Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

po_hara

Suzuki 750 Kingquad AFi stalls on take off

Recommended Posts

Hi, sorry I'm new to this so not sure if I'm doing it right!

I'm from Ireland, recently bought a 2009 Suzuki 750 Kingquad AFi and having a small issue (at least I hope it's a small issue!!)

When I start the quad, it fires up, revs etc all as it should, but when I put it into gear and give the throttle a jag it stalls, if I give it the throttle very gentle, it revs up but does back fire slightly and moves off fine!

The battery was bad in the quad and I changed that, thinking that the pump wasn't getting enough power for injection and I also replaced the spark plug and cleaned out the main fuel lines. It's definitely better than it was, but does still cut out at times! Once the rev gets up and I'm moving on, it runs like a dream.....flying machine! If I come along the road or fields, and slack off the accelerator to about quarter then throttle on, the quad picks up and away like it should, but when I go back to idle / low rev, I have to give it a lot of throttle to keep going, if I go for a small rev to maybe turn around or run up to a gate, it has a habit of stalling or back firing abit!

Is there anyone who could suggest anything I should do / have missed, etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Steven Urban
      First time using this forum.  Owned a Kawasaki dirt bike once, had no issues.  But I picked up this 4 wheeler at an auction.  They stated it ran, but only needed a battery.  Well I do not believe that was all true.

      Some pictures are attached.  Not sure why, but the whole air filter stuff was removed.  They had some small thing inserted as a make shift air filter.

      I purchased a battery to try this all out.  Waiting to return it and get the proper size, as it was too big for the battery box.  But here is my issue I had while the battery was connected.

      1 - The lights on the steering column did not come on.  Not sure if they work or not.

      2 - The starter solenoid seems to be bad.  I have a new one on order. 

      3 - In the pick, there is another rusted part.  Not sure what that part is or what it is used for.

      4 - What is the 12v rectifier?  square bodied part.

      So when I hooked the battery up.  Pushing the start button did nothing.  Pulling the cord to try and pull start, it turned, but would never fire.  I have put in a new spark plug as well, it looked worn out.  With electric start, I crossed over the posts on the start solenoid, it turned over, but would never fire and start.

      I have read a few other threads and it stated something about needed the neutral light on.  SOmething about a kill switch.

      Any help would be appreciated.



    • By jimsvtx
      I'm working on my brothers' 2002 Suzuki Vinson 500 . It sat for a few years before I got into it. I'm concentrating on the carb - I replaced orings, needle, etc. and soaked jets, bowl and anything that I could get off the carb that the solution wouldn't eat. I also removed the tank and flushed it with hot water - it's clean. The gas cap innards rusted away and the tank had a lot of rust and water in it before I cleaned it. I replaced the gas cap and installed a new fuel valve because the screens were broken in the old one. The bike will run but spits and sputters and backfires. If you "open it up" it falls on its face and stalls - but starts right up. Here is a link to an exploded view of the carb: Ohio Honda Yamaha Motorcycle ATV Dealer - J & J Motors - Kawasaki Suzuki Scooter Utility vehicle, parts, accessories, apparel
      Can anyone point me in the direction of the problem? It may still be a "clean carb parts issue" . My problem is that the parts list doesn't identify the parts to a degree that I understand. If you said" look at the pilot jet", I'm not sure which jet that would be....See what I mean? It'll run very good if I remove the air filter and cover the opening with my hand and part my fingers a little for the air to get in. Any help is greatly appreciated.
      Thanks in advance, Jim
    • By Matt John
      Charging issue?
      I have a 2017 Polaris Sportsman 570 EFI. Yesterday, I start the machine and it says low power (10.6-10.8). This machine is on its second battery. This is a new AGM battery with 50cca more than stock.
      Should I look at the regulator or stator?
      Thanks!!!
    • By JacobSlabach
      got that 220 I'm 'servicing'..........  well it turned into a guts and oil job....  I cleaned the carb and it wont idle cold, but idles too fast when warm.  also misfires and burns rich cold (white smoke out of the exhaust)  I'm going to order a new carb since the old one is leaking and beat up (some one was tinkering)  I'm wondering about the valve clearance and timing...?  Maybe a factor?   What should the clearance be on the valves?  How should I check the timing on this bike?  (this is a mid 90s bayou 220 2x4)
  • Similar Tagged Content

    • By Devin Heffelfinger
      Howdy
      So my stock 2017 750 KQ came with Carlisle AT489 Bias Tires
      On Amazon these seem to have excellent reviews although the thing I here the most cumulatively on the forums is the first thing to change is the tires. 
      Are these tires all that bad? They seem to be holding up nice and i go on some pretty serious black diamond trails. Granted this is my first ATV purchase and i don't really have anything long term to compare these to. 
      Please lace me up if im missing something here because if buying a new set of tires will increase performance - reliability- comfort - im all for it... Also if you guys could recommend some tires for the trails I'd appreciate it. I don't mud and don't plan to if that helps narrow down the search.
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
    • By oleskool
      have an 05 750, and she bangs out when you give it gas.
      Idles fine. Also the belt light is flashing, even after a new belt was put on.
      Any ideas?
    • By Steve1266
      I went out to ride my quad today. When I started it up it ran for a minute, then died. Since then it will turn over but won't start. I've check the spark plug and get great fire. I have had this quad for about 6 months, and very new to breaking it down. But need help. Thanks
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...