Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

markdunavant

Mods for my 97 TRX 300

Recommended Posts

I have a 1997 Honda fourtrax 300. It runs great but, I almost got stuck in the mud this weekend so, I am now thinking about mud tires and some minor mods. What do you guys suggest for some minor modifications to get some better performance? It performs pretty good but, sometimes when driving pretty hard, the clutch slips a little. I am also thinking about a lift kit. Which one would yall recommend?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Tagged Content

    • By Curtis01
      OK, sooo  I finally did the old skid plate and screen removal to clean out my oil sump during an oil change...  This bike only has a couple thousand miles on it.  Runs like a top still...  Very few issues over the years after buying it used.
      But boy I wasn't expecting to see this!  Piece of a circlip, stuck up in the screen, and a another shard of metal and maybe a piece of gasket material.  Nothing in the oil but that...  Pristine otherwise, and still runs like a top.  Always has.
      Soooo, is it a wrist pin clip?  That's the only thing I can think of like this that could end up in there.  But definitely wanted to throw it out to guys that have seen the innerds of these more than I have.
      The valves on this thing are still within the factory spec even.  Been a really good lil workhorse...
      Any other ideas?

    • By Guythis448
      Looking for help on wiring up stock wiring harness specifically for a '88 Honda TRX 300 
      If anyone could drop a link or send me a PM it would be much appreciated 
    • By Ashton Crawford
      Hello everyone, i have 2000 Polaris Trail Blazer 300 I’ve been stumped on for weeks. I’m having a lot of issues starting the quad. I cleaned the carb spotless because I thought it was a carb issue and bought a new fuel line because it wasn’t getting fuel. The carb gets fuel perfectly fine now but it won’t start. The spark plug I a little worn out but it’s good enough for just one start. The only time it does “start” is when I spray starter fluid into the carb. But it never stays on. It’ll start for a bout a second then just die out immediately even if you’re giving it some throttle and the choke is on. I have no clue what I should do. If you need more information, have questions, or have any slight idea what the issue would be and how I could resolve it. Please reply ASAP. Thank you.
    • By Alan Callison
      OK ya'll.My son bought this thing and was told its a Kaw Bayou 300. Maybe. I cant find any numbers on it.The one tag I did find its so faded as to be unreadable. Its a long shot but maybe someone can help ID it. Thanks in advance.









    • By Jeff Wharton
      I have a 2000 Arctic Cat 300 4 wheeler. I have been having some carburetor issues. So i bought a new carb. Now I'm having these issues. The unit will start and idle fine, when i go to accelerate it wants to cut off. So i checked to make sure it was getting gas and the fuel filter will be full of gas and then once the carb opens the filter drains down and will not refill quick enough to run. So i checked to make sure gas was flowing to the filter and it is flowing fine through the line. I remove the filter and run the gas line directly to the carb and the engine idle fine and then it will run good as i ride it for about 10 minutes then it will start with the same issues again i cannot accelerate enough to move the 4 wheeler. Every time i accelerate the unit will cut off. What is wrong with this thing. My 400 Arctic Cat is doing the same thing except it will backfire, I'm lost i have tried everything i know to do, what am i missing here. Thanks for your help
  • Similar Topics

    • By Susan Makowski-DeGraw
      My quad runs,  it starts up runs for about 10 minutes and then it dies if you let it sit for 10 minutes it’ll start back up ride for another 10 minutes and then die again, trying to figure out why it keeps stalling
       
       
    • By matw
      At a loss...
      Runs/starts great when jumped across solenoid. Solenoid has been replaced. Battery has been tested and is good. Doesnt start with start button but starter will engage when machine is running if button is pushed. Machine also is not charging.  Regulator has been replaced. Stator has been tested and passes all 3 phases voltage and open to ground all 3 phases.  Lights work great with machine running and battery disconnected. Starter solenoid relay has been replaced.
      Any help or suggestion much appreciated. I do not have a wiring diagram or manual which i probably should try and get.
      Thanks
    • By JacobSlabach
      So this’ll be long I’ll give all the background first to see my issue skip to the ***
      Hey I picked up a pit bike and a foreman for 800 the pit bike was running but the foreman was locked up.  Sold the pit bike but when I took the top end off the piston I only found half a piston left.  So knowing the rest of the piston was down in the crankcase I knew it had to be pulled and gone thru completely.
      to pull the motor I went ahead and pulled the rear end off and unbolted the front diff to pull the drive shafts and pull the motor.  Now I have the motor torn down completely and have all the parts of the piston removed.  I know the rod and crankshaft is shot (heat discoloration and too much up and down play rod to crankshaft).  
       
      ***so I’m wondering while I have the motor apart what should I check for?  I know this motor died from heat as the oil in the head smelled like popcorn.  So what should I check to make sure I fix the issue (overheating I assume) and not just the symptoms (blown up motor lol).
      so put simply I don’t want to just rebuild the motor to have it overheat and repeat the process after 5mins of running
      Here’s some pics





    • By KX420Guy
      Hey guys, Im new here but I recently Picked up a '99 Foreman 400 that apparently just had a top end rebuild. It blows white smoke like crazy and ticks/knocks and seems to follow the rpm's. I haven't done to much trouble shooting yet, It starts and runs like a champ and has good compression. I was just wondering if anyone has any suggestions as to where to go.
      Oh ya the top end rebuild the guy did was according to him he honed the cylinder and replaced the piston and rings, my fear is an ovaled cylinder?
    • By weekenderATVer
      I am kind of sick of having a stock ATV and not that willing to spend money on it but would love to spend some time for some easy homemade mods to kill time. Thanks.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...