Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

alfeye

1998 Kawasaki Bayou 400 will not shift into neutral help

Recommended Posts

so someone thought they would adjust the clutch on this 98 bayou but the messed with the bottom screw and now it will not go in to neutral they say the tightened it all down and went for a ride then shut it off before putting it into neutral then the tried to shift it into neutral to start it and they couldn't get it to shift into neutral  it has not started.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Redneckdistress
      I bought a 2000 Yamaha bear tracker 250 it start and idles fine but when you shift it into gear and start to go at a high rpm the reverse lever starts to make a grinding noise and you have to hold it forward or the atv will shut off any help would be great!
    • By Ailll1
      I’m working on a Kawasaki Bayou KLF400 for a family member that doesn’t have spark. I’ve already replace the ignition switch and the stator which were defective. The stator had a melted connector and one of the phase had low resistance and low VAC output. 
      What I’ve figured out so far is that I’m not getting 12V to the ignition coil when I turn the key to the ON position. From what I understand, the 12V should come from the CDI. I’ve resistance tested both wires going from the CDI to the ignition coil (Green/white and black/yellow). They are fine. The only 12V coming from the ECU is on the yellow/red wire.
      I don’t have the wiring diagram for the 400 but I’m working with the one for the Bayou 300 which looks pretty similar except for the wire color between the CDI and ignition coil. On the 300 diagram, the yellow/red wire goes to the ignition coil, not the black/yellow… All the other wires color match except for this one. Not sure if that’s normal?
      Thanks!
    • By davefrombc
      Kawasaki Bayou 400 Service Manual
    • By davefrombc
      View File Kawasaki Bayou 400 Service Manual
      Kawasaki Bayou 400 Service Manual
      Submitter davefrombc Submitted 08/24/2017 Category Kawasaki ATV  
    • By dee004
      My machine sticks in reverse until it is completely warmed up and then it shifts perfectly once it is completely warm. I have to literally yank up on the shifter to get it out of reverse. It will shift up and down fine in the forward gears just not reverse. It's a 2005 Honda Foreman TRX500FM5. I'm hoping someone can point me in the right direction. I tried searching it but didn't come up with anything.
      Thanks in advance.
      Cheers Don.
  • Similar Topics

    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By ENG243
      Hello 
      I have a 1994 Kawi Bayou 400 which had been running well until it sat for about a month. I left the carb dry while it was park and the temp had dropped below 0C in this time. Pulled it out last night to go for a ride and it fired up just like it should but noticed when I started to head down the road I could hold it to the bar and it didn't seem to accelerate. Lower gears weren't as noticeable but 4th and 5th it just seemed to have no acceleration and half or full throttle  made no difference. if I tried to go into 5th gear with any throttle it would stall. I turned around and just poked home very slow and it seemed to stay running but this was between 15 and 20 km/h max. 
      I have taken the carb apart and it appears to be clean and nothing stood out on inspection to have dirt or ice. Is there something I should dig more into? 
      I have checked the plug and it appears to be sooty with easily rubbed off carbon. I plan to get a new plug today and test. 
      compression with the throttle wide open is 175 psi. 
      I have opened the drain plug in the exhaust thinking there could be a mouse in the exhaust or something but no difference. 
      I do find the engine is tickity compared to my 2000 Honda but I am not sure if this is just me looking for issues or if it has always been this way. 
      If anyone has any insight I would appreciate it.
      In the last 6 months I have done new oil and filter ( mystik synthetic) 
      new Peak RPM CDI 
      I have noticed the fan comes on more often with the new CDI, could this be a program thing?
       
      Mike
    • By Richard Western
      Hi guys,
      I am hoping someone might be able to help me out. My Kawasaki 300 4x4 has an issue where it doesn't seem to want to go into neutral and also it will shift into reverse without using the lockout knob.
      If anyone can suggest what to look at it would be very much appreciated.
      Thanks.
    • By VikingTrad3r
      picked up my third timberwolf 250 for my daughters.  these are great light weight little quads.
       
      have a strange one for you.  the quad will NOT start in neutral.  it will start in first. 
      if i lift up on the gear selector just enough to hear the little click (its not loud, sounds like a contact clicking, perhaps the neutral safety switch?) the light will go out, but it won't yet be in first either.  that is how i have shown my daughter to start it and she can.
       
      id like to carry out whatever repair is needed.  i have the pdf of the shop manual but it doesn't really have a flow through diagram.
       
      any help appreciated!  thank you.
      i need to add something.  it feels like i can switch into another gear BELOW neutral.  
      so if i switch to neutral, i can keep pushing the gear selector, and it has another click below the neutral.  the light stays on, and when i pull up into first it kind of feels like it has two positions it moves through to arrive at first.
    • By vtech
      I have a 1993 Bayou 400 4x4 and I have no spark. I tried 2 new plugs and nothing still.
      I have checked the CDI black wires to body of the box for continuity and none.
      It turns over but no spark, not sure where to go from there.
      Any advise on what and how to check other components would be awesome.
      Thanks: Garry
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...