Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

blaze

2003 Yamaha Big Bear 400 - Starter Sticking

Recommended Posts

I have a 2003 yamaha big bear 400 4x4. it was working no problem and now the starter is staying engauged with the switch on or off Ive checked all the fuses and wire and everything looks ok took the wire off the starter and tapped on it also still engauged dont no what else to check or do any help would be alsome Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites


remove starter sounds like the bandix is sticking, might just need to be cleaned and reassembled. If not might need the starter rebuilt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The starter motor is staying powered? That would be the starter relay sticking. If the starter is being driven by the engine while its running than the one way bearing on the flywheel has failed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Bobby_Rickard
      Replaced battery, relay and starter. Turns over and starts part of the time and other times just rapid clicking. 
      IMG_2753.MOV
    • By Ajmboy
      Disconnected the plow yesterday on my 2004 Yamaha Grizzly 660 and am getting ready to do some riding yesterday and the battery went weak, Starter cranked a few times but week. Put my trickle charger on that I bought and went to the garage today to start it up, but the starter is just spinning and not engaging. The solenoid is clicking. The pull start sucks and is hard to pull (never use it and need to look into that). Quick video of the starter spinning. Could it be the starter or  the starter clutch one-way bearing? I guess I need to take the cover off to see what's going on.

      2004 Yamaha Grizzly 660 Starter Spinning.mp4
    • By Guy Churchward
      I have a 2016 Yamaha Kodiak and find myself with a start issue.. I changed the battery so it’s not that.. here’s a video of me trying and then boost starting.. can anyone give me pointers as to a starter motor issue or fuse or wiring or whatever ?.. I find myself without a vehicle with a tow hitch for the 1st time in years so have a dead and stranded ATV to fix !
      thanks in advance, suggestions welcome
      Guy

      IMG_5952.mp4  
       
    • By deanpeddle
      hi folks - Today I installed a new starter for my 2001 big bear. 400  The old starter has been dead for several years but I'm just too old now to be yanking that pull cord any more.  
      Here's my issue:   When I pushed the start button the starter turned over ... and kept going - even after the start button was let go.  After 20 seconds or so the starter finally stopped .  I pushed the start again and the same thing happened ... In fact, it kept trying to start the machine even after I turned off the key!  (for about 10 seconds).  (I also noticed that the positive side of the battery got very hot to the touch.)
      Any ideas on what's happening?  thanks
    • By stinky
      I have an Outlaw 110 that will struggle to turn the engine over. Jump starting doesn't help other than the battery will drain LONG before the bike eventually starts, so is required. If you keep messing with it long enough it will eventually magically begin to crank fine and sometimes finally start. Once we finally get the bike to start and warm it up thoroughly, it will turn over and start just fine the rest of the day like nothing ever happened... next day it won't turn over again.  Internet research has found lots of people saying they replaced starters, starter clutch, wiring, etc. but with only about 50/50 success rate for their particular problems... and I never found anybody describing a problem like mine, so I'm looking for advice/experience. Would rather not just start blindly throwing parts at it. Does anybody have any thoughts/ideas?
  • Similar Topics

    • By AgmansGrizzly
      Hello everyone,
      Im new here, this is my first post and Im trying to figure out how evrything works on this site so I please let me know if Im doing anything wrong.
      I have a couple Yamaha's but this post is in regards to my 02 Grizzly 660, I have an electrical draw somewhere that is taking my new battery down rather quickly. I have tried to locate any short by checking each circuit but was not able to locate it that way. Im installing a battery cut off switch which brings me to my first question, dont these switches usually go on the Negative terminal?
      My next question is, can anyone tell me if this year and model has any history of electrical shorts that might help me locate the culprit? Any help would be greatly appreciated!
      Finally, Im looking forward to being a member of this site and hopefully helping others as well as learning some things myself, so greetings to all!
      Best wishes to everyone!
       
    • By AKMichael
      Hello All,
      I have a 1999 Yamaha Big Bear 350 4x4 trying to get fixed up so my grandson can go out in the woods with me.
      We have owned it over 10 years.  It got harder to start, until it finally would not.  Replaced the carb.  Right afterwards, it started and ran nicely, but after turning it off, would not restart.  Tonight I used starting fluid and ran, then died.  Adjusted the idle up a little, used more starting fluid and ran great.  It idled about 15 minutes.  Turned it off, and restarted.  Ran it around the yard about 5 minutes.  Turned it off, and would not restart.
      Any ideas or suggestions would be greatly appreciated!
      Thank you. 
    • By Asen_77
      Hi All,
      My name is Asen and I am from Eastern Europe, Bulgaria. Riding a Yamaha Raptor 700R and this is my first Quad wanted for a vey long time :)

       
    • By mike91
      I’m just wondering what year bike i got? it seems the vin has been rubbed off i got it from a auction here in Australia engine starts but seems has a dirty carb wont idle well
      and also has a problem I put it in gear and makes a grinding noise but does not move it the neutral light goes out but then when I change gear it grinds more in the higher gears as well I’m guessing the differential is stuffed so wanting to buy new part for it will start the pull down next week

      this is the first bike I have worked on used to dealing with cars




    • By hutchir3
      Hello Folks....new to the forum.  I have two Warriors (87 and 92), and an 89 Big Bear.  Looking for some help with engine issues on the warrior, and my 89 Big bear backfired and died. Got spark, got gas, seems to have compression, (but haven't tested it yet...next). She rolls over good, maybe too good...seems soft. Have spark and enough compression to blow gas mist out the plug hole when cranking. Suggestions, Been running great since we got it.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...