Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Wayne Lebrun

06 outlander 400 missing fuel after half throttle

Recommended Posts

Has brand new fuel lines, module and carb. Valves adjusted and still won’t run. Idles perfectly. Can’t figure that one out

Share this post


Link to post
Share on other sites


sounds like its sucking air and leaning out. spray carb cleaner around the carb at idle if the RPMs go up you have an air leak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Trent Finnessey
      So I’ve got a 2000 Honda 400ex absolutely love it!! I’ve had it for about a month, I ride with bruteforce 750’s, outlander 850’s and 1000 sxs’s and I was thinking of getting a trx450r carb and a full hmf exhaust. And probably doing the air box mod too, how much power would this give my 400? Just a little different or a big difference? Cuz if it’s not much of a different I’ll just stick with my dg slip on..... thanks!
    • By nix377
      Friend of mine picked up an LT80 that needs some work. The manufacture date is 11/1986
      The fuel and vacuum lines for the carb were all disconnected. I picked up a new card and was hoping someone on here has a photo or knows how the lines are hooked up
      Thanks in advance
    • By wwdubose
      I have two 2003 Suzuki Ozark 250s, both 2-wheel drive.  Last time we rode them about a year ago, the red one was not running well, didn't want to idle, backfired a lot.  The green one ran fine. 
      Fast forward...I ordered a carb kit for both of them, thinking the red one has some trash in a jet.  Both of these ATVs have had little use and I've always ran the gas out after use (put an inline cutoff valve in gas line).  I pull started the red one to verify it was still running bad.  It will start and idle, but as soon as you give it any throttle, it dies instantly.  Give it a little choke, dies instantly.  Took the carb apart and it was spotless.  Went ahead and cleaned all the holes with carb cleaner and blew everything out with compressed air.  All new jets, main jet holder, and needles.  Put it back on and nothing changed.  Starts, idles (not for a long time), but dies as soon as you give it gas.  Same happens when you put the choke on.  It does the same thing when I try to run it turned to prime on the petcock as it does in the on position.
      Not an air filter issue.  It is clean and it does the same exact thing with no filter on it.
      Thought maybe there was a float issue or maybe a damaged diaphragm, so I took the carb off the green Ozark and put it on red.  Started up and initially ran normal and revved for about 10 seconds and then started doing the same exact thing.  Starts, idles (not for a long time), but dies as soon as you give it gas.  Same happens when you put the choke on. 
      So...not the carb
      Thought maybe vacuum petcock was bad, but there's no gas in the vacuum line going from petcock to carb and gas flows freely when on prime.  I even plugged the vacuum line at both the petcock and carb end and tried to run it with valve set to prime.  Gas flows freely, but does exactly the same thing.  I unscrewed the screw at the bottom of the bowl and gas flows thru carb and out bowl drain line when petcock is set to prime.
      So, I'm assuming petcock is good?
      Checked spark plug and it wasn't fouled.  Reset gap, didn't help.  Will swap plugs between Ozarks tomorrow but I don't think that is it.
      Anyway, that he history and now you're all caught up.  Scratching my head.  Valves? These were bought at same time and have had little use.  Suggestions?
      Thanks!   
    • By WIJBIRD
      Good morning!
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4X4 and I need to rebuild the carb. I have the dual-cable throttle model and I'm having a terrible time finding the correct kit for it. I'm not opposed to replacing it, but the only ones I'm seeing do not have the dual cable throttle system. Any help would be greatly appreciated.
      Thanks,
      Jay in WI
       
      P.S. I can send pictures if necessary.
    • By mybeavah
      Let's just say there was a little fire on the old Griz and the carburetor didn't do too well. Is there an aftermarket carb on the market or do I have to go Yamaha to get this?
      Thanks in advance
      Shawn
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...