Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

X2Moto4

Moto4 engine swap

Recommended Posts

Hello. New here. Just picked up a used 350 motor out of a 1991 big bear. Going to put into my 1986 350 moto 4. From what I've read the engines are the same. The only difference so far I've notice is I have to change out transfer case. The moto 4 isn't 4x4. Has anyone done the same swap and any advice before I tackle it.

Edited by X2Moto4

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Nigel Bourn
      Hi All
      So far the parts I have to give this ATV some love are:
      Oil and air filter
      Spark Plug
      Diff oil
      Engine oil
      Crush washer for the diff
      New plug and O ring for the engine drain
      New o rings for the oil pump housing
      Anything else I should get?
       
      Cheers
    • By Nigel Bourn
      I’ve just bought one of these and came here looking for a service manual
      Mine has an air cleaner that I don’t seem to be able to find, it has round ends with square tabs on them, any ideas?
       
    • By Michael Jensen
      86 moto 4 200. No spark. Plan to replace everything from stator to spark plug. 
      Can anybody tell me what years/models cdi box would work?
       
    • By Scott Matthews
      Just picked up a 1989 Big Bear 350 for $250 CAD. Bike was running but lost crank and spark. They've installed a new coil, a couple relays, and installed a Ford starter solenoid in place of the original. Now it cranks but has no spark so they sold it to me. Does anyone have a wiring diagram for this bike so I can test some wiring. Also any ideas as to direction to head would be nice. Lots of things have been hacked together so I know it probably wont be to easy. The ignition switch was replaced with a toggle switch, I already mentioned the Ford solenoid which 1 of the small wires was not re-installed, and a diode or something was removed from the oil temp sensor wire. I'm sure I will find more so a diagram would be amazing.
    • By cfherrman
      Fixing for a friend. Atv was at a different friends house to be fixed and he rebuilt the carb and had it running nice, then it shut off and no more. He replaced the key and the coil.
       
      So he got busy, so I am helping, I checked the wiring from the stator to the cdi, and from the cdi to the coil. All is good. I checked resistance on the pickup coil, good, and on the source coil, open. I buy a new stator (China) and the 4 prong plug only has 3 wires in it while mine has all 4. I checked resistance in the source coil and it's in the 300's. I pulled one of the old pickup wires out of the old stator and wire it in the new one. Still no spark.
       
      Why do the wires differ, I checked the VIN again and it's "J" for the year and I got a 1988 stator. Please help!
  • Similar Tagged Content

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By JacobSlabach
      in this thread, I want to discuss how 4-cycle atv engines work- what the different types are...  how they are set up and which you prefer.  To start off, are the cams on ALL atv 4-strokes powered by a cam chain?  I know that on say a lawn mower or logsplitter engine, the cam is turned by the tappet, pushrods, and valve rockers.  Which is better and why?  Chain-driven cams or pushrod-driven cams?  Are the pushrods just an old version and everything is transforming to chains or the other way around...or not at all?  Just looking for some explanation, history, and downsides/upsides...
    • By mmgood
      Hey people
      Question for all, just picked a 1986 bayou 300 thinking of going synthetic any thoughts ?
    • By Arctic Snowdog
      Hi Guys,
      I have a small Sled Dog business and I train up to 14 Huskies pulling a Yamaha Grizzly 550, that is quite a lot of Horse (Dog) power. Sometimes in order to make the ride smoother for Dogs and us we ride in Neutral but on a few occasions I have noticed that the right hand (front) brake seems to loose pressure and does not brake at all. Is there a particular reason for this ? Is it a fault or is it something to do with us riding in neutral, I only use the ATV in this way a few months a year before the snow comes but I am sure I recall the same thing happening last season.
      Any ideas would be greatly appreciated because I am a far way from being a mechanic.....
      Have a super day and thank you all.
      Craig
      Lapland

    • By Wiktorix Gameplays
      Can I use an old snowblower engine in my 90cc quad? The old one blew up. 
      Thanks for the help. 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...