutes. if that fixes it clean out gas cap air and fuel cock on tank.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 2005 ltz 400 motor breaks up the faster I go. (3rd, 4th, and 5th gears). I've only changed the plug. What next.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Quadrunner44
      I have an older 1980s Suzuki quadrunner red lt 4wd (250)
      so just finished putting it all back together and was running fine just needed to adjust the rebuilt carb
      bf decides to hook up an air chuck to the gas tank because it got a shot of air in the gas line well 120psi didn’t agree with any of the parts including the new carb 
      end result : new battery new carb now it just clicks (one single click) won’t turn over 
      hard to pull start gets hung up (unless I remove the spark plug ) gas flooded out the first time but now does nothing purchases a new starter waiting the arrival 
      could there be damage to the crank shaft or pistons etc? Or install the new starter and try to fire it up ? What caused the starter to die after he flooded everything with gas was working fine. 
      Thank you 
    • By Jon Emrich
      Does anybody out there have a link to the PDF manual download for a 1988 Suzuki Quadrunner LTD 4 x 4? If not does anybody have this on digital file they could possibly email to me or guide me in any direction to where I don't have to buy it? Thank you very much everybody in advance! Have a great day!
    • By bradleyheathhays
      I have an '02 Taurus with 85k miles on her that I just bought.  Today when I was checking something under the hood I noticed this metal line cold and dripping with water...
       

       
      I had the air on but turned to the position of arrows pointing out of the dash and floor vents only.  The defrost or a/c function was not selected.  It seems to be doing it consistently.  I haven't traced all the parts of this car's a/c system yet but I don't know of anything else under a hood that turns cold and sweats.  Why would my compressor be working when it's not selected?  What tests should I run?
       
       
       
       
    • By mmmPUDDIN
      I've had this machine for 2ish years, has ran great up until winter. Sometime during then, I managed to break the exhaust right before the muffler. The summer before it had a hard time idling, but we fixed it by cleaning the carb, and messing with idle. Near the end of last year, the only way for it to fire was the have full choke, and full throttle, and the engine bogged down and you had to keep on throttle for 25mins. Over winter, the throttle had dislocated, and I got it back in place. We got it running, and all was good. Spring came along, and now it doesn't start at all. A fluid is coming out of the exhaust, and I'm told it could be water from over winter. I checked the airbox, and the air filter isn't for this quad, it also is barely sucking air. There appears to be little to no compression, based on this. I'm pretty sure the engine is flooded, as the spark plug produces a spark, but is oxidized. I don't know how the previous owner treated it, or when it's last oil change was. A bolt on the engine has either oil or gas seeping through it,abd was loose. I tightened it and it consisted. The engine is basically positioned in the rear, and it needs a good clean, I don't have a pressure washer, so I can get the built on dirt off. any recommendations on how to get the beast started again?
    • By Kevin Nicoll
      Anyone familiar with these models? Its a new to me quad, picked it up for basically nothing... Just time and materials now, this looks expensive. 




  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...