Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

I found the sportsman 550 for sale for around 5,000.00 with very low hours. I did some research and one of the reviews the gas guage quit working and then started working again with no more problems and then the active descent control & engine braking system quit working. This was on both quads they did a long term test on the 550 & 850 both around a 100 miles quit working. If any of you have one of the 550's or know about them could you let me know if you or someone you know has had any problems and if you or them like the quad and it's performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By crazynordlander
      Hi All,
      I live in Minnesota and bought a 2016 CFORCE 500 HO. I am in hope to see if there is anyone in the US that is experiencing this sudden drop off in RPM below 4000 RPM. I have uploaded some videos of my issue on YouTube. I will list three of the four I posted. The fourth can be found on my channel but it is a comparison between my Polaris 570 and my CFORCE 500.
      I quit on my first dealer because we just did not mix well together. I brought it to another CFMOTO dealer that just became a CFMOTO dealer in January 2016. They are in a large ranch and agriculture area in a neighboring state that is pretty close to where I live. They have close to every brand available. They are a much larger dealer than the first one I bought the unit from.
      I brought the unit three weeks ago to them and they have worked on it a good solid week and have given up on it. I have read reports from owners in Canada that the dealers there were aware of the issue and have had success in fixing the herky jerky drivability issue.
      I am picking it up tomorrow and bringing it back home. It has been to the trails of the Black Hills this year and was new in late April. 300 miles on it. It has never changed. Very hard to ride on the trails or when I herd livestock.
      Here are the links to my videos.



      I can't accept that this is normal operation. Does anyone from CFMOTO China scan these posts?
      I need help that CFMOTO USA has not provided.
      Thanks
      Kevin
    • By crazynordlander
      Hi All,
      Has anyone found engine oil in their air filter box. The must be little or no baffle between crankcase ventilation and that hose that attaches to the air filter box.
      I went to pick up my ATV today 60 miles away that they could not fix the jerky low speeds on and before I loaded it decided to check on this. Sure enough there was a good coating of oil with some pooling in the bottom of the air filter box. The air filter has oil on it too but is it a dry element or oiled element type. My guess from the color of it dry.
      I heard on a comment on my YT videos that there is a kit for this issue? Is this a CFMOTO fix?
      Thanks
      Kevin
  • Similar Topics

    • By Wiley1
      Anybody know what the valve clearance is for intake and exhaust on a 2017 sportsman 570?  I did a search but it came up with nothing.
      Thanks
    • By Abbeypalm
      While cruising, my 2011 750 king quad suddenly shut down. As it happened, red lights on the display flashed. Any ideas? My head lights suddenly stopped working about a week ago, if that helps. I have no power at all. Thanks 
    • By NathanFisk
      I have an 2003 Kodiak 400 Automatic and for some reason the starter not engaging I’ve replaced it still nothing it spins freely but not engaging. It was running fine the day before I am no expert so can someone please help me
    • By Randel1
      I'm having a problem getting a CDI unit that works. The parts list calls for a  4XE-85540-00-00 CDI unit. The one currently on the ATV works but there seems to be a problem with the spark advance curve. It will idle fine an rev. to about 1.5K then  starts bogging down sputtering, popping and basically running poorly. If you can get it above 2200 RPM it runs better. I have ordered and returned about 5 replacement modules that will not work at all. The unit currently on the bike has no part numbers or identification other than a Mitisibuchi logo. I am wondering if anyone else has experienced similar problems with replacement CDI's and if so what is the fix? So far I have not found a replacement CDI that will supply an pulse to the Ignition coil.
    • By ATVNetwork
      news A powerful trail machine ready to tackle the hardest adventures.
      Polaris unveiled the 2021 Sportsman 850 Trail Edition ATV with factory-equipped enhancements to tackle the roughest terrain. View the full article
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...