Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

waynep

New to Quads and having troubleshooting problems

Recommended Posts

I have a 1996 kawasaki bayou 300 that i cant seem to get running for more then about 10 seconds i think i need it to spin a little faster. i had it giving it to me and havent ever worked on a four wheeler yet. i have already cleaned the carb and did all the maintainance things i could think of. and am hoping for a good starting point Thanks Guys!!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Andrew Baker
      I need help with wiring on a 1998 (I think, 10th digit of the VIN was W) Bayou. I'm not getting spark, I'm pretty sure it is due to grounds being off because the harness is pretty hacked as far as the electric start and charging system goes. I'm needing a good wiring schematic. I found one online and there are a few things that don't add up on it so I'm skeptical that it is really for my year and model. Any help would be appreciated. Thanks. 
       
    • By Andrew520
      Got a good deal on an 89 bayou 300. Couple questions. First is in the picture I have posted. Note the two wires at the bottom of the pic (white and black/yellow). They were not hooked up to anything and Im not sure if they are supposed to go to the battery or somewhere else and what they are for.
      Second question is I had the carb apart for a cleaning. The vaccum operated slide has a spring under the cap with a plastic clip that goes inside the spring. Is there a proper location inside the spring for that clip. Right now it is just below half way inside the spring.
      It runs alright but keeps fouling the plug. Pulled the plug off, cleaned it and dried it off and it starts back up but not sure how long before itll do it again, last time it was about 20 minutes of riding and it bogged out and wouldnt start.

    • By oxidized_black
      these are what i have in my collection ... always looking for more
      1981 - 2008 ATV HISTORY
      http://rapidshare.com/files/401680680/1981%20-%202008%20ATV%20HISTORY.pdf
      1986 - 2006 Kawasaki KLF300 Bayou Service Manual
      http://rapidshare.com/files/4186116560/1986%20-%202006%20Kawasaki%20KLF%20300%20Bayou%20Service%20Manual.pdf
      1988 - 2002 Kawasaki Bayou 220 Service Manual
      http://rapidshare.com/files/2102638725/1988-2002%20Kawasaki%20%20Bayou%20220%20Service%20Manual.pdf
      1994 Kawasaki Bayou 220 Owner's Manual
      http://rapidshare.com/files/2269692552/1994%20Kawasaki%20Bayou%20220%20Owner's%20Manual.zip
      1997 - 2002 Kawasaki Prairie 400 Service Manual
      http://rapidshare.com/files/938434585/1997%20-%202002%20Kawasaki%20Prairie%20400%20Service%20Manual.pdf
      2003 - 2005 Kawasaki KLF250 Bayou Service Manual
      http://rapidshare.com/files/3706912319/2003%20-%202005%20Kawasaki%20KLF%20250%20Bayou%20Service%20Manual.pdf
      2003 Kawasaki KVF360 Prairie Service Manual
      http://rapidshare.com/files/1780496479/2003%20Kawasaki%20KVF%20360%20Prairie%20Service%20Manual.pdf
      2004 Kawasaki KFX700 V Force Service Manual
      http://rapidshare.com/files/4123287358/2004%20Kawasaki%20KFX%20700%20V%20Force%20Service%20Manual.pdf
      2004 Kawasaki KVF700 Service Manual
      http://rapidshare.com/files/3125656346/2004%20Kawasaki%20KVF%20700%20Service%20Manual.pdf
      2005 Kawasaki KVF750 Brute Force Service Manual
      http://rapidshare.com/files/319909815/2005%20Kawasaki%20KVF%20750%20Brute%20Force%20Service%20Manual.pdf
      2005 Kawasaki KVF750 Brute Force Service Manual
      http://rapidshare.com/files/3267593793/2005%20Kawasaki%20KVF%20750%20Brute%20Force%20Service%20Manual.pdf
      2006 Kawasaki KFX80 Specs
      http://rapidshare.com/files/3459041050/2006%20Kawasaki%20KFX%2080%20Specs.pdf
      2008 - 2009 Kawasaki KVF750 Parts Manual
      http://rapidshare.com/files/3494934237/2008%20-%202009%20Kawasaki%20KVF%20750%20Parts%20Manual.pdf
      2008 Kawasaki KFX450R Service Manual
      http://rapidshare.com/files/2358933805/2008%20Kawasaki%20KFX%20450R%20Service%20Manual.pdf
      2008 Kawasaki KVF750 Brute Force Service Manual
      http://rapidshare.com/files/3612442837/2008%20Kawasaki%20KVF%20750%20Brute%20Force%20Service%20Manual.pdf
    • By Ben Lennon
      Hi guys new to this forum and thought I’d jump on as I’ve just bought my first quad a Kawasaki bayou klf300c 89 model. It had starting issues when I bought it so I’ve gone thru and replaced the cdi, voltage regulator and starter solenoid aswell as rebuilt the starter motor after all this it was still free spinning on electric start so I pulled the stator cover off to find the fly wheel wasn’t spinning so replaced the one way clutch bearing put it all back together and still not engaging at all. I’m at a loss and looking for some ideas on we’re to look next to solve the problem
      cheers Ben 👍
    • By JCH
      Hi there
      I am in need of a manual for my KLF 300 Bayou 4x2 . I've found others on here for the 4x4 model, but was wondering if I need a separate 4x2 manual. Does anyone know?
  • Similar Tagged Content

