Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Ted Aregi

2008 Suzuki king quad 750 fuel pump relay

Recommended Posts

I've got a king quad 750cc has anyone converted the fuel pump relay to a stronger fuel pump relay on there king quad?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Why would you have to convert to a stronger relay ? 
Is the existing one failing ?
A relay is pretty straight forward except for the manufacture brand, that’s where the quality is. Bosh makes a good relay and a few other brands. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have3 of the stock fuel pump relays and my bikes fuel pump will not run with any of them.I used a better made relay and it would work for a little while and then it will go right back to not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My guess is that the power going to the relay is either not getting the proper voltage  to hold it closed.  Or it’s have a pulsing voltage that’s allowing the relay to not fully close.  

lastly I would check the ground and make sure it’s tight.  

Either condition will allow the contacts inside the relay to arc when they spot fully close and destroy the contacts hence a bad relay. 
So start by checkout voltages first and move on to grounds etc.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By josephnbl91
      My four wheeler when i first got it seemed like it was very slow when i first got it and it had no throttle response so i replaced the belt and cleaned all of the rollers thinking that would solve the problem from what i read on the forums. well it turned out that it wasnt. so i went to the next thing i took out the injector to check it out and i seen that there was a tiny bit of debree in it so i cleaned it and it seemed to improve a little bit. but still did not solve the problem. i later found out how to find the trouble codes out from the lcd screen using a paper clip on the diagnostic port and it showed the code which stood for no codes C00. i also forgot to mention that the throttle position censor is working perfect. before i started all of this the four wheeler ran just not to its potential. after my friend and i did the trouble code test the bike wouldnt even start anymore and the injector would spray for a few seconds for the start up then it stops and the fuel injection light comes on and blinks. the four wheeler wouldnt start anymore. i took it over to the local shop and they hooked it up to the computer to see if there was any codes and it still showed it was free of codes. they hooked it up to the fuel pressure gauge and we found that it was making 22 pounds and it should be making around 43. i then bought a new fuel pump and put it in. it now starts and runs for a few seconds and then it stalls out and the fuel injection light comes on again. which then leads me to think it is the ecu now but i want to be sure before i invest around $500 more into it. any opinions on whether or not anyone thinks this is the problem or if they have had a similar problem before would be really appreciated. sorry for writing a novel and not spelling very well. also i forgot to put the year in the title it is a 2007
    • By My kiwi shed
      Hi there everyone. Just seeing if there is advice on a problem I have before I start digging too deep. 
      I recently bought this creally nice 2004 King quad ltf300 with only 2400km..
      Everything things works great except when engaged into 4wd or diff lock it has a clicking noise ( sounds like broken teeth etc) are the front diffs known to blow?  Or the transfer from engine?
      I am yet to test on some loose ground to see if I'm getting drive at front .
      I will be driving in to find problem in next few weeks but thought I'd see if anyone might know what it is first. Cheers


    • By pcumby
      Hi guys I'm in the market for a new ATV.  I narrowed my choices down to King quad 750 Grizzly 700 and Rubicon 520,  I own a 2006 500 Rubicon right now and I like the reliability and power for plowing.  However it is not a capable ATV.  When quading with other guys it falls short with ride quality and ground clearance.   I also have a 500 King Quad 2015 which I like and will keep it for my wife.  It is very strong and reliable also.  However my plan is to sell my Honda Rubicon and replace it with a 2020 of one of the these mentioned above.  Can anyone give me their take on one or all of these machines and why you picked what you picked?
    • By 06kfx440
      I want a new quad. I need automatic and 4wd. It needs to plow snow. Pull a grass cutter. And be able to tow 1500 pounds. Plus be sporty enough to tear it up while having fun. I have a balance of 6k.
       
      Ready?
       
       
      Go!!!!!!!!!!!
       
       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Similar Tagged Content

    • By DUBLT
      Looking to purchase a windshield for my ATV, suggestions of what to buy with quality in mind and will fit without doing any modifications. 
    • By Brandon Bollinger
      Doesnt seem to make the sound all the time. Mostly does it under load or going up an incline. Its kind of like a clunk and or grinding noise, Kind of hard to decipher. Today while going up an incline it actually stopped and it sounds like something spinning and then it ingauged again and it would move. I checked the clutches and installed a new belt before it did that also. Rear drive shaft seems ok where U joint is too. Has all new rear CV shafts and bearings and al new bushings in rear arms. Also flushed out the rear Diff with no shavings. Any ideas or where to check. 
    • By Jeremy Murray
      My 300 king quad will crank and crank off the start button but will not start but you can pull the pull rope a few times and it will start help me
    • By My kiwi shed
      Hi there everyone. Just seeing if there is advice on a problem I have before I start digging too deep. 
      I recently bought this creally nice 2004 King quad ltf300 with only 2400km..
      Everything things works great except when engaged into 4wd or diff lock it has a clicking noise ( sounds like broken teeth etc) are the front diffs known to blow?  Or the transfer from engine?
      I am yet to test on some loose ground to see if I'm getting drive at front .
      I will be driving in to find problem in next few weeks but thought I'd see if anyone might know what it is first. Cheers


    • By Shawn Hurt
      I have a 2013 KQ I bought it new but rolled it a few years ago. I have replaced the left lower A-arm and left tie rod, the steering is still a little sketchy as I just eye balled the alignment. But the major issue is the left front tire cambers out at the top and has wore the tire bald. Tires have about 2000 miles on them but other 3 are half tread and left front is a slick.. I can not see anything else bent and don't know what to do..  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...