Quantcast
Jump to content

  • Do you own an ATV? Join our Forum!

    As a member, you can post in our forums, upload your photos and videos, use and contribute to our downloads, create your own member page, add your ATV events, and even start your own ATV club to host your own club forum and gallery.  Registration is fast and you can even login with social network accounts to sync your profiles and content.

gregj49

2005 Arctic Cat 500 Starter Click

Recommended Posts

Have a 2005 arctic cat 500 when you press the starter button all it will do is click I have replaced the starter and solenoid and replaced the battery. Don't know what else I can do!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Hello, is it clicking like a relay or the solenoid is clicking?

I moved your topic to the Arctic Cat forum and added issue to your topic title.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is that starter tight and making good connections? I hate to say it but if its new and clicking...sounds like you are getting power to it and the starter is just not engaging. I would probably tap on the starter with a small hammer and see if it starts, may have a low spot in that new starter. Try also jumping the starter to see if it engages.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Thehick344
      I have a 2001 650 quest that ran great. Shut it off, wont start. Got tinkering at a buddies, it ended up in a snowbank. Lost my train of thought since then.  I have a black, red, green  top with two plug in wires yellow and yellow and red I believe.. I have a new battery. Just dunno what to do. I tried hooking the wire coming up to the solenoid on the far side, then directly across I put the positive cable and it instantly started turning over without the button being pressed until I took the cable off.  The little black resistor box has also been eliminated.   Any help would be greatly appreciated.. 
    • By chadh
      I have had this ATV since new, and no work done on the system before. It has an intermittent issue with starting for years but getting worse. Cranks but no start or have to cycle power. No Codes. There are times it starts right up and then times it will not start at all.
      What I have done, new plug, new battery, new coil. Also, the manual I have has spec info for the H1 & H2, but when I check ohms & AC voltage & wire color, it is more in line with the H2 than H1.  
      Ok here is what I have done.
      1. new plug then new battery.
      2. checked and replaced the coil- primary was 5ohms and secondary was 20.4K ohms. Since my book said for the H1 the Primary should be less than 1ohm I replaced (new one had the same 5ohms, confused! H2 says 4.8ohms). Book says secondary should be 12k-20k ohms and it was 20K ohms. New coil did not correct the issue.
      3. Stator, AC output while running was good, about 75 volts AC no load between the three yellow wires (but mine are gray wires like the H2). Ohms were also less than 1 ohm.
      4. Crankshaft position Sensor. Again, H1 should have Blue & White but I have Blue & Green like the H2. I have 180 ohms across the Blue & Green wires, so this is good. But when cranking I have 2 volts AC. For the H1 book says 5 volts AC. But H2 says 2 volts AC.
      So, is my position sensor putting out low voltage or do I have the stator assy for an H2 in my H1 ATV from new?  Stator & position sensor are one assy. Has this ever been an issue that was noted? New Stator is $$$ so I don’t want to just shotgun a part. 
      Any help would be great!
      Thanks
      Chad
       



    • By raymonday1115
      Hey I'm looking at purchasing a 2006 Arctic Cat 650 H1 SE but don't know much about Arctic cats, how reliable are they and will it make a good Mudder/work horse?
       
      Here is a link to the one I'm looking at
      https://www.kijiji.ca/v-atv/edmonton/2006-arctic-cat-650-h1-se/1507897599?utm_source=com.atomczak.notepat&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android
       
      Sent from my LM-Q910 using Tapatalk
       
       
    • By schef
      I have a DS 650x available.  Garage kept for its entire life and runs well.  OMF beadlocked wheels.  Located in San Antonio Texas area.  I’m motivated to sell and work with shipping options but serious inquiries only interested in a large sport ATV that won’t come around again.
      Here’s a photo from a few weeks ago.  I can send over more photos, videos, or we can have a FaceTime session to take a look remotely.  Let me know.
      David

    • By John conway
      My quad will start sometimes than just die well it’s running than won’t start again for a day , put in new battery same problem and it seems to drain battery any help would be great
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...