    • By Anthony Marceau
      Hi everyone! I have a 1986 yamaha moto4 200 that's been sitting for a while! Cleaned the carb, replaced engine oil, put fresh gas in it. Got it running and went for a ride! It was running great just a little backfire once in a while! I barely made it home on the way back and now the bike won't run at all since then! It will start if I give a little bit of throttle but dies instantly as soon as I let go off the throttle! And even if I try to rev it up it'll sound like its not getting enough gas.. it revs up a couple hundred rpm's and backfires through the carb.. it almost sounds as if I was trying to take off from zero in 5th gear! Nothing is seized though! I dissasembled the head and the piston and cylinder are fine! Rebuilt the carb, replaced the ignition source coil.. I don't know what to do anymore.. compression test shows 90 psi Specs are 128 psi but i'm not sure if I trust my compression tester.. any ideas? Thanks!!
    • By Raventurous
      Hi! I'm new here, and I'm striving hard to learn about doing my own quad repairs. That's how I stumbled on this forum, and I wanted to introduce myself.
      I wrote a little article about my travails with wrenching on my website, Raventurous - My Life Outside My Comfort Zone (specifically, Mechanics Make Quad Repair Look Easy). I'd really love for you to check it out ant tell me what you think. I've been riding quads for about five years and have been working on my own repairs for nearly that long.
      Thanks for checking out this post! I’ll hope to get to know people soon.
      -Raven




    • By Bearman
      Long story short. I bought this off my neighbor and only has 3 gears. The part that holds the shifter rod on broke, this is on the inside where the clutch is. The rod moved out of its spot and when they welded it back together only has 3 gears. I have a new case for it just need to know how to get the shifter in the right spot before I put it back together. I am missing the indicator that shows me where neutral is. A link to a good Manuel would be great. Thanks
    • By mrtoast67
      Hey all, I just want to start by saying I am brand spanking new to the wide world of ATV's. I had one as a kid, then didnt step foot on one again till yesterday. And that brings me to this site. I just got a used Timberwolf 2wd of Craigslist. I am a very excited new quad owner. Its not perfect, it smokes and if you dont stay on the gas it turnes off most of the time. Also there is no battery atm so I am using the pull start. So heres my deal. I got it right around sun down. Rode it around for about 10 minutes, bought it. Rode it around again for another maybe 20 minutes as the sun was fully set. (It needs a battery before the lights will work I am told). So I park it. Next morning. I go outside, pull the choke. And she fires right up. Rode her around for about 30 - 45 minutes. I got home from that ride and was going to go park it. I down shifted into neutral so as to put it in reverse, and before I could get it in gear it died. And I hanvt been able to get it started again. Choke in choke out nothing. I have a couple ideas, let me know what you all think.
      1. Clean the very very filthy air filter, not sure though it would make it die and not start.
      2. Clean the carb. I am very confused though because it worked and worked then all the sudden nothing.
      3. Get a battery. I am hoping that in getting a battery it will work with the electronic start.
      4.Change the gas. The gas that came with it is discolored and looks old. Still, it got me 10 miles at least no problem.
      I kinda think maybe the fact that it cant hold an idle withoout being on the gas may have something to do with why it now wont start.
      Other than that, all I can think is to take it to a shop. But I am a broke ass so I really dont want to have to do that. Any questions or suggestions would be great.
    • By chuey12
      I have a 2010 Z400 and it will start up an idle fine but when you go to give it gas it just stales out and wont run at high temp. Any ideas?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...