Quantcast
Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'arctic cat 400'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Community Discussion
    • General ATV Discussion
    • General Talk - Anything Goes!
    • New Members Area!
    • Where To Ride Your ATV
    • ATV Picture and Video Sharing
    • ATV Racing & ATV Events
    • ATV & Off Road Modifications
    • ATV Tires and Rims
    • This vs. That ATV & Off Road Comparisons
    • ATV Trailers, Haulers, and Attachments
    • Hunting, Camping, & Outdoors Forum
    • ATV Laws, Legal Issues, and Policing
  • Regional ATV & Off Road Forums
    • Northeast ATV & Off Road Forum
    • Midwest ATV & Off Road Forum
    • South ATV & Off Road Forum
    • West ATV & Off Road Forum
    • Other Region ATV & Off Road Forum
  • ATV Manufacturers
    • ATV Forums By Brand
  • UTV Side x Side Manufacturer Specific
    • UTV & Side by Side Forums By Brand
  • Other Powersports, Offroad, and All Terrain Vehicles
    • Kids ATVs and Youth Off-Road
    • ATC 3-Wheeler Forum
    • Dirt Bike Forum
    • 4X4 Trucks and Jeeps
    • Water, Snow & Other Powersports
  • QUADCRAZY Classifieds
    • ATV For Sale? Post it here.
    • Stolen ATVs
  • QUADCRAZY Supporters
    • ATV Links & Partners
  • ATV News, Magazine Articles, Product Reviews
    • ATV News, Articles & Press Releases
    • New ATV Products, Reviews & Tests
    • Manufacturer & Aftermarket Promos
  • QUADCRAZY Announcements & Support
    • Announcements/Support
    • Website How To & Feedback
  • Yamaha Grizzly Owners's Topics
  • New York ATV Riders's Group Forum
  • Michigan ATV Club - St Helen, Mio, West Branch, Rose City's Up coming season
  • Michigan ATV Club - St Helen, Mio, West Branch, Rose City's Lets ride Michigan trails this season!
  • Kawasaki Bayou 220 Restoration and Repairs's Topics
  • Ride Red's Videos
  • Ride Red's Ride Red Forum
  • NYC 2 Poconos/ Scotrun ATV Riders's Quads
  • NYC 2 Poconos/ Scotrun ATV Riders's ATV Upgrades
  • Mechanics Club's Topics

Categories

  • ATV News and Articles
  • ATV New Products & Reviews
  • ATV Racing & Events
  • ATV Ride Reports
  • ATV and UTV Vendors

Calendars

  • Community Calendar
  • ATV Racing Events
  • ATV Poker Runs and Riding Events
  • ATV Swap Meets
  • Other ATV & Off Road Events

Categories

  • ATV Repair Manuals
    • Arctic Cat ATV
    • Can-Am BRP ATV
    • Cannondale ATV
    • CFMOTO ATV
    • Hisun ATV
    • Honda ATV
    • Kawasaki ATV
    • Kazuma ATV
    • Kymco ATV
    • Polaris ATV
    • Suzuki ATV
    • Textron Off Road ATV
    • Yamaha ATV
    • Other ATV
  • ATV Owner Manuals
    • Arctic Cat ATV
    • Can-Am BRP ATV
    • Cannondale ATV
    • CFMOTO ATV
    • Hisun ATV
    • Honda ATV
    • Kawasaki ATV
    • Kazuma ATV
    • Kymco ATV
    • Polaris ATV
    • Suzuki ATV
    • Textron Off Road ATV
    • Yamaha ATV
    • Other ATV
  • UTV Side by Side Repair Manuals
    • Arctic Cat UTV
    • Can-Am BRP UTV
    • Hisun UTV
    • Honda UTV
    • Joyner UTV
    • John Deere UTV
    • Kawasaki UTV
    • Polaris UTV
    • Textron Off Road UTV
    • Yamaha UTV
    • Other Brands UTV
  • UTV Side by Side Owner Manuals
    • Arctic Cat UTV
    • Textron Off Road UTV
    • Can-Am BRP UTV
    • Hisun UTV
    • Honda UTV
    • Joyner UTV
    • John Deere UTV
    • Kawasaki UTV
    • Polaris UTV
    • Yamaha UTV
    • Other Brands UTV
  • Other Files

