Quantcast
Jump to content

RockOn

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About RockOn

  • Rank
    Forum Beginner
  1. Thanks a lot. Compression test and new spark plug are easy checks for sure. Carb adjustment, will do some research and look in to that. Appreciate the input. Would low compression just be the piston ring or could be the balance seal as well correct? Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. So I bought a 2001 Quad Runner 250 for my son/wife. Sorry I run a Grizzly 660. I’ve rode it many times with no issue. My son’s first time out, I could always hear him but feeling he ran it red line in first gear a lot. So this is what it was doing during/end of the 2-3 hour ride: - halfway though noticed smoke (oil) coming from front of the motor sort of under exhaust manifold. Once back at the truck, it was really noticeable. Definitely oil burning off. I’m thinking from the top end maybe. So quick inspection: - No leaks or seepage of oil that I could see - I pulled the plug and it’s black but not wet - No blue/white smoke in exhaust - seems to still ride fine - Engine still has plenty of oil But now that I’m looking at it back at the house - it’s a hard/won’t start when hot. It starts right up cold no problem but once it stalls when hot, have to let it sit for 10-15 before it will start again. It wasn’t idling before that trip so I jacked up the idle a bit as well but I think that’s a carb clean/adjustment but... Any input is appreciated. Thanks for any help. Sent from my iPhone using Tapatalk

×
×
  • Create New...