Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

dgwray22

523 Ice Cube Question

Recommended Posts

Hey all, i got a 523 Ice Cube Kit put in about a year ago and now im loosing coolant out the expantion tank. it only comes out under a good load. I have no white smoke out the exhaust, ive taken the radiator cap off and there are no bubbles even if i give it some throttle, and no coolant in the oil. runs great besides having to add coolant. I also put an aftermarket water pump on not sure if that has anything to do with it, stock radiator and cap. Im just hoping its not the head gasket. want to check out all my options before i rip it open. was going to put the system under pressure and test it but dont have the right size cap. anyone have any ideas?

Thanks

Also check out my Carb Question. Are they worth the money? Do they really make a night and day difference. I have the head ported and polished cams ect. stock carb. 2 1/2 inch intake with k&n.

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sounds like the head gasket is leaking compression into the coolant system. Check the torque on the head bolts first. The bigger carb will let more air into the engine, with all the other mods, it should make a noticeable difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By BuckBilly
      Good morning to all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Let's see if we can make this a daily event.
    • By anthony zimmerman
      Found coolant in my engine oil, I pressure tested the cooling system with oil drained and drain plug still removed, I found if bolt on mag side cover  that goes through the middle of the gasket on coolant port is removed antifreeze leaks out. Has anybody had this issues, is mag cover gasket leaking coolant into the engine oil?
    • By VikingTrad3r
      250 rwd timberwolf 1993
       
      i checked the bolts and they are tight. 
      anyone have this issue and did they install new gasket with engine in-frame?

    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
    • By Sheila Hillis
      2008 Polaris Sportsman 800 HO EFI. Has anyone ever tried to move a radiator back to its original spot from a relocated spot.
      I cant seem to get the radiator seated correctly. Any thoughts?
  • Similar Tagged Content

    • By pickytar
      I have a Chinese Hybird 250 or that's what I was told it was. I found 17 numbers on the frame. Will these numbers tell me exactly what it is that I have? (I know that its a 2006 from a plate on the front)
    • By patricknperkins
      Ok, so got this thing, assembled, and even added acid/assembled the battery with a solid trickle charge and the battery is fine.
      As far as I can tell, I have checked all the fuses I can find, but I have ZERO power to anything. Even the console will not light up when turned to ON.
      Is there some sort of hidden parental/child disconnect or safety switch that I'm not aware of? ANY help would be appreciated.
    • By upper_tanker
      Hey all, new guy here. I am wondering if anyone has one of these machines, that can possibly take a picture/tell me where the hoes goes from the timing chain cover. I took this machine apart in the fall of 2014, planning to rebuild the top end, and didn't get around to doing it until about a month ago. motor is back together, and I'm just curious as to where this hose goes. One end has a plastic ribbed fitting in it.
      Also, the rear upper nipple on the carburetor.....what goes there? is that just a breather also or?
      I have the rubber piece that slides into the rear of the gas tank with 3 hoses: 2 go to the rear, and 1 is just a clear piece of hose that isn't connected anywhere.
      I have another one of these machines, but it is 5 hours away.
      I guess that's what I get for waiting a year and a half to put it back together lol.
      Thanks
    • By BigTrees
      Hello everyone, I have a new to me 86 Bayou 300 that I just bought last night to get around the property. It wouldn't start when I bought it but it did turn over with starting fluid, PO said the carb neeeded cleaned. I cleaned the carb today but need to get the choke wired up as it was not wired up when purchased.
      I'm hoping one of you can help me get this choke wired up. Coming from the carb it has 2 wires. 1 is yellow and 1 is black. The PO said I needed to ground one and put the other one on a switch.
      Should I do it this way or is there another/better way to do it? I'd really appreciate any help I could get!! Thanks in advance!
    • By yellowpolaris
      Hi guys,
      I recently bought a 2004 polaris sportsman 400 that is missing a radiator guard and was wondering whether this one from 600 would work. Thanks
      Polaris Sportsman 600 4x4 2003 Front Bumper Radiator Guard 9507 | eBay
      If not what would work, I know that sportsman 500 works but I can't find any either.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...