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


My Garage

Found 8 results

  1. So i recently acquired an 07 400 auto, paid $1000 and only has 900 miles on it, the thing is in fabulous condition, unfortunately it has had a good bit of work done to it, and everyone loves picking up on an unfinished project. So here is what i've got. It supposedly has a new stator in it (looks like it does), it came with two more, one is worn out, like the tops of the poles are smooth, and the other one looks used, but the flywheel is not harmed. it came with a new cdi box (Procom PE-C-AS/K400-A) not sure if this is compatible or not, but when i plugged it up, i think it may have blown the ign fuse. it came with a new (UP2) voltage regulator. and the spark plug coil is not stock, have the old broken ones, everything works but no spark, it has an new aftermarket left handle switch cluster, also have the old one, and i don't know if it is supposed to have more, but there is only one diod in the fuse box, i have a wiring diagram, as well as all of the manuals, the red green wire At the cdi only has 9 voltes, and the wiring diagram says that it is the "Revers". I live about 30 minutes away from a atv junk yard, so if i can't figure it out, i will just take a day and start swapping stuff untillllllllllllllllllllllllllllllllll it works, PS. if you had a 00 Polaris 500, and an 07 cat 400, which one would you keep? so far the Polaris is winning, cause i've fixed it, but just curios? here is a question, how many volts should i be getting from the magneto when turning it over, the book says the blue and green wires should have over 5 volts, but doesn't say if thats running or not? Yes I have tried, swapping the wires the stator wires to revers polarity , he bought OEM and China, my stator/magneto tests fine accept for voltage the green and blue wires on the four pronged plug, which are said to be magneto trigger wires? One blue/- green/+, and the book says it should be over 5 volts, but is that when it's running, starting, sitting? I get a slight change in volts when turning it over, like .5 .7 volts? ps. this is just a bunch of my comments from the artic chat forum, so i wouldn't have to retype it all. any info wanted.
  2. I am goin nuts here! I have a 04 400 air cooled 4x4 , I'm a atv,car,truck,mower mechanic for yrs,just sayin. Ok it cranks and kinda fires now and again then after 5 min of cranking and stopping itl start if u touch throttle itl did then u start all over! If u let it warm up sumtimes u can throttle it up other times it just does! Just depends on it? When it stays running it runs awesome,no problems except it just does randomly like u shut key off? Sumtimes itl start right back up others itl do the no start thing! IV put new plug,adjusted valves and hot tanked carb? I'm at a loss here guys! Please any other ideas? I don't think it's anything to do with flywheel? It's not the auto it has a hi low reverse lever on left fender and foot shifter? Help please lol
  3. Turn on bike start fine but only in neutral. Cannot start in gear like most bikes do when you haul in on brake lever. Also when i turn key forward to turn lights on bike shuts off and wont start. Have to turn key back to on position and then will start. Can anyone suggest what problem can be.
  4. Please bear with me as this will be a long post. Here goes... This summer I started working on a 2006 Arctic Cat 400 TRV (green). I replaced the carburetor because the electric choke wasn't working. After doing this and checking the fuel pump and gas, I was able to get the atv running. It would idle great and sounded great, BUT when I tried to give it gas, it would bog down and die. I thought the carb may need adjusting, but when fooling with it and trying to solve the throttle issue, the starter got hot and busted a magnet. So then I replaced the starter with a brand new one. Then it would act like it was going to start but wouldn't. When I started inspecting further and looked that the stator and flywheel, the flywheel had a loose magnet. So then I replaced the stator and flywheel with a brand new one. I also replaced the solenoid, and the ignition solenoid. I replaced it because i was getting fire down to the starter solenoid, but not to the spark plug. I was getting fire to the plug but lost it. So, from the time the starter got hot and busted a magnet, I have not been able to get the atv to run. Sometime between replacing the flywheel and stator and starter, I have lost power to the start button. I have looked at all of the wires and made sure there wasn't a naked wire or something causing a short. When testing wires with a tester, I believe I was getting fire to pretty much everything. I can't remember if I was getting fire to the start button. but I'm assuming I'm not. Don't hold me to that though. When testing the stator, I'm not getting fire. I know you can get bad parts even if they're supposed to be new. What are yall's thoughts on what can be the problem? I have literally worked on this bike for going on 4 months in between waiting on parts to arrive. I don't know what else to check. I have another stator that I know is good that I'm going to try (maybe tomorrow). With all of the problems I've had, I swear this atv is cursed or something. LOL! Any advice or suggestions would be greatly appreciated. Thanks in advance.
  5. I have an 07 Arctic Cat 400. Non DVX. It’ll turn over and backfire through the carb. I have verified timing, tried in both positions. 180 out. Carb is clean but it’s an EBay special. But I have tried another carb (different from a 350 Rancher) with the exact same results. I have also verified valve lash, good fuel, good plug, compression is about 110. I’m about to my ends with this things?!? Any ideas?
  6. Hey I was thinking about buying this 400 cheap The way it's smoking I think the cylinder will need bored? can this bored or re sleeved
  7. I have an 04 arctic cat 400 fis 4x4 manual changed the centrifugal clutch, changed the clutch discs and adjusted the clutch. When shifted into gear forward or reverse it will leap a little but will not go it was moving with the old centrifugal clutch but it was worn out. Any help would be appriciated
  8. dead electric 2004 arctic cat 400 4x4 auto wire was coroded off man in harness in front of regulator two red power wires where they join into one was pulling hair out on this start removing tape - low and behold problem solved

×
×
  • Create New...