Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

Hi i have a 94 Timberwolf 4x4.

I got it at the beginning of the summer and it ran great all summer apart for an idling issue.

I looked into it and i had oil in my air box and when i checked the dip stick it looks like it was overfllled.

I took some oil out of the motor jumped on the bike and put it in gear.. nothing.. it runs great but wont drive. i tried it again off the bike and it drove a few feet but once i gave it any kind of power it would act like it was in neutral even though i know it wasnt. i tried cycling the gears and in reverse but i wasnt getting anywhere. it acts like it is going into gear and cycling through them but i cant get power to the wheels. i tried taking more oil out of it and adding new oil to the bike and it seemed to make it feel like it was shifting into drive or reverse easier but it still wont drive..

i talked to the guy that does small engine work in my town (although he is always booked up for 3 months at a time) so i didnt bring it in yet but he said something about some locking pin that seems to break on these models that would actually keep it from engaging into gear.. its located on the inside of the lever that you push forward for drive or backwards for reverse (i think this may not be the problem since i did have it moving somewat with no weight on the bike).

any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Matt John
      Charging issue?
      I have a 2017 Polaris Sportsman 570 EFI. Yesterday, I start the machine and it says low power (10.6-10.8). This machine is on its second battery. This is a new AGM battery with 50cca more than stock.
      Should I look at the regulator or stator?
      Thanks!!!
    • By JacobSlabach
      got that 220 I'm 'servicing'..........  well it turned into a guts and oil job....  I cleaned the carb and it wont idle cold, but idles too fast when warm.  also misfires and burns rich cold (white smoke out of the exhaust)  I'm going to order a new carb since the old one is leaking and beat up (some one was tinkering)  I'm wondering about the valve clearance and timing...?  Maybe a factor?   What should the clearance be on the valves?  How should I check the timing on this bike?  (this is a mid 90s bayou 220 2x4)
    • By ezduzit
      So my quad will start and run pull start, i installed new battery, solenoid, ignition. the problem is
      1 the starter will try but not start. the quad. 
      2 when running i cannot shut it down with either the switch or the ignition i shut it down by allowing the fuel to run out.
      3 no lights come on headlights or brake lights
      when i turn the ignition on my neutral light works as well as the reverse indicator.
      any suggestions greatly appreciated.
    • By dgk_mike
      It will go into neutral, 1st, 2nd, and reverse but nothing after 2nd gear. The shifter moves freely going up completely nothing but when you shift down it works. I’m not sure if it’s tranny issue worth messing with or if I should just buy a new one.  Overall besides that the thing runs like new.

  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...