Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

laxer35

Malfunction... Baja 90cc atv?

Recommended Posts

Hi, I have a baja 90cc atv. The battery went dead and the atv was sitting there for about a month. I got a new battery and now it will start up for like 2 seconds at full throttle without me touching anything after clicking the start button and then turn off. Its not moving because theres no clutch. Any tips on how to keep it running???????

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hi, I have a baja 90cc atv. The battery went dead and the atv was sitting there for about a month. I got a new battery and now it will start up for like 2 seconds at full throttle without me touching anything after clicking the start button and then turn off. Its not moving because theres no clutch. Any tips on how to keep it running???????

Sounds to me like a fuel supply problem and or a carb problem. I'd start with checking the fuel supply flow from the tank and if thats good move on to the carb. However if the fuel is older than a month old I would remove the tank and clean the tank and then add new fuel along with a good fuel stabilizer. Fuel today goes bad pretty quick and can gum up a carb and cause the throttle needle to stick too. Hope This Helps, Whip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By thegipper
      Have replaced, Carb, fuel pump, CDI, plug, coil,fuel filter. Will crank but not srt. Getting spark and battery is fully charged 12.6V
      Any suggestions????
       
      Thanks
    • By Cj Winds
      I have a 2000 Polaris Xplorer with the 250 two stroke motor
      It does not want to start with the electric start, the motor cranks fast, the battery is good, and there is good spark when cranking. The engine starts perfect when using the pull cord, it even starts if I pull the cord slowly and starts with one pull. The engine idles smoothly once started. My wife says she needs the electric start to work.
       
    • By Laval
      My son’s 17 Alterra 500 just quit today. It was running fine the started stalling and bogging at half throttle. It finally stalled and will not start. The bike was won in a raffle last year. It had sat for a year before he won it. Has ridden it very little since.  It has 180 km on it. We checked  the plug spark seems strong  disconnected the fuel line at the pump and the fuel pump is working well.  Disconnected the injector and it is spraying fuel.  Air filter is clean and there are no mouse nests in the air intake.  Al fuses checked and good. Ideas?
        
    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By Adrian Ciotinga
      The title pretty much explains it all. When using the starter I can hear it spinning but not engaging the engine. The wheels also do not engage with the wheels when the clutch is out. The motor has compression if that helps.
      I am new to engine work and repair and I bought this quad with the idea of fixing it up (not knowing the full extent of the damage). The previous owner said it ran but sat for a year (I don’t believe that for a second after opening it up) and had bought a few new plugs and a starter motor, none of which fixed the issue.
      Any help would be greatly appreciated!
      I have attached a few pics of what I think could be wrong.




  • Similar Tagged Content

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...