Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

CACRWLR

King Quad 300 hard to start

Recommended Posts

I took my '99 King Quad 300 out this weekend for a shakedown run.  It ran well, except I found that it was a little hard to start.  I've found that for the first, early morning starts, sometimes it fires right up and other times it takes some cranking and then sputters to life (choking it and using the same starting methods each time).  During the day, after running it for a few hours, shutting it down for a couple of hours, and then coming back to it, it was a little bit of a struggle to start it.  Again, it was more of a stumble and sputter to life.  Once it was running, it ran fine though.  One odd thing I did notice that sometimes the cranking sounds a little labored and other times it spins over normally.  Almost like there's some sort of resistance that isn't there sometimes.  Any ideas on what intermittent hard starts might be?  The quad has about 5,500 miles on it.  Do you think a valve adjustment might help?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Brock Kincaid
      Ok so just picked up an 02 ds 650 and the guy said he couldn't get it to start. He had a shop put new shims in it and I had them checked and they were ok now things I've done is new plugs even though guy had just put new plugs in it.. got new carb 42mm just like the one that was on it.. bought new intake manifold because the one that was on it someone got way to tweaked out and ported the shit out of it excuse my language but yeah so installed new intake manifold and it just won't start like its not getting enough fuel.  Timing seems to be right it does fire every now and again but just barely.. did a compression test today and it was at 90psi.. i know thats low but don't know where I'm losing compression.. valves we at .06 and .07 when checked im lost ive tried everything I know and can't figure it out
    • By richard fischer
      I have a new 2020 cforce 600 touring and read how smooth the shifting was on it. Mine however, sticks in gear quite often and only after moving the bike around does it finally shift. I use the brakes before shifting as it says but that doesn't seem to affect it either way. Anyone have this issue? Is there an adjustment on the linkage perhaps? Any suggestions are appreciated. The machine is new with about 10 miles on it.
    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By Brent Wright
      What's a good size to start a 10 year old on?
    • By Brent Wright
      I give it gas then it dies.any advice to fix?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...