Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Steve1266

2004 Suzuki z400

Recommended Posts

I went out to ride my quad today. When I started it up it ran for a minute, then died. Since then it will turn over but won't start. I've check the spark plug and get great fire. I have had this quad for about 6 months, and very new to breaking it down. But need help. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By wrench66
      Hi all,
      I recently acquired an old Bayou from a neighbor that I cleaned up a got running, then from nowhere a problem crops up where it refuses to start........ I pull the plug and it has no spark, pulled the plug cap off and laid the bare wire on the exhaust header and still nothing......once in a while though when I push the starter button but as I let off the button it might spark once. Now it did begin sparking normally just once and I plugged everything back in and it ran normally again until I turned the engine off. Next time I tried starting it we were back to no spark or the one spark deal.
      I have tested the stator wires at 140 ohm, the pick up at 130 ohm (I can't seem to find a reliable number for these values online), I bought a new ignition coil and ignition switch on chance those may have been the problem but were not, not sure where to look from here......... does the starter relay switch have anything to do with the ignition on these? I know these older Bayou's are magneto type ignitions and do not need battery power to operate but I wonder if there are safety switches involved I may not be aware of. Also, can someone point me to a good wiring schematic for the magneto 220's? Pre 95 I believe.
      thanks for any help!
      -- Ray
    • By Jcolgin
      I have a 1998 Big bear 350...the tail pipe/spark arrestor is broke in the exhaust....how can I get it out to replace it? And what's the best way to get the new one in?
    • By Gramps
      Hey folks, thanks for the add.  I purchased a 2000 kodiak a few days ago.  The seller claimed an electrical problem which he didnt care to investigate.  I thought it was going to be easy...and initially i found a blown 10 amp ignition fuse, and a blown headlight fuse... changed them and tried to start, but when I turned the key to run, the N light came on for an instant and the fuse popped...I unplugged all other connections to the wiring harness I could find, kept the ignition harness hooked up and tried again...the fuse blew again...I then disconnected the outgoing harness from the CDI and this time the with the switch turned the neutral light comes on and I can enable the start switch and hit the starter button and the motor turns but does not actually start, i can also turn on the headlights and taillight in this configuration, however, when i hook up the out going side of the CDI, and turn the key, the fuse blows....HELP?  any ideas to get her running?  I have not removed the gas tank to look under it for frayed wires, but so far, no frayed wired.  With the input side of the CDI plugged in, and all other wiring harnessed connected the starter will turn, but engine wont turn over.  As soon as I plug in the outgoing (8 plug) harness into the CDI and turn the key, the fuse blows.   Thanks!  Gramps 
    • By Edcl54
      Bought a 2019 king quad 500 AXi few weeks ago.  What are peoples feelings on the break in time and fees a dealer charges.  Not sure if i should do the break in service myself. Thanks
    • By Debbie Jim Mills
      Just picked up my new quad from dealership. Drove it onto truck felt for brush guard to touch front of bed. There isn't one.  Asked dealer. Says they don't come with one have to order it. They looked it up not available for at least 30 to 90 days. Winch mounting plate either. Been riding suzuki's since 1973. So i guess it will have to sit in garage till accessories are available. This is my fourth Suzuki ATV they all came with brush guards. Can't even imagine the damage you could get without it. 
  • Similar Tagged Content

    • By LTZ-Zach
      So i was riding the other day and my quad randomly shut off. It started back up and ran completely fine for a little while and then it started idling terribly.
      I cleaned the carb and changed all the jets and everything except the float due to the rebuild kit not coming with one and it actually runs worse then it did before.
      It will run and idle decent now but when I give it gas it dies.
      Does anybody know what could be wrong?
      I also changed the spark plug and air filter along with the oil and oil filter.
       
    • By Cobra_GT
      i am buying a z400 and am wondering what smooth bore carburetor you guys are running for performance on this quad. Flat or round slide and what size. i would like to get that cv carburetor off of there for performance, thanks. peace.
      ct
    • By Cobra_GT
      What’s up fellows I am looking for some heads for z400 motors or the whole motors themselves. Also I am looking for Keihin FCR carburetors in 39mm and or preferably the 41mm is what I would prefer. The newer the better I hate to price a new casting of that head from the dealer. Please hit me back in the thread or pm me if you can help me. I need to build a motor to beat a Banshee. All offers will be considered. Thanks for your attention in the matter. Peace.
    • By Jers
      I need to know what I have and what tire really go on it, Mine has 24x11x10 on the back and 22x8x10 on the front and I need new tire but I don't think are the right size. Also I can't find the model number listed but it looks like a 250 quadrunner 2wd and I think it is a 1987 maybe, can anyone help me, also I it has a rich running sound and I put a carb diap in it and cleaned the carb. is there a jet needing replaced?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...