Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Kingquad1

1998 Big Bear neutral problems

Recommended Posts

Hello I am new hear. I just purchased a 1998 Big Bear. It was sitting for 3yrs in storage. The guy I bought it from got the carb cleaned and it runs good. I am having problems with the neutral light. When I shift into neutral the light does not come on. If I mess with the gear shifter, I can get it to come on so I can start it. I can still pull the hand brake and start it that way. I cant find the neutral safity switch on this machine. Any suggestions would be great.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By John Dunn III
      Just bought a LT 230 anything I should watch for. It runs and drive good. Just don't want no surprises 
    • By Gary Ferguson
      My old Big Bear nearly left me stranded but I managed to limp back to my garage just before it died. Now No Spark. I’ve changed the obvious, inexpensive and easy parts- spark plug & coil without any luck. 
      Ive stripped it down and traced all of the related wiring, checking as many connections as I can but no luck again. 
      Next I pulled the cover and accessed the stator housing to inspect and do some resistance testing to ID a possible short. 
      Here are my readings:
      Source coil- 325 ohms
      Pickup coil- 225
      Can anyone tell me if these are good numbers, and if good, where to go next?
      I assume my next purchase will either be a new stator or CDI, but since neither of these tend to be returnable items I want to be as sure as I can I’m gonna get a resolution to the problem!!
      Thanks,
      Gary in SC
    • By Scott Matthews
      Just picked up a 1989 Big Bear 350 for $250 CAD. Bike was running but lost crank and spark. They've installed a new coil, a couple relays, and installed a Ford starter solenoid in place of the original. Now it cranks but has no spark so they sold it to me. Does anyone have a wiring diagram for this bike so I can test some wiring. Also any ideas as to direction to head would be nice. Lots of things have been hacked together so I know it probably wont be to easy. The ignition switch was replaced with a toggle switch, I already mentioned the Ford solenoid which 1 of the small wires was not re-installed, and a diode or something was removed from the oil temp sensor wire. I'm sure I will find more so a diagram would be amazing.
    • By Josh Cummins
      Bought this quad a couple days ago. Got it home and couldn't get it started. Got my new starter and recoil on. Starts up great. Took it for a quick spin hot light came on. Guess my question is there a way to test the sensor? If sensor is good what would be next step? Any other common checks I should do before throwing new parts at it?
       
      Thanks.
    • By KINGSIZE
      Howdy,
       
      I was given a 2008 Yamaha Timberwolf by my in laws a few weeks back. Of course my FIL said it hasn’t run in 8 years but all it needs is gas and oil!
       
      That hasn’t been the case...so far I’ve replaced the spark plug, changed air filter, replaced battery, replaced fuel and oil filters, fresh oil and gas. I tried starting her up and no luck, it turns over but won’t get going.
       
      Now I’ve moved on to cleaning the carburetor which I’ve heard is a common problem area. I can’t figure out how to remove the bowl at the bottom, any suggestions? I removed the four screws that I thought were holding it in place but the bowl won’t budge
       
      Thanks and looking forward to getting her running!
      Some photos of what I’ve got going on , this has taken over the garage




  • Similar Tagged Content

    • By weblex
      Problem: The ATV starts and runs at idle perfectly. But as soon as I open the throttle, the engine starts to slow down until it stops. On the attached video you can hear the sound of how it works: see video below
      Prehistory: there is a Polaris Sportsman 500 1998, which for about 1.5 years stood in repair, including also replacing CDI with one taken from the same ATV. Finally, the vehicles were on wheels, traveled several kilometers and overheated - forgot to fill the antifreeze Came back home in small moves. The next trip started well, but after 10 km there was a feeling of a small drop in power (even as the vehicle got warm completely) but still drives. Next trip - the situation is repeated. The next test of ATV through time and a huge loss of power from the very beginning. The engine sneezes, does not want to go more than 5 mph.

      What has been done: the carburetor has been replaced with a new one (inexpensive, $ 40), a new spark plug, a new ignition coil, the engine head has been removed, the piston is in good condition, valves were corrected - but the problem was definitely not in them.

      Ignition control unit is suspected. Who faced similar? Please help in solving the problem.
      Thanks in advance.
       
       
    • By mallen14
      Looking for anybody who can point me towards a free service manual for 1998 Big Bear 350. I found the sticky thread but all the links, from 2012, no longer work. If anybody has one please let me know. Thanks
    • By dctaz37
      My ATV started making a rubbing and clunking noise. I took the skid plates off and found that the front u-joint on the shaft that connects the front axle to the transfer case is toast. My manual does not reference this repair. Looking for instructions.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...