Quantcast
Jump to content

2008 Jianshe 400 Non start issue post change of starter clutch…


MikeyC85

Recommended Posts

Hey guys and girls - I’m at a loss and need your help!

My jianshe 400 ML has been starting great on pull start but nothing on electric. Narrowed this down to starter clutch so have changed this and now engages fine.

problem is since changing she struggles to turn over. Had it hooked up to a car battery just to see if it will flick over but to no avail.

Has Spark
Has fuel to carb

absolutely fine turning over with spark plug removed.

Any clues appreciated!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By lester
      I picked up a 2000 Big Bear 400 4X4 that was sitting around that I know nothing about. It will not start. I do have a red light when in reverse. When I take it out of reverse, I do not get a green neutral light, and when I push the start button the red oil light comes on but there are no noises, nothing else happens. How do I test the neutral switch and/or bypass it to see if I can get it to at least crank? And does anyone have other suggestions for me to try?
    • By Gwbarm
      I finally got around to working on the TRX, this has been an ongoing problem with this machine. This is a machine that we keep on my Fathers property, i dont see it that often, my brother haad it professionally repaired last year and year before same problem, the new starter gears and bypass gears last about a year and the machine is not used that often, he said he was done with it , so i thought i should go take a look. Sure enough the gears were all malled again. 
       

       

      IMG_4910.mov   There is some slack in there but most is taken up by the gear cover,if anyone with history with these machines has had the same problem, let me know your findings. Where i am now im looking for finding replacement honda gears on Ebay and try those. I suspect the original was replaced with aftermarket gears years ago and they just worse quality as the years go by. 
    • By Flash_fella
      I had a sudden loss of spark in my 1988 Suzuki LT300E quadrunner and we tried a new plug but still no spark. Then we checked the boot and there was no issues with it. I then took off the coil as I was going to get a resistance reading with a multimeter however I cannot find anywhere what the readings should be. The coil is a Mitsubishi F6T 411. Any help would be appreciated. 
    • By Brantley11
      Hey everybody,
       
      My proficiency is with Hondas and Yamahas make me see RED!
       
      This bike is my brother in law's, it has 1199 miles on it and went from running great to dead with no start. Every once and a while it will start and sputter for 2 seconds. It is extremely sporadic when it fires but never runs for longer than 3 seconds. 
       
      Here is where we sit:
      Brand New Fully Charged battery
      Carb was cleaned with air hose and carb cleaner then into the ultrasonic cleaner with Aircraft aluminum cleaner
      New Shindy Carb kit (made in Japan version)
      Cleaned out petcock and gas tank
      New 93 Non Ethanol Gas
      New Spark Plug
       
      It gets a spark through the spark test light every time
      Bluish white spark
      When holding the spark plug 1/4" - 3/8" away from head it will jump and spark to the head
      Good Compression
       
      Here are the readings:
       
      Pickup Coil 519 Ohms (range 459-561)
      Charging Coil 266 Ohms (range 270-330)
      Lighting Coil 0.700 (range 0.702-0.858)
      Spark plug Cap 10.58 Ohms (10kohms
      Ignition Coil Primary Coil 0.5 ohms (range 0.18-0.28 ohms)
      Ignition Coil Secondary Coil 8.20 kOhms (range 6.32-9.48 kOhms)
       
      Would y'all think stator and pick up coil, rectifier or CDI are the culprit?
       
    • By semicolon
      Hi, I am having issues with my TRX350D fuel pump.  It suddenly stopped running so I have replaced all the fuses and cleaned all the terminals.  I have fitted a new pump, fuel cut-off relay and rectifier.  Still nothing!!  The pump runs when attached to a battery.  The engine will start on the choke and the filter fills with fuel but it will  not rev and dies when the choke is closed. I have power to the relay but nothing at the pump black/white wire when cranking the engine.  Any ideas where to go from here would be very much appreciated!!
       
×
×
  • Create New...