Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

OneManArmy

Please Need Help! Prairie carb problems.

Recommended Posts

Hello everyone im in need of some serious help. I have a customers Kawasaki Prairie 300 its from around 2000 and he let it sit up for 5 to 6 years. well the carb is shot ive done everything and its too bad off but i have looked every where i cant find a replacement carb that dont cost $300-500.

Is there any other carbs that would fit this model? is the there somewhere I can order a new carb body? The two hols on the carb are 32mm and 46mm. its a kei hin cvk with this number stamped on it G437 BNDB.

Share this post


Link to post
Share on other sites


okay i finally got the atv running but if hit another issue. it ildes high and when at the lowest adjustment the throttle cable isnt long enough to lower idle and it hunts and back fires when gas is given. it is idling to fast to put into gear. please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By EoNe Frost Vortex
      Hello i was wondering if someone could help me out iv recently got a Kawasaki klf 220 it needed big end bearing changing so i rebuilt the engine and the bike has compression starts first time every time but after i have been riding for about 10 minutes oil starts to leak from the head just below the exhaust so i replaced the gasket still done it so i took it to a shop he done the same and it is still doing it any information would be great thank you
    • By Lance Workman
      Does any have picture BS29 carb from a Ozark 250 they could send me. I need a pic of inside the bowl, carb side. Looking at the jet. I think something has drilled into that brass plug but wanna verify.
    • By daynick
      Only have about 60 hours. Sometimes and most often when I just accelerate I'm hearing a metallic clunking noise that seems to coming below the gas pedal or towards the lower front section of the UTV. It does not sound horrible but it really does not sound good. It only lasts for about 1 or 2 seconds. Could anyone please give me any ideas what might be happening? Thank you.
    • By Tyler Reed
      Came here for help, If it’s in the wrong place I’ll move. I’ve got a 2000 model Polaris Magnum 500 that runs strong as can be for about 25 mins until warm, then sputters and loses power. Took it to a shop and they say it’s low compression and they will have to swap the entire engine. Seems a bit much and costs more than the entire bike. Was wondering if anyone has seen this and what the fix was. When I hear compression I think of gaskets, not an entire engine. Seems like if it was that bad it wouldn’t have power cold. I’m at a loss. Any help is appreciated greatly. 
  • Similar Tagged Content

    • By Ellery Zandt
      I have no idea where the antifreeze line coming off the thermostat goes too. The carb two nipples in the pic create a vacumme. Can someone help me on this please....!!! my email direct is [email protected]!!!!
    • By Ellery Zandt
      Does anyone have a redcat 250 or falcon 250cc that they can share where the two vacuum lines on the carburetor that you run antifreeze through I honestly have no idea where the lines are suppose to go to circulate the antifreeze. 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By Tubecatgs
      A friend of mine has this Bayou 220 that started running bad and parked it a few years ago. I foolishly volunteered to take a look at it. I noticed right away the choke plunger on the carb was broken and probably the reason it was running bad but now the old gas was evaporated and like turpentine. Before i even tried to start it, i drained/ thoroughly washed the tank out, new fuel filter, new fuel lines. Blew air through the petcock etc. Changed the oil and filter and air filter and new choke plunger and cable. I disassembled the carb and rebuilt it with a kit. I cleaned the main jet with solvent and poked a wire through it to make sure it is clean.. the engine now fires right up with the choke on and dies when i take the choke off. I adjusted the air/fuel screw to about 1.5 turns out and the idle screw about 2.5 turns out. The rubber boot between the carb and head does not have any cracks in it so I don't think it is leaking air. I originally had the clip on the needle on the second from the top ring... when i moved it all the way to the bottom it starts, runs and idles really fast and will idle eeally high with the choke off but if i adjust the throttle cable and/or idle screw to a slower idle it will sometimes stall but the idle will go up and down every few seconds and when you give it gas there is a hesitation... i tried moving the clip down to rhe second from bottom and same problem... i replaced all the parts in the pic to the top right. However, there appears to be a small o ring, washer and spring left over from the kit... i did not see these get removed..... a) any idea if where these extra parts go and if i need them and b) any other ideas on why i cant get it to idle right or carb adjustment ideas?
      Thanks
    • By bradley nelson
      What is the best and easiest way to tune your carburetor? Any tips or tricks?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...