Quantcast
Jump to content

1983 Kawasaki KLT200 Spark Issue


83klt200

Recommended Posts

  • Admin changed the title to 1983 Kawasaki KLT200 Spark Issue
  • 1 month later...

If you're really sure it is a spark you are hearing, not a relay buzzing say, then the only thing that will make a spark you can hear will be the cdi unit firing the coil. Listen right up close to the cdi or coil, or disconnect the coil and listen, then disconnect the cdi and listen. The coil won't be firing by itself, but it might be because the cdi is faulty..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Forum Topics

    • By huntindog
      I am in the process of puting it back together after replacing the DPS gearbox.
      The manual I have states that it will need to be flashed by a dealer. Is this still true?
      Also , I have a mystery bolt That I cannot remember where it goes. M6x 70 or so.  Hex head with a flat washer.I will try to attach a pic.
      Pic is no go for now....Cox issue I will try again later
      TIA
    • By TheRetiredMilitaryGuy
      Hey y’all, I need some help badly. I have a 02 Honda foreman rubicon 500, it sat for a year (ran out of time) just did a full top end plus piston and rings on it. Got it running but it will not drive forward at all and will only do 2 mph in reverse. The engine or transmission makes a very loud whining when I hit throttle both ways. 
      I need some help I’m very unfamiliar with the hondamatic. 
       
      Any ideas or options?
    • By jatho
      What is the best engine oil to use for the Suzuki King Quad - also any other tips and tricks I should know before doing an oil change on these bikes 
    • By ResQ91
      Hi Guys!

      New member and could really use your advice. I would have to believe this has been an issue for others but a search here came up with nothing......? (Probably me not doing search correctly)
       
      I have an 87 Big Bear 350 YFM350FWT
      The OEM Mikuni BTM carb is shot and would rather replace than rebuild.
      It is no longer made and I have had good luck with NICHE carbs so I ordered a #K-CRB-0006 This was what they said was replacement when ordered. This Carb only uses 1 Throttle cable. The Slide is linked so it uses one. (OEM had 2nd cable coming through top to move slide)
       
      Problem is when I ordered a replacement Cable from NICHE (#C-CBL-0061) the Cable wire is a little short, not allowing Throttle to return all the way down to Idle position. I called NICHE and they are at a loss. Haven't gotten back to me after 2+ weeks.
       
      What would you recommend other than a carb rebuild?
      Can I just use 1 of the OEM cables (It is the right length) and snip/disconnect the other that went to top of Carb for Slide?
      Or ??
       
      Thanks in advance for any advice you have!!
       
      Dave
    • By Tuzz
      Bucking started about a month ago and works ok after 1/2 hour warmup.  Today while working on it i discovered that if i put the ignition switch in LIGHT position it runs fine right from the start.
      I'm stumped!  Any idea why this could be?  

×
×
  • Create New...