Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

surfdog420

2006 Yamaha yfz450 - Not Starting

Recommended Posts

i have a 06 yfz450 that ran fine a few days ago but now it will only turn over and wont start dose any body have idea on what it could be,ive heared it could be the valves(hoping its not) any help will do

Share this post


Link to post
Share on other sites


i had the valves checked and their fine,its turns over really good just wont start,its got spark and good compression just wont fire

Share this post


Link to post
Share on other sites


So not even a kick over for a sec. Even with a shot of start fluid. Or giving it some gas.

Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can buy a curtis sparks tps bypass or make one your self. By taking the wires going from the harness to the throttle and cutting it on the throttle side with room to splice them together.

Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Eddie Rahm
      whats up fellas....the white wire going from the throttle body came unplugged from the circuit  board and im not sure where it plugs back in to ? i see where the red wire goes but im not sure where the white wire goes...im not even sure what those wires do..any help would be appreciated..thanks. 1996 polaris sportsman 500 4x4 push button awd.
    • By thegipper
      Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V
      Any suggestions????
       
      Thanks
    • By Cj Winds
      I have a 2000 Polaris Xplorer with the 250 two stroke motor
      It does not want to start with the electric start, the motor cranks fast, the battery is good, and there is good spark when cranking. The engine starts perfect when using the pull cord, it even starts if I pull the cord slowly and starts with one pull. The engine idles smoothly once started. My wife says she needs the electric start to work.
       
    • By Laval
      My son’s 17 Alterra 500 just quit today. It was running fine the started stalling and bogging at half throttle. It finally stalled and will not start. The bike was won in a raffle last year. It had sat for a year before he won it. Has ridden it very little since.  It has 180 km on it. We checked  the plug spark seems strong  disconnected the fuel line at the pump and the fuel pump is working well.  Disconnected the injector and it is spraying fuel.  Air filter is clean and there are no mouse nests in the air intake.  Al fuses checked and good. Ideas?
        
    • By Chris Abshire
      Changed fuel pump, has spark and good compression. Tried a gravity feed trick and still couldnt get it to fire off. But it does try to crank when i spray starter fluid. With pump connected and fuel hose off, it should still pump fuel, correct ? But its not. And i cant find anything online about this bike. Has less than 200 hrs, so barely gets ridden (wifes). New fuel in tank. Any suggestions would help. Thanx....
  • Similar Tagged Content

    • By Brian Simmons
      I put on a new stater  , How would my Yamaha raptor 350 act if the starter clutch went out ??? Please help !!! There is no metal in oil . Its like when you hit the starter button nothing ? Any ideas ???
       
    • By Stacy Hanks
      I have  2000 Yamaha bear tracker 250 - igniton relay and starter relay both were replaced also the neutral switch indicator was replaced-- bike will not show light on for neutral or start when button is pushed
       
    • By Kristpj
      I know this tooic has been addressed by many, I’ve looked through many forums and pages. I did not find anything like the problem i have.
      I have a 2007 Kingquad 450. I have a new fully charged battery. When i turn the key, the dash flashes and seems to struggle before getting fully lite. We can hear a small relay near the computer clicking, i think it is the fuel pump relay. When i turn off the engine kill switch and press the starting button relays click and all the power shuts off, i turn the key off, engine kill switch then start over, power is there. Atv will start with pull start, but not elextricly. if i try to use my winch, all power cuts and engine dies. 
       
      Can anyone tell me what it may be? or has anyone fsced an issue like this before?
    • By Paul Maple
      I have a 1999 Sportsman  500, it was running fine, than started to lose power in the winter, I adjusted the idle screw and away I went, than a few weeks ago it died, I have found that i am flooding the engine, compression was at 70PSI and due to the compression release mech. i assume i am good as it compared to the same PSI on a 2000 sportsman 500 i have. i cannot start the atv unless i go full throttle and it starts an runs for about 30 sec than dies, again it is flooded. i ordered a new carb off ebay as i could get one for around $40. put that in same issue, i have checked the timing, (good), valves out of adjustment i adjusted to .006 still same issue, i have found the exhaust lobe and rocker arm to have some wear, i have ordered new ones, but am looking for any other input in this area as well. would the exhaust cam and rocker arm cause the engine to flood? i have used a bore scope and the piston liner has good cross hatching still? any input would be great.
    • By scotty2hotty01
      i have a older honda 350 cc quad that seems to start and other days will not.spark seems to be gone and there when it does run.I checked newer coil odd a older yet Honda but no help and idea I going to find the serial number as forget the year but believe around 1995 to 1997 year besides that great quad but cant run it so great this way  and need it for chores around the acreage. Any help would be great. Ive check all fuses as well as the fusable ling which was fine until I screwed with it now need to buy another as have it wired not so safe.I handy but now have copd which takes away the brain power some.Any help would sure be appreciated 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...