Quantcast
Jump to content

Wolds Alpacas

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Wolds Alpacas

  • Rank
    Occasional Poster
  • Location Beverley, UK

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Forgive my ignorance 06kfx440 - but what is a plug chop? Thanks for your continued support Frank - no, it is not blueish. It is really in a bad place that adjuster so will have to spend some more time...
  2. Well I got a small flat blade screwdriver now to adjust the mix but something is not right. At a certain point I seem to get a lot of white smoke (odd as reading about that most answers refer to coolant mixing in - this is air cooled!) Anyway, if I run it full throttle it bogs down or just runs rough - it seems to lack power, just seems to run out of steam and I can't get it to run smooth.....
  3. A quick update... I sprayed carb cleaner around the hoses etc with no problems detected and so took the carb apart again and did a slight adjustment to the float and now fuel is running in much better. I tried to make a tool to adjust the mix but it was pretty useless but I did set it about 1 3/4 turns out from the pinch point and it certainly runs a whole lot better so I have ordered up a small set of flat bladed screwdrivers that fit onto a 1/4" socket set - https://www.ebay.co.uk/itm/332842831621?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 which I think will allow me to get in there. Once I get them I will fine tune that mix screw and let you know how I got on. Thanks
  4. This is a thread I will follow with interest as I too have recently bought a King Quad 300 and it is in need of some attention due to rough running. I will be stripping the carb out in due course and cleaning in an ultrasonic cleaner so will let you know how I get on as well (after sorting out another quad)
  5. Thank you Frank - that is on my carb! - why the hell do they put the darn thing in such a hard to get to place! - That EZ Just screw mod seems ideal but there is nobody in the UK doing them directly as far as I can see at the moment.
  6. Thank you JacobSlabach for your input. There are no rev limiters or wiring into the throttle Frank. Tomorrow I shall spray some carb cleaner around the connections to see if there is a leak. I have a Suzuki that is bogging down and backfiring as well which I recently bought which sounds like the same problem! Thanks all. Thanks Frank - I will check tomorrow!
  7. Thank you Frank, I did inspect the jets and could see through them properly which I could not before the ultrasonic bath. This has a Mikuni carb and I am sure I read somewhere that they don't have a air/fuel mix screw - it is preset and been the cause of problems for other people.. Thanks for your feedback 06kfx440 - it is a Mikuni carb which I am led to understand does not have a mixture screw. I need to look at the whole setup again in daylight. I did see a video suggesting to check the inlet manfold which is rubber and always suspect on older machines.
  8. Thanks for the reply 06ofx440 - I think it is the exhaust.
  9. Hello all. I have just stripped down the carb on my YFM225 as it is not running right. I put it in the ultrasonic cleaner for half an hour and it has done a good job. Nice clean jets but when I go full throttle it backfires, and there is a lack of power. It also does not seem to take fuel in properly - it comes out the petcock ok so it is running freely enough, but it is not drawing into the carb. If anyone has any ideas I would be very grateful.
  10. I have the manual now but there is no clutch cable - adjusted the setting as per the manual. but it still jerks sometimes into gear and the actual gearchange and getting back to neutral is pretty hard.
  11. So, I replaced the exhaust gasket and it is MUCH better! I replaced it with a copper one - I think the old is a different compound. Here is the old one.... (By the way, when I find the problem on anything, I do try to post on forums as I am so fed up with seeing forum posts with a problem but no solution from the original poster!) - I think it is rude to not show what the solution was as it helps no-one if there is no feedback on an issue!
  12. Well nobody has said I can not link to a video I made on the noisy exhaust, so here it is if anyone has anything to add to what has already been said....
  13. I bought them from Ebay - https://www.ebay.co.uk/itm/132341756871?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
  14. Hello Frank, I have actually just bought a couple of them and will be changing it out to eliminate it. Thanks for your suggestion.
  15. Am I allowed to link to a video showing the problem?

×
×
  • Create New...