Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

1 Screenshot

About This File

This is the service manual for multiple models of polaris atvs from 1999 to 2000

Model Specifications (1999)

Trail Blazer 
Trail Boss 
Xpress 300 
Xplorer 300 
Sportsman 335 
Sport 400 
Scrambler 400 
Xplorer 400 
Scrambler 500 
Magnum 500 
Sportsman 500 
Big Boss 500 6x6
 
Model Specifications (2000)

Trail Blazer 
Xplorer 4x4 
Trail Boss 325 
Magnum 325 (01 Engine) 
Magnum 325 (04/05 Engine) 
Xpedition 325 
Sportsman 335 
Xplorer 400 
Scrambler 400 2x4 
Scrambler 400 4x4 
Xpedition 425 
Magnum 500 
Scrambler 500 
Sportsman 500 
Sportsman 6x6 




User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Polaris 1999-2000 Multiple Models ATV Service Manual
  • Similar Tagged Content

    • By TheDOM
      Help, new to atv.  Polaris given to me.  Ran when got it.  Couple years later it backfires when it warms up.  Runs great cold!  Also starter won't even turn over.  Any direction would help.
    • By jwline
      Friday evening went riding, rode for a good hour or so everything was fine. I went to take a short ride to the restroom (less than 100 yds away) and all of the sudden everything flickered and then just died out. Accompanying the problem I noticed the killswitch completely locked up. Once daylight hit took the killswitch apart to find it had shorted out and melted the plastic inside. Has anyone else had anything similar to this and if so what did you do to fix the situation? I have a new killswitch on the way to replace the obvious problem but was wondering could there be a bigger issue at hand. We tested with a voltage meter to make sure everything was still getting power from the battery and as far as we could tell it was.
      Any advice/info would be GREATLY appreciated.
      Thanks.
    • By JacobSlabach
      Hey just picked up another scrambler 850 was told the tps was bad.  This atv has been beet to hell.  Wiring has been tinkered with the crankcase has been replaced recently and the motor rebuilt (can see horizontal scores thru spark plug hole where it’s just been honed out and rebuilt)
      my guess is it was ragged out till the motor blew a rod and rebuilt but the clown that did it couldn’t get it to run again and sold it.  When I bought it it would pulse and smoke black at idle and die with throttle.
      New tps installed and it won’t run period.  I went to celebrate it and I’m getting 5 volts on 2 of the 3 wires running to the tps.  Is this normal and if so how should I celebrate it?



    • By JacobSlabach
      Hey so i sold my 04 rubicon and wanted something new so i went to NC and bought a '13 scrambler 850XP LE EPS.  love it the only issues with it when i bought it were a leak in the front tire and the mice had chewed through one of the spark plug wires.  currently have a substitute hooking the chewed end to the ignition coil so itll run on both cylinders however im having an issue finding a replacement coil wire for it and was wondering if yall had any advice.  i need the longer of the two coil wires and i can only find the shorter one online.  will throw up some pics of it when i can
    • By Jeff Cotter
      I recently purchased a 2000 polaris xplorer 400 4x4.  When I bought it the starter was bad, speedometer didn't work,  and it had been sitting for 5 years. I replaced the battery, and starter. Changed all fluids, and got it running correctly.  Then replaced the speedometer in an attempt to make sure the awd would be available when needed.  And took it out for a couple hour ride with a buddy.  
      It ran great that ride with no serious problems just a little carb issues which I was able to take care of on the trails.  Then a couple days later I decided to take it out for a ride by myself,  again ran great no issues other than a couple times it seemed to cough and then take off again.  That day when I was loading it I noticed coolant dripping onto the trailer and the overflow bottle was empty.  
      Got home and decided to drain the counter balancer, when I did that I got about 3 cups of coolant. Im guessing that it needs new seals and all for the water pump.
      My question is how difficult is it to do the water pump and should I attempt it or should I send it down the road to the polaris dealership to get it done? 
       



×
×
  • Create New...