Quantcast
Jump to content

  • Join Today, It's Simple and FREE!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

Recommended Posts

Hi, im looking to increase the power of my 1995 king quad 300. I was wondering what other people are doing to increase the power of their quads. Are there any big bore kits, would putting bigger jets in the carb do much? Just wondering what I could do. b87500ebeaba7fdd26fd10241f0f81b5.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites


you can buy a cylinder and piston set with a larger displacement, but it is quite expensive

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Shane Pillar
      Talk about what kind of atv you have and what you do with it.
    • By AimlessMoto
      Hey guys, new here, but haven't found ANY answer to my specific problem on a Suzuki dedicated ATV forum, so here's to hoping!
      I acquired a 95' Quadrunner 250, 4x4, (LT4WD) for practically nothing with no spark. The PO had tossed in a used stator which didn't fix the problem... so I went all routes (though cheaply) to narrow down the initial problem of no spark. 
      Plug, coil, CDI (caltric) and stator w/pickup (caltric) were purchased and installed. And it RAN, but bogged horribly and would not rev past 1/4 throttle. 
      I checked fuel flow, vacuum lines, all the normal stuff, no issues. I decided to check the valves and cam... well, there was one problem. The cam was 1mm under the lowest spec in the manual. So, in-came a new cam, Stage 1 Hotcams... also threw in a new set of shindy valves, lapped them, replaced the valve seals, and the timing chain. 
      Back together again (w/stock airbox and new oiled filter). Now it idles even better, still boggs at 1/4 throttle, but will rev past it if you hold the throttle open for a second. Ahaha... success!
      So I was able to ride it above 1/4 throttle once I had momentum... could shift through the gears, all was good as long as I kept it over 1/2 throttle. Took a long enough ride to break in the cam properly at least so I won't have to worry about that. 
      Now, I start fiddling with the carb. It's clean as a whistle, stock, with stock jets (new replacement Mikuni jets). Same problem. 
       
      I start thinking, maybe this is fuel related and the bike is having an issue transitioning from idle jet to main jet... so I LOWER the needle by raising the clip 1 spot. Now it revvs up in neutral with no bog, but it boggs about the same trying to ride it. So I move the needle down again with the clip on the top slot. Better, but still has a bit of bog at 1/4 throttle. 
      The last bit of advice I got was to ditch the CV carb... so I sprung for a brand new Mikuni VM30-83 round-slide. Bolted it up, blew into the vacuum tube to fill it with fuel (no vacuum port on this one) and she fired right up... but there is still a bit of bog, it's just masked by the fact that I'm not waiting for the vacuum diaphragm to open. 
       
      So I feel like each little step brings me closer, but not perfect. I'm now wondering if this is still in-fact a carb tuning issue (I have some jets I can fiddle with and maybe lean-out the idle jet a little.) OR if the cheap-a** Caltric Stator/Pickup is what's causing these issues. 
       
      I have a 95' KingQuad with 400 miles on it... like new.. runs like a top... I've tried both the stock QR and the Caltric CDI boxes on it, and it revvs up and runs like a champ. 
       
      The only unknowns between the two systems are the carb, and the stator/pickup. My next step in troubleshooting is to rip apart the King Quad and test it's CDI on the Quadrunner... but considering there is no change to how it runs I doubt it will lead to a solution. 
       
      HOWEVER... I tried the stock CDI just recently after running the Caltric this whole time, and the bike runs like garbage. Hardly idles, and won't rev up at all. So, that is my one smoking gun telling me that it's either the pickup coil or the stator itself. 
       
