Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV or UTV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Dinli diamond back head scratcher


Recommended Posts

I posted earlier looking for a wiring diagram, but maybe someone can help me with the problem if they’ve had it before. 
 

The quad Will start and idle ok, when I open the throttle it will rev all the way up until WOT and then it dies back down to idle, and if I keep the throttle wide open it will rev back up. It will do this over and over and over. 
 

I replaced the carb, (twice), Rectifier, battery, and spark plug.  The Stator ohmed out to the proper specs from dinli.  The other issue i can see is I’m not getting 12v on the choke circuit. The lights don’t work either. 
 

possible bad key switch? Maybe the new rectifier is bad? All the contacts on the key switch also ohm out properly    

comprsssion is up to 125 psi and spark is there. 
 

Reed valves look great.....

 

im at a loss. Any trouble shooting advice would be appreciated. 

Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Leski991
      Hello,
      I have read many forum topics on this matter but have never found a similar problem. So i bought a cheap ass quad thats got all sorts of parts on it. It's a 1997(if you look the date on frame) Kawasaki KLF(Bayou) 300 EUROPEAN Model (atleast I think, since I'm from Europe), the engine is 1988 if I'm not mistaken and the CDI is 1995.-2006. ( 21119-1447, 6pin ). My problem is that I don't have spark. I would diagnose the issue but connectors from CDI to wiring harness have almost all different colors and I'm not sure if they are connected correctly (pictures below). Pickup coil is putting out around 400 ohms and is pulsing. CDI is being fed 12v by one y/r wire that is coming to connector and with 12v to one gray wire which is coming from ignition switch ( quad actually doesn't have ignition switch so I'm not sure if gray should be supplying power or not). Stator looks good cause when crancking all three yellow wires put out around 5v AC. Neutral light is also on which means the switch should be ok, if it even matters. I know it's not the ignition coil since I get no power nor any kind of pulsing to G/W wire that is coming to it ( and I even put another one on there just to check an it ended with the same result). I'm nowhere near proffesional around this type of stuff so any help would be amazing.




    • By JacobSlabach
      I have a gentleman that asked me to service his bayou for him.  I have always wondered what oil should be used in atv engines?  Pros?  Cons?  What weight should be used in what type of weather?  Is there one kind that I could bulk buy and safely used in any quad I worked on or owned?  What about performance?  Engine Life?  This has always been a 🤔🤔🤔 area for me with quads as far as why you would use one type of oil over another....
      Thanks!
    • By JacobSlabach
      Hey just picked up another scrambler 850 was told the tps was bad.  This atv has been beet to hell.  Wiring has been tinkered with the crankcase has been replaced recently and the motor rebuilt (can see horizontal scores thru spark plug hole where it’s just been honed out and rebuilt)
      my guess is it was ragged out till the motor blew a rod and rebuilt but the clown that did it couldn’t get it to run again and sold it.  When I bought it it would pulse and smoke black at idle and die with throttle.
      New tps installed and it won’t run period.  I went to celebrate it and I’m getting 5 volts on 2 of the 3 wires running to the tps.  Is this normal and if so how should I celebrate it?



    • By Mezzy
      My 2005 Kawasaki banshee runs great, perfect at sea level and starts right up has a great idle perfect performance till I get up to 4000 feet and struggles to start won’t run hardly at all till warm. Anything I can do to the carburetor in a quick type adjustment? 
    • By Quad king
      I am not sure what is wrong with my King Quad. I had a new carburetor put in 6 months ago, just replaced the fuel pump and added an in-line fuel filter in. I have been trying to fix this quad for a while now and do not know what is wrong with it. It idles fine and runs great as soon as it is fired up, you can Rev it and stay in first gear with 100% power. As soon as I drive 10 feet it looses all power, I mean it is sputtering and doesn't move at all, but when I let off the gas after it sputters it idles fine. I will attach a video of what it is doing.
      Snapchat-1290161440.mp4
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...