Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Rick59

Honda 400ex charging problem

Recommended Posts

My starter clutch is bad. Ordered a new one. Does the starter clutch have anything to do with charging the battery? Battery is not staying charged even after fully charged.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Moved topic to Honda forum and added manufacturer into the topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Forum Topics

    • By stymy68
      I have an unknown year Timberwolf. I have had to replace/repair some back yard wiring issues. With the wiring fixed, I compared to my other Timberwolf quads, I have found a problem. Starter is always running. I can only get it to stop by removing the positive lead from the battery.
    • By Pete Barber
      Pull in clutch lever shift into gear and nothing happens ... But When I pull in the clutch lever I hear a clicking sound ... never heard this before ...
    • By JacobSlabach
      Got a 04 Sportsman 500 that wasnt running- owner said it needed a stater and a new battery.  It ran rough (been sitting out in the weather for a while).  A friend and I started by adding a new battery and it would start barely with the choke and his hand over the air-filter.  I decided to install the new battery in the holder on the side.  we had it on the rack because the old on was still in the bike.  I tried to be nifty by turning the battery to put the terminals in an easier spot to get to, but forgot to reverse the cables too.  In a sentence, I reversed the positive and negative on the battery like a dummy.  When we discovered my mistake and corrected it, we turned on the bike, but the display did not light up and the key did not turn on the starter.  jumping the solenoid worked the starter, so we thought the solenoid just burned up when I reversed the pos and neg...  new solenoid and no difference.  what have I burned up?  Also, the shifter does not seem to do anything in the trans.  it slides back and forth like its stripped in the trans.  any help would be appreciated!!
      I think the biggest issue right now is the electrical.
    • By Wolds Alpacas
      Hello - I have just had delivered my 2004 registered King Quad 300.
      The gear change is pretty fierce.  Pretty hard to get into gear from neutral on the foot pedal and when I select reverse on the hand lever, it jumps into reverse with a hell of a kick.
      I am waiting for a service manual to arrive, but in the meantime, has anyone any suggestions please?
      Thank you.
    • By JacobSlabach
      Theres a horse farm I work/worked at and they have a Rubicon (500cc)  think its a 04.  Its been having starting issues.  First time it wouldnt start, the owner said it had a new battery in it (this is about a year ago I guess..).  I replaced the solenoid and then the starter.  the battery was dead so I jumped it and then it started fine after the battery charged.  about a month later, same problem.  I swapped the solenoid back out with the old one(still had it)- nothing.  the owner had another battery she said was good, swapped that out and it fired up.  Now, today, same problem again... owner says the starter was sluggish and then the battery went dead.  Went out and jumped it again and it ran fine (its a carburated atv so its not fond of under freezing temperatures...).  the stater is working cause when I got there, the battery had 7-9v on it (multimeter said it was rising and falling (with the key on)).  I jumped it off  our van and rode it around for say 5-10mins.  when I shut it off again, battery is reading 14v with key off and 13v with it on.  thats as far as I've gotten..  I asked the owner to let me know if anything else happened later on..  What I'm wondering is if its just the battery, or maybe is the regulator rectifier not working letting the battery be overcharged cause it to die?  And then again, the bike could have sat with the key and headlight on overnight for all I know..
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×