Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

jframe74

2002 Kawasaki Prairie 400 4x4 - Clutch

Recommended Posts

Does anyone now what clutch off of a Polaris will fit my 02 400 4x4 prairie I keep seeing it posted on other site but no one says what model will fit

Share this post


Link to post
Share on other sites


LoHas anyone got info on a 02 prairie 400 4x4 clutch can't find one searched the net and seen a lot of comments on the Polaris clutch.s would fit but they dont say what years or models will fit

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is from kawieriders.com, on a 2002 prairie clutch question ...

VFORCEJOHN quoted "think logically, the Kawy clutch spins CLOCKWISE. (that's why on the faceplate it says loosen this way) the Polaris clutch spins COUNTER CLOCKWISE. (because they mount on the left of the motor NOT the right like the kawasaki)

NOT COMPATIBLE!!!! can't get any simpler than that. They are a direct polaris copy that is machined specific for use on kawasaki's different finned sheave and spider is threaded backwards.

but you sure can go ahead and bolt it on there. How long it works for is your best guess.

if I were you. buy a new one."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Jean de la Chevrotière
      View File Polaris 700 2002 Owner's manual
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
      Submitter Jean de la Chevrotière Submitted 12/01/2018 Category Polaris ATV  
    • By Jean de la Chevrotière
      Polaris 2002 700 Owner's Safety and maintenance manual
    • By priglmeier
      I own a 2002 Can-Am Quest 650.
      It will start if you massage the throttle a bit and it will continue to run. BUT if you let go of the throttle and try to let it idle it will always die warm or cold.
      It has Non-Oxy premium gas, a new gapped NGK plug, a new carb (as of today) and fresh fluids. After installing the new carb it runs exactly the same.
       
      I only have a few things that I have observed since the new carb:
      The choke still doesn't do anything. It has a good cable and it is hooked up. It on fully off. There is a cable in the top, front of the engine that splits into two connectors. The connected side is in the photo. The other side has the yellow banded section and is not connected. I do not see anything in range of this connector so I don't know if this is normal or not??? The original carb wasn't really dirty or clogged. I'll use it as a spare. I don't see this cable and connectors listed in the Can-Am shop manual. Looking for some help. I want to ride!


    • By pizzaman_288
      How hard is it to change the outer seals on the rear differential mine are leaking fluid and I have no idea on how to change them out any help would be great thanks
  • Similar Topics

    • By Sha35297
      So, I got this 07' Polaris Outlaw 90 in the shop to rebuild top end and transmission. Replaced all bearings and gears in the transmission. Replaced cylinder and piston with brand new parts. Put the engine back on the frame and fired it up. Started great, but had a taping sound in the lower crank case. pulled the flywheel cover off and found the flywheel was wobbling and hitting the stator. I then replaced the stator and flywheel with brand new parts. Timing is all set on the timing marks now, but when I turn it over it kicks back when it fires and ends up stripping the starter idler gear. I've replaced the starter gear once already and now have to replace it again. Is it possible that the timing marks on the flywheel are off or maybe this flywheel is not for this exact model? Thinking of advancing the timing to try it, but don't want to keep going through idler gears.
    • By DrtyGrlKristin
      Just thought I'd start a new thread for newbies to the site!
      If you're new here, tell us who you are, where you're from and what you ride!!!
      Lets get to know each other a little better shall we?
      I'm not new to the site, obviously, but...
      I'm Kristin from Denver!!! I ride a 2008 Yamaha Rhino. She's my muddy baby!!!!!! Several aftermarket parts on her. She's good to me! We try and ride every weekend. This weekend we're off to MOAB! :woot:
    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
    • By Budman
      After purchasing a lightly used 2018 570SP (300 miles on it) I noticed that the display was flashing on and off. I remember reading awhile back that this was a common problem on the 18 model. I can't remember what the fix is. It also turns over slow even though the battery is charged. Anybody know what the fix is on this issue?
      Thanks
      Budman
    • By ezduzit
      New to me xpress i believe shuts down when put into reverse, but if i hold the override button it will remain running. 
      This is not normal operation based on my scramblers i've owned before. She also grinds when i attempt to select high gear and wont engage. lastly she runs great in low gear . I dont know how to fix this or where to begin my troubleshooting. 1994 polaris 300 2x4 thanks in advance for any suggestions/solutions
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...