Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

chpruitt

Need help with replacing suzuki LT-4WDX Rear brakes

Recommended Posts

Just bought a Suzuki quad. No rear brakes. Believe cable is adjusted to the max.

It is a 1998 LT-4WD OR 4WDX Ser #JSAAK2A4W2100895. Is there any tricks to getting the rear hubs and shoes off that I should know before I start? Thanks Chuck

Share this post


Link to post
Share on other sites


Got it Oxidized, Like you said just a lot of easy hamering and P B Blaster. Turned out I didnt need brakes, I just needed to free up the seized cam that opened the shoes. Anyway it worked. Thanks for the info.

Chuck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Dra O
      Looked at this one-owner 1998  454 today.  Pics below.  Do you see TONS of cash being tossed into this thing?  I like the low miles but I don't like the electrical "arrangement."
      1360 miles - one owner that used it for hunting - owner said it has been outside, as is, for 5-6 years (he originally told me 10 years).
      -a marine battery charges EVERYTHING (I didn't think this was possible) - he did this primarily for the wench  - a charged 12v battery didn't turn anything on the instrument panel - a charged marine battery would help but I didn't have one in my back pocket
      -no oil detected after taking off cap and I put my finger in DEEP.  no gas in tank.  brake fluid reservoir not dried up but has dark/old fluid
      -tires w/ good tread but cracking walls - some rims rusted but appear to be straight           -air box dry but filter old/useless       -original carb - didn't take out to inspect
      -foot shifter felt good/cycled through the gears      -pull start worked but I failed to check for spark
      -and then there's the WIRES... and WIRES... and WIRES.   Basically neuroanatomy 101.  More like Arctic Cat Nightmare 101.  New wiring harness on ebay runs around $70 - but this guarantees nothing.
      But the plastics are good
      Thoughts and opinions welcomed.  "Run away" -- "You're an idiot if you pay more than $XX for that piece" -- "Don't even THINK about it"
      Pictures below - may involve a second/third page
       
       





      more pics





    • By Frank Angerano
      So i took a road trip today to look at a Suzuki Eiger! 2006 in perfect condition other then the fact it starts for 30 seconds and shuts down.  
      Its been sitting for about a year in a shed. 
      It has a plow and a winch included!!!
      Got it for a really good price and all looks good so far.  
       
      Stay tuned.  





    • By Adrian Ciotinga
      So I’ve had this quad for the better part of a month, and it’s been hard to start since the day I bought it. Once it warms up it idles just fine and has plenty of power and starts no problem, but cold it takes 20 seconds minimum of straight cranking to start it.
      It’s not really too big of an issue, I’m just curious as to why it takes so long. Earlier today, it took me about 2 minutes of on/off cranking to get it to fire.
      i have attached a video of a cold start to show you what I mean.
      FullSizeRender.mov
    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Randel1
      I'm on to the next project. I am trying to put a 1994 Suzuki 250 2X4 quad runner back into service. I am currently going thru the fuel system and am waiting on some parts. In the meantime I have been trying to locate replacement fenders and I'm not having much luck.  The orriginal fenders have become brittle and cracked due to sun and exposure to the elements. Any help on finding replacement fenders, OEM or aftermarket, will be appreciated.
       
  • Similar Tagged Content

    • By Steve Westby
      i have an issue with my brakes.it seems every time i ride through water or mud and then the brakes began to freeze up.I was wondering if anyone has total change the brake system from drum to disk or a different drum set up?
    • By Alan Callison
      I just got a 2004 Yamaha that needs some work.Its got wet brakes on the front that Im trying to get working.My problem is the brake lever.This the lever on it now.On the master cylinder it has a cable in it that has the wire that fits in a slot inside the lever itself but this lever isn't made for that.I dont know if whoever had it before didn't know what they were doing or what but its the wrong lever for this machine. Can someone point me in the right direction here? I looked at the Yamaha website and the schematics only show a part that looks like this one here. Again,I have a 2004 Yam 400 Kodiak 4x4 and its an automatic model. BTW,the master cyl. was bone dry. I was gonna change out the rear brake shoes and when I went to pull off the wheel,get this, each wheel stud had 2 different sized washers holding the lug nuts to the wheel rim. The stud holes were so worn out it had worn away the base of the studs and the holes were the size of  quarter! Im lucky someone didn't die while riding this! A word to the wise.Pay attention to what you buy.Look carefully and keep a keen eye out. This was my fault because it was the 1st ATV Id ever bought and I didnt notice alot on this machine so I guess I count myself lucky in that I didnt get hurt nor did anyone else who rode it either.
    • By Arctic Snowdog
      Hi Guys,
      I have a small Sled Dog business and I train up to 14 Huskies pulling a Yamaha Grizzly 550, that is quite a lot of Horse (Dog) power. Sometimes in order to make the ride smoother for Dogs and us we ride in Neutral but on a few occasions I have noticed that the right hand (front) brake seems to loose pressure and does not brake at all. Is there a particular reason for this ? Is it a fault or is it something to do with us riding in neutral, I only use the ATV in this way a few months a year before the snow comes but I am sure I recall the same thing happening last season.
      Any ideas would be greatly appreciated because I am a far way from being a mechanic.....
      Have a super day and thank you all.
      Craig
      Lapland

    • By arvellaspoon
      When I push down on the rear brake pedal, it makes the left hand brake very sloppy. Is there a way to adjust that? I have a 2007 Suzuki Vinson
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...