      Has anyone had a problem even CLOSE to this? I can't image the carb would be causing this many issues, especially going to 2 different ones, both with stock jetting to OEM, and exhibiting the identical symptoms... the only change is when different CDI's are plugged in, or when the needle valve leans out the mixture. 
      Also, I checked the piston, rings and bore when I had it apart and they're like-new... no scoring, rings are loose, cylinder is still round and has honing marks still int he bore. Stock piston, stock bore size and it has 160psi compression. Battery is brand new, and I've tried 3 different R/R's, none of which change any symptoms, but slightly vary the charging voltage by .2-.5 of a volt depending on which unit. Also tried a new coil which changed nothing. 
      ANY help would be appreciated. Too much invested to not get it running right. 
    • By Wes Camp
      So I bought an 88 qaudracer real nice bike fired up 2-3 kick everytime. When I bought it the brake calipers were not on the bike the guy gave them to me In a box with parts to rebuild. So I HAVnt ever really rode the bike except a quick run testing gears when I bought and I started it and drove in yard not getting out of 3rd due to no brakes. I put it in garage turned it off. The following weekend I put brakes on and go to kick it and it’s seized. I did put it in high gear and rocked it back and forth and got it to kick a couple times. But has seized back up. Any ideas??? Could it be a kicker malfunction??
    • By John Ford
      i ordered a keihin carb for my 07 trx 90 and it fits nicely but the new cable they sent is way too long and i can't make it work.  the old honda cable cap [that fits on top of the carb] is too small to fit.  the keihin cap is approx 3/4 or 19mm.  honda cap is more like 1/2 in.  the keihin has a rubber boot on the cap where the throttle cable goes through . i don't know how to find the right length [most cites don't give the length].  i'm not sure how cables fit into that boot  and do i need to add the length of the boot to the cable?  the old honda cable is 28 inches total, but the cable movement is only approx 2'' which would not be enough to reach the actuator block on the keihin.  looking to find a throttle cable compatible with the keihin.  any help, please.
       
       
    • By JacobSlabach
      got 7 atvs off CL recently for a good price.  one of which is a yamaha warrior.  anyone know where the vin is printed on this bike?  Haha good place to start as I do not know year or size yet.  The former owner says needs exhaust ans and clutch work.  he said it ran fine until the clutch cable broke and then I couldn't get the new cable adjusted right and it would grind gears.  things I see:  clutch cable locked up again, no brakes, carb leaking (green with algae around the bowl and has gelled gas stalagtights on it), aftermarket exhaust melted the airbox so I need something different and a new air box.  I would like the use the current exhaust if I can but I have a feeling its a redneck fix as it looks like there is an ace bandage holding it to the exhaust pipe (its an aftermarket slip-on exhaust), so I'm not sure about that- lets get the bike running first.  also, battery (looks brand new, what a shame) is dead, 0 volts.  Otherwise, bike looks to have not been wrecked, and plastics are ok (it sat outside under a 'tarp' for 3+ years since it was run last).  any tips and advise on where to start first would be awesome as this is my first clutched bike (manual).
      the clutch is my main concern- I've never rode a clutched bike so I dont even know what its supposed to feel like.  lol I'm spoiled on my automatic polaris 
  • Similar Tagged Content

    • By Andrzej Polak
      hi
      Where installing a winch to KINGQUAD ltf300?? someone have any pic?
    • By Gus Drake
      I'm helping the widowed neighbor out to do some oil changes on her quads. Any recommendations on what type of oil to run in these machines?
    • By Mudrecon
      as the topic says I'm interested in brands of mufflers ur using. I want a quiet (drive up on moose quiet) but performance type. Whos got what? Mines seen better days
       
       
    • By crochet homemade
      I have bought a 1996 suzuki king quad 300 and I have noticed that it smokes but I have put oil in it and plenty of gas had to fix shifter bc the nuts and bolts came out somewhere. I have had to replace the wire for the starter but now when I try to start it it wont idle at all and when it does run it smokes really bad like a whitish blue I guess, and it likes to stall a lot. So anybody can help me out please and thank you

      10000000_310855426253462_714534016610467840_n.mp4
    • By Debbie Jim Mills
      Just picked up my new quad from dealership. Drove it onto truck felt for brush guard to touch front of bed. There isn't one.  Asked dealer. Says they don't come with one have to order it. They looked it up not available for at least 30 to 90 days. Winch mounting plate either. Been riding suzuki's since 1973. So i guess it will have to sit in garage till accessories are available. This is my fourth Suzuki ATV they all came with brush guards. Can't even imagine the damage you could get without it. 
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...