Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Tom Blank

2018 570 Sp EPS

Recommended Posts

I know this seems to be a problem at times but how often has anyone had the fuse blow on their EPS? Mine did the first time 15 minutes after I bought it when unloading it off the truck at home. Should I be worried about it blowing often or is it just a rare occurrence? 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Talk to dealer. Should be under covered warranty. At least have them check it out

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By JacobSlabach
      got a big bear I'm working on for a guy and it was flooding gas out into the air box, but still running.  I pulled the carb and its beat up just like his other bike I worked on for him (the bayou 220).  Its a weird carb tho:  the throttle comes in at two locations.  it has a plunger and a butterfly.  Is this necessary and could I just switch to a butterfly carb?  The problem with it is it has a broken float fork (the metal piece that holds the float pivot in place.  I'm assuming it is causing the flooding.  also the rest of the carb is well worn out and most of the screws are stripped telling me that it has been fiddled with too much by someone who didnt know what they were doing.  Also, the oil temp light is turns when key is turned and then goes off after a second- dont know if thats supposed to happen or not.
    • By Gramps
      Hey folks, thanks for the add.  I purchased a 2000 kodiak a few days ago.  The seller claimed an electrical problem which he didnt care to investigate.  I thought it was going to be easy...and initially i found a blown 10 amp ignition fuse, and a blown headlight fuse... changed them and tried to start, but when I turned the key to run, the N light came on for an instant and the fuse popped...I unplugged all other connections to the wiring harness I could find, kept the ignition harness hooked up and tried again...the fuse blew again...I then disconnected the outgoing harness from the CDI and this time the with the switch turned the neutral light comes on and I can enable the start switch and hit the starter button and the motor turns but does not actually start, i can also turn on the headlights and taillight in this configuration, however, when i hook up the out going side of the CDI, and turn the key, the fuse blows....HELP?  any ideas to get her running?  I have not removed the gas tank to look under it for frayed wires, but so far, no frayed wired.  With the input side of the CDI plugged in, and all other wiring harnessed connected the starter will turn, but engine wont turn over.  As soon as I plug in the outgoing (8 plug) harness into the CDI and turn the key, the fuse blows.   Thanks!  Gramps 
    • By JamesD
      I am having what I think is ignition problems. My 1994 Bayou 300 seems to flood very easy when starting. At first I thought it was a carb problem but while testing the spart I noticed that there is no spark while the engine is turning over. When you let off of the ignition swith there is one spark. But only when you let off of the ignition switch. It has a new coil, plug wire, and plug. Any ideas? I dont know if it is the ignition box, or maybe the ignition switch. Any help would be appreciated
    • By bradleyheathhays
      Have a '11 Crown Vic with 290k miles and I've been having a problem with the windows fogging up all the way around. The defrost seems to be working about half the time. On humid rainy days it'll work for say a half hour keeping the windows clear, then the windows will fog hard for 10-15 mins. And then it might decide to start working again, back and forth it goes. When I started it just now the compressor clutch turns when the a/c is turned on, although I haven't had a chance to observe it when the windows are fogging.


      A secondary problem it has is that it only blows air through the vents on the front of the dash, straight out into the cabin. The air flows only very weak out the defrost vent at the windshield or the floor. It does this on all settings. Although this might contribute somewhat to the problem, it seems like the a/c does completely cut out as the windows will still fog hard with the a/c set to on and on full fan. When it cuts off the air in the cabin feels immediately humid. One that that helps somewhat is to turn the temp toward cooler and it seems to not fog as much and gives it a chance to maybe clear the fog some.


      Any idea what's causing this or what I should do to start testing?
    • By angellonewolf
      Ok got a quad if a mate that's helped me out a few times said I look at it for him


      Been sat for 6 years in a barn checked spark and also changed the spark plug after a sonic clean of the carb started and started easy but when you use the throttle it bogs and near dies

      Now this unit has 2 tanks one for oil and one for fuel for the moment I'm bypassing the 2 tanks and using only a fuel mix direct in to the carb could this be causing the problem ?

      I've done a second clean and refitted and still the same even as the air screw was near fully in it was said from watching a few vids that is was starving of fuel so I've increased the pin on the throttle up a notch but still no difference

      There is not much adjustments on the carb so assume there's not much to go wrong but I was going to buy another carb but I can't find the right one here a pic of the actual carb